Dodaj do ulubionych

Słowacja oravice

04.08.07, 16:41
Czy był ktos na Słowacji w Oravicach??? Proszę powiedziec co tam jest???
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Słowacja oravice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 00:29
      Ja byłam.Sa dwa baseny: jeden nowy, drugi stary.Byłam tam i we wrzęsniu jak i
      zmią.Zima zaraz 50m terów obok fajny stok.Nieźle przygotowany.baseny-cudne!
      wejdź na strone ich!wpisz w google oravice basen, albo oravice stok i już:-)
      Ja polecam!Naprawce tam wypoczywam.Piesze wycieczki też tam sa fajne, bo w
      tatrach trudno się nie nudzić.A i do Zakopanego masz tylko 12 km.Miłego
      wypoczynku!
      • Gość: Zjak Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:28
        >A i do Zakopanego masz tylko 12 km

Chyba samolotem. Z Zakopanego do Chochołowa jest 18km i z Chochołowa do Orawic
        drugie tyle, oczywiście szosą.

Wycieczki piesze są b. fajne bo jest Dolina Juraniowa i Bobrowiecka, żadnych gór
        tam nie ma w pobliżu.

Pozdr.
        • Gość: Ania Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:12
          Ależ kuźde różnica-12 czy 18.Chciałeś byc zabawny, czy pomocny?
          Żenujący to napewno.
          • Gość: muchos Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 16:16
            ale kolega ma racje...z zakopanego do suchej hory jest z 20 km a z
            suchej hory do orawic takze z 15-20km...a ceny w tych nowych
            niemale...do 3h okolo 40 zl a powyzej za caly dzien z 55-60 zl
    • Gość: gosciu Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 07:27
      ogólnie sama Oravica jak dla mnie jest nudna, chyba że ktoś lubi
      leżeć w basenie i się wygrzewać nic nie robiąc. byłem raz i wystarczy
      • Gość: Zjak Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 23:09
        > ogólnie sama Oravica jak dla mnie jest nudna, chyba że ktoś lubi
        > leżeć w basenie i się wygrzewać nic nie robiąc. byłem raz i wystarczy

Potwierdzam. Wiele razy przejeżdżam przez Orawice do Zuberca i na Rohacze. Ani
        razu nie moczyłem się w tej wodzie /brudna/, a odległości odczytałem z mapy
        drogowej.

Pozdr.
        • dx771 Re: Słowacja oravice 09.08.07, 09:39
          1. BASENY TERMALNE: Woda nie jest brudna, tylko lecznicza ze składnikami -
          codziennie wymieniana. To są baseny lecznicze a nie rekreacyjne. Malutkie i
          pełne emerytów, ale moim dzieciom podobało się.W owych basenach nie wolno pływać
          i wykonywać gwałtownych ruchów

2. MEANDER PARK: Taki niby Aqua park, ale tylko z 1 zjeżdżalnią z wieloma
          basenami z termalną wodą. Woda jest czysta,a ale nie wymieniana często więc nie
          ma specjalnych właściwości leczniczych. Czyściutki, do rekreacji i opalania, ale
          bardzo drogi.
          Czteroosobowa rodzina za 3,5 godzinny pobyt wyda ok. 150 zł.
    • Gość: Ania Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 13:26
      Ile kosztuje wstęp na stare baseny termalne (nie Meander Park)?
      • Gość: ewa Re: Słowacja oravice IP: *.core.lanet.net.pl 09.08.07, 14:25
      • Gość: ewa Re: Słowacja oravice IP: *.core.lanet.net.pl 09.08.07, 14:25
        Przepraszam niechcący wysłałam.
        W maju kosztował 120 koron.
        • Gość: Ania Re: Słowacja oravice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 18:34
          Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka