Dodaj do ulubionych

Kurs Euro w Czechach?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:04
Witam
Zastanawiam sie czy wziąć Euro do Pragi i tam wymienić? Czy zabrać ze sobą
korony?
Obserwuj wątek
    • Gość: marian Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.aster.pl 05.08.07, 12:31
      jak jedzies autkiem to najlepsze kursy są w kantorach przy przejsciu grancy
      • Gość: Irek Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:56
        Jade autem. Więc wymieniać złotówki w kantorze pod granicą?
        • Gość: the teacher Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.aster.pl 05.08.07, 16:46
          A karty bankomatowej nie masz? Mnie np. za wypłatę 17 lipca wyszedł kurs 0.1379
          za koronę z uwzględnieniem prowizji. Oficjalny średni kurs NBP z tego dnia
          0.1328 - to może być dla Ciebie jakimś odnośnikiem.
    • Gość: Marcjanna Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 17:11
      Wczoraj wróciłam z Pragi i na pewno NIE WYMIENIAJ PLN w Pradze!! Ja kupiłam w
      kantorze w cieszynie po kursie 1PLN = 7,36 Kcs i była to najlepsza rzecz jaką
      zrobiłam. Jednak okazało się, że na miejscu musze wymienic jeszcze 200 zł.
      Strsznie długo szukałam w końcu kupiłam KCS na stacji Mustek po kursie 1 PLN =
      7,15. Dlaczego pisze konkretnie o tej stacji? Ponieważ np. na Waclavskie
      namesti w kantorach ustalono progi, kompletnie nieopłacalna dla osób, które
      chcą zakupić mnieszje ilości koron. I tak jesli chcesz kupic mniej niz 10 000
      kcs to kurs wynosił 5,84 !! Kupując tam, przy kilku stówkach przepada niezły
      obiad, stąd opłaca się poszukac kantoru gdzie indziej.
      Prganę także dodać , że jesteśmy jedynym krajem, którego waluty nie kupuje
      żaden bank w czechach.
      Moja rada: kup korony w Cieszynie, nawet jesli nie wydasz wszystkich, to
      sprzedasz w Polsce - na pewno na tym nie stracisz
      • Gość: Irek Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:34
        Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
        Pozdrawiam
        • generaljaruzelski Re: Kurs Euro w Czechach? 06.08.07, 08:38
          Nie oplaca sie robic wymiany PLN-EURO, a potem euro wymieniac na korony. W
          Polsce wszedzie sie korony kupi. Nie wszedzie przy granicy taniej. Pamietam jak
          we Wrocł. było 10 koron za 1,35, a w Karpaczu 1,50. Orientujecie sie czy w
          Czechach honoruja bilon euro w kantorach za pelna odplatnoscia ? Bo w Polsce
          jest tanszy z 20 gr.
      • Gość: the teacher Re: Kurs Euro w Czechach? IP: *.aster.pl 06.08.07, 08:54
        Skoro kupowałaś Kcs to musiało być to kilkanaście lat temu a nie wczoraj, albo
        kupiłaś czyjeś zbiory numizmatyczne... ;) Waluta nazywa się Kč po czesku lub CZK
        po angielsku.
    • Gość: marcjanna do nauczyciela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 13:51
      skoro taki z ciebie nauczyciel i lansujesz sie jako wielki znawca każdego
      problemu to powinienes wiedziec, że nie pisze się the teacher tylko a
      teacher :)))))

• Gość: the teacher Re: do nauczyciela IP: *.aster.pl 06.08.07, 22:51
        Ja wiem co, jak i dlaczego napisałem... właśnie dlatego, że Twoim zdaniem "taki
        ze mnie nauczyciel" jestem "the" a nie "a" - rozróżnienie na nowej maturze
        niewymagane, stąd też nieporozumienie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka