aanniittaa 05.05.08, 10:10 Dokąd pojechac nad Balaton, zeby były plaże przyjazne dzieciom, tzn. z łagodnym zejściem do wody, a nie tylko pomosty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:59 Ja też szukam miejsca z ładną , piaszczystą plażą nad Balatonem . Pomocy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdateheti Re: Balaton 07.05.08, 08:25 mozecie sprawdzic ta strona: www.balatonhouse.blogspot.com/ to moj kolega, ja tez spedzilam kilka tygodnie w tego domu, moge to polecac, jak macie jakies pitanie, napisz mi maila! Odpowiedz Link Zgłoś
bodziot1 Re: Balaton 07.05.08, 10:09 Niestety nie znam angielskiego ,ale z tego co się zorientowałem to co innego przedstawia mapa , a co innego jest na zdjęciach. Byłem w ubiegłym roku w Zanka i nie pamiętam tam takiej piaszczystej plaży, owszem jest ładna trawiasta dosyć duża ale zejście jest po schodkach, a nabrzeże betonowe, To co jest na mapie jest zamkniętym ośrodkiem. Na tzw północnym brzegu nie ma za bardzo łagodnych piaszczystych plaż. Z tego co widziałem i co słyszałem i wyczytałem to najłagodniej jest w Balatonlelle. Pozdrawiam Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Balaton IP: *.tsi.tychy.pl 02.06.08, 11:41 Witam. Byłem nad Balatonem już trzy razy (dwa razy w Balatonlelle, raz w Balatonfured).W tym roku wybieram się ponownie do Balatonlelle. Bardzo ładna miejscowość z niedużym odnowionym ryneczkiem, plaże trawiaste bardzo szerokie, zadbane, jest również nowy kompleks basenowy . Ogólnie miejscowość godna polecenia, w razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Beny. Odpowiedz Link Zgłoś
madja6 Re: Balaton 05.06.08, 11:52 witam!Jesli mozesz bylabym zainteresowana jakimis namiarami na nocleg w obu tych miejscowosciach!!bylismy ale w alsoors ale pod namiotami w tym roku wybieramy sie juz z dzidziusiem:)wiec potrzebujemy jakiegos pokoju.pozdrawiam-madja6@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Balaton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 20:02 Witam. Ja również byłbym zainteresowany noclegiem w Balatonlelle. Kilka lat z rzędu byłem na przeciwległym brzegu, natomiast w tym roku chciałbym zobaczyć tę stronę Balatonu. Jedziemy w 4-5 osób w tym 13 letnie dziecko. Mam jeszcze pytanie dotyczące innych atrakcji w przypadku (ewentualnym oczywiście ;-) ) niepogody. Proszę o odpowiedzi na rafaj(at)poczta.fm Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Balaton IP: *.tsi.tychy.pl 05.07.08, 22:05 Witam, Z noclegami nie mieliśmy nigdy większego problemu, trzeba tylko troszkę pochodzić i popytać (wiadomo standard, cena, odległość od jeziora itp.).Zawsze jeździliśmy w ciemno, w tym roku ze względu na małe dziecko nocleg znaleźliśmy przez internet w spokojnej dzielnicy domków (ulica: Matyas Kiraly utca). Jeśli chodzi o atrakcje to na początku sierpnia przez tydzień trwa festiwal wina z różnymi imprezami, na którym byliśmy już dwa razy i wybieramy się ponownie :-). Można popróbować regionalnych win i pobawić się przy węgierskich czardaszach ;-)!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Balaton IP: 85.202.148.* 07.07.08, 23:45 To święto jest chyba świętem "ruchomym" i w tym roku jest według mnie w lipcu.... www.odyssei.com/pl/news/341.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: Balaton IP: *.tsi.tychy.pl 10.07.08, 21:30 Odpowiedź do Turystki. Chodziło mi o imprezę, która odbywa się co roku w Balatonlelle a nie w Eger, zawsze jest na początku sierpnia i trwa przez tydzień. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Balaton IP: *.eranet.pl 24.06.08, 23:13 Możesz polecić jakiś nocleg w tym dwóch miejscowościach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Balaton IP: 212.244.64.* 02.07.08, 09:07 Czy jest w Balatonelle jakis camping? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: tez poroszę o namiary 14.07.08, 16:36 Wszystko wskazuje ,że jest www.eurocamps.net/Camping_Aranyhid_2,11.140.144.168_PL.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Balaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 23:06 Witam! chciałam zapytac o ceny jesli chodzi o wyprawe pod namiot do Balatonlelle? bedę wdzieczna z a informacje. Odpowiedz Link Zgłoś