Dodaj do ulubionych

Do Pragi z Jakuszyc ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:58
Wybieramy się do Pragi, będziemy przekraczać granicę w Jakuszycach.
Chcielibyśmy zostawić samochód gdzieś na obrzeżach miasta i metrem dostać się
do centrum. Czy ktoś zna jakiś bezpieczny parking po drodze z Polski, ale
koniecznie w pobliżu stacji metra, gdzie warto postawić samochód na kilka
godzin ??
Z góry dziękuję za informacje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Eko Re: Do Pragi z Jakuszyc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:28
      Ja kilkakrotnie jechałem samochodem do Pragi na jeden dzień, pzekraczając
      granicę zarówno w Jakuszycach jak i Kudowie. Samohód zawsze stawiam na parkingu
      przed hotelem Hilton. Nigdy nie miałem żadnych złych doświadczeń z tym
      parkingiem i zawsze były wolne miejsca.
      Stamtąd jest bardzo blisko do stacji metra "Florenc". Do Placu Wacława są dwa
      przystanki metrem (wysiadka na stacji Muzeum).
      Jedyną wadą tego parkingu może byc to, że jest on płatny (szlaban + bilet przy
      wjeżdzie, płatność w automacie przed wyjazdem).
      Niestety, nie pamiętam jakie tam są ceny (nie zwracam na ogół na to uwagi), ale
      ze względu na wygodny dojazd do Hiltona od strony północno-wschodniej, oraz
      dobraą lokalizację w samym mieście (praktycznie do centrum można dojść pieszo),
      opcję tę uważam za bardzo dobrą.
    • Gość: Aga Re: Do Pragi z Jakuszyc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:07
      A kiedy jedziecie? Pozdrawiam
      • Gość: Angie Re: Do Pragi z Jakuszyc ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:02
        Jedziemy 23.09. Praga ma być tylko przystankiem na naszej długiej trasie, aż do
        Chorwacji :) Chcemy ją tylko zobaczyć, zjeść pyszne knedliczki w Havelskiej
        Korunie i jechać dalej. Nigdy nie byłam w Pradze samochodem, dlatego nie wiem,
        jak się tam dostać, by było najłatwiej i najszybciej, a potem równie łatwo
        wydostać na południe. Jeśli ktoś pokonywał taką trasę, to proszę o rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka