Dodaj do ulubionych

Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:35
....zahaczając o Kalwarię Zebrzydowską. Co polecacie bo podobno na
autostradzie Katowice - Kraków są w 6 miejscach roboty drogowe. Nie wiem jak
na trasie do Rabki i potem dalej... proszę o poradę osoby, które własnie
wróciły ze Słowacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: muchospatatos Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:56
      A moze ominac warto zakopianke??
      Ja z Poznania jezdze do zakopanego inaczej...do Lodzi autostrada,a pozniej A1
      do Czestochowy, Katowic i dalej na bielsko biala (za siewierzem odbij na dawna
      P15 aby ominac katowice)...pozniej do Zywca i na przejscie graniczne do
      Korbielowa...a pozniej przez Namestovo mozna dojechac do Trsteny albo dalej na
      Slowacji np Dolny Kubin..
      Spokojna trasa.........lubie ja
    • Gość: jackie Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:55
      Samolotem ;-)
    • Gość: Der Reisende E 77 IP: *.centertel.pl 12.07.07, 15:19
      Zdaje się, że krajowa siódemka, czyli międzynarodowa E77, prowadzi bezpośrednio
      z Warszawy do Chyżnego. Po co wymyślać jakieś inne okrężne trasy?
      • Gość: muchospatatos Re: E 77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:09
        to chyba dawno nie jechalem Zakopianka w wakacje.....albo w ogole dawno..
        Sprawdz kilometry i jakosc drog zanim sie wypowiesz
        • Gość: Der Reisende Re: E 77 IP: *.centertel.pl 12.07.07, 17:13
          He, he. Różnica, droga mucho, jest taka, że ty jeździsz tą drogą na wakacje, a
          ja trasę Warszawa-Kielce-Kraków (E 77) przemierzam nie tylko podczas tego
          okresu.
    • Gość: Ola Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:22
      To ja poproszę trochę bardziej konstruktywnie - bedę jechała po raz pierwszy.
      Uszczegółowię: czy lepiej jechać z Wawy do Kalwarii Zebrzydowskiej przez Kraków
      czy odbić na południe od Katowic- chodzi o jakośc dróg, bezpieczeństwo itp.
      Dodam, że jeżdżę spokojnie i unikam dróg z dużym nagromadzeniem wariatów (wiem,
      wiem... że w Polsce to prawie niemożliwe).
      • Gość: pidżi Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:46
        Olu, na Twoim miejscu wybrałbym jednak gierkówkę.
        Na siódemce jest przebudowywany odcinek między Białobrzegami a Radomiem, od
        Skarżyska do Kielc też jedzie się fatalnie, remontują chyba też w okolicach
        Grójca.
        Poza tym przejazd p. Kraków jest więcej niż tragiczny - obwodnica w remoncie, a
        chcąc jechać przez miasto utkniesz na Al.29 Listopada (wjazd do miasta od
        Warszawy) bo też w przebudowie.
        Jadąc z Kalwarii na Słowację, masz oprócz Chyżnego i KOrbielowa, także
        przejście w Zwardoniu.
        • Gość: Ola Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:05
          Pidżi, dzięki! No i takie odpowiedzi lubimy :-))
          A o Zwardoniu zapomniałam. Na pewno milej tam nią przez tłok w nerwach ...
          Serdeczności !
          • Gość: muchospatatos Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:21
            przejazd przez Krakow odradzam szczerze...a objazd Balic rozkopany tez
            niemozebnie...a pozniej zakopianka....brrrr
            Mysle ze przejazd kazda inna trasa bedzie lepszy..
            A gierkowka jest ok, zawsze nia jezdze...no chyba ze zalapiesz sie na jakis
            dlugi wekend..w zeszlym roku zalapalem sie 15.08 na 2 gigantyczne korki kolo
            Piotrkowa (po 10-15km) ale wszyscy wtedy wracali...
            Polecam wyjechac wczesnie rano 4-6...wtedy bedziesz szybko w okolicy katowic..
            A co dalej wybierzesz...korbielow, zwardon, cieszyn Twoj wybor...
    • Gość: Ola Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:16
      Dzięki. Wyjeżdżamy ca. 15 w niedzielę z okolic Nadarzyna i dojedziemy tylko do
      Kalwarii Zebrzydowskiej. Nastepnego dnia dalszy ciąg.. chyba do Rabki i
      Chyznego bo tak najbliżej. Czy odcinek Rabka - Chyzne jest OK?
    • noyle Re: Jak najlepiej z Wa-wy do Chyżnego.... 17.07.07, 00:23
      gierkowka
      później autostrada zjazd na oświecim
      do wadowic i dalej do kalwarii
      a później na zakopiankę i dalej do chyżnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka