Dodaj do ulubionych

pod namiot nad Balaton

03.06.09, 21:45
Witam
proszę o informacje jak to jest z campingami nad Balatonem? Można znaleźć jakiś bardziej kameralny czy są same ogromne molochy na setki ludzi i w dodatku drogie? Nie ma problemu ze znalezieniem miejsc w drugiej połowie lipca?
A może camping niekoniecznie nad Balatonem byłby lepszy?
pzdr
Obserwuj wątek
    • piotr.68 Re: pod namiot nad Balaton 05.06.09, 20:32
      Witam. Polecam camp Vadvirag w Balatonszemes
      www.houses.hu/balatonszemes/vadvirag_kemping/
      Standard dość wysoki, trawiasta plaża, czyste sanitariaty, kuchnia, domki
      campigowe, sklep i restauracja. Spokojna okolica, niedaleko ładne miasteczko
      Ballatonelle.
      W niewielkiej odległości od campingu Lidl i Money Penny. Dwie osoby dziecko,
      namiot i samochód to ok 35 zł
      • Gość: ewa Re: pod namiot nad Balaton IP: *.chello.pl 05.06.09, 21:17
        Camping może i niezły, ale cena??? popatrz tutaj
        www.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btEf_df37335&lng=hu
        • piotr.68 Re: pod namiot nad Balaton 05.06.09, 21:52
          Byliśmy tam trzy razy zawsze przełom czerwca i lipca koszt ok 3000 HUF co przy
          kursie z poprzednich lat daje kwotę którą wymieniłem. W sezonie faktycznie jest
          drożej ok 4000 HUF (60zł)ale wydaje mi się,że warto. Przejechałem cały północny
          i południowy brzeg. Były campingi w lepszym standardzie ale droższe. Te tańsze
          przypominały raczej pola namiotowe bez sensownej infrastuktury.
          • Gość: ewa Re: pod namiot nad Balaton IP: *.chello.pl 06.06.09, 09:54
            Chodziło mi o to,że warto podawać ceny nie w złotówkach, a w forintach.
            35 zł a 60 zł- to zasadnicza różnica.
            Musiałeś jeździć bardzo dawno, bo 3000ft, to od lat jest nie mniej niż 45 złotych.
            • piotr.68 Re: pod namiot nad Balaton 06.06.09, 14:15
              Oczywiście Ewo masz rację, lepiej podawać ceny w forintach. Taką kwotę w
              złotówkach zapamiętałem z 2008r. Jak już pisałem byliśmy w czerwcu, zapłaciliśmy
              2800HUF a kurs forinta był wtedy dość niski 1,37-1,41 zł/100 HUF stąd rozbieżność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka