Dodaj do ulubionych

Czeski Raj

IP: 213.76.149.* 08.07.14, 15:30
Wybieram się tam na 4 dni. W internecie widziałam, że jest tam pięknie. Chciałabym zobaczyć jak najwięcej nie wiem jednak jak to ogarnąć. Na pewno chciałabym przejść się po Prachowskich skałach, zainteresowało mnie tez Hruboskalsko, Zamek Kost, Zamek Trosky i Valdsztein. Co jeszcze warto zwiedzić? Chcemy mieć wolny czas tylko na sen. Lubimy dużo chodzić nie koniecznie po zamkach a właśnie po skałkach. W jakiej kolejności te miejsca mamy zaliczać? Czy one są sklepione ze sobą czy trzeba dojechać? I najważniejsze w jakiej miejscowosci wynająć pokój aby miec wszędzie w miarę blisko?
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: Czeski Raj IP: 213.76.149.* 08.07.14, 22:55
      miałam chwile więc zaczęłam zagłębiać sie w temacie. A więc na pewno zaliczymy zielony szlak Prachowskich Skał, który ma 3,5 km. Na nastepny dzien zaliczymy Drabskie Svetnicky (zamek Valecov). Trasa ok 10 km. Kolejny dzień Hruboskalsko 7,5 km (zamek Hruba Skała i Valdsztejn). Zainteresowały mnie również Besedickie Skały. Trasa w formie pętli z Besedic przez Kalich i Chleviste ma 4,5 km dł. Ryneczek w Jicinie też jest godny uwagi. Co myslicie o tym zaplanowaniu? No i jeszcze mam pytanie o nocleg? W jakiej miejscowości się zatrzymać? Lubimy spokój i nie mamy worka kasy. No i jeszcze czy są kantory w okolicy?
      • conti Re: Czeski Raj 04.08.14, 12:16
        cześć,
        byłaś? jak wrażenia? gdzie spałaś?
        czekam na relację bo chciałabym pojechać z rodzinką.
        • Gość: ana Re: Czeski Raj IP: 213.76.149.* 18.09.14, 17:59
          Byłam. Było super. Polecam
      • conti Re: Czeski Raj 16.02.15, 13:20
        cześc, mozesz napisac gdzie spałaś i czy polecasz noclegi?
    • nathan44 Re: Czeski Raj 29.04.15, 19:17
      Dla miłośników zamków idealne miejsce ! Dla skałkowiczów również jak najbardziej polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka