ja_jovanka 28.07.09, 08:42 Proszę o informację, jak wygląda pomoc lekarska w razie zachorowania. Czy powinno się mieć z Polski jakiś papier z NFZ? Czy jakieś dodatkowe ubezpieczenie warto wykupić? Podpowiedzcie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Pomoc medyczna na Węgrzech 28.07.09, 09:29 Wszystko na dręczące cie pytania,łącznie z drukami do pobrania: www.nfz.gov.pl/ue/ Warto sie dodatkowo ubezpieczyć prywatnie ,żeby w razie potrzeby miec darmowy transport do kraju.NFZ tego nie gwarantuje a koszty mogą byc spore. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_jovanka Re: Pomoc medyczna na Węgrzech 28.07.09, 10:25 Super. Dzięki. Czy taki wniosek należy złożyć osobiście w oddziale NFZ czy można im wysłać pocztą? Bo odbiór EKUZ jest realizowany przez pocztę. Ile trwa wyrobienie takiej Karty? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Pomoc medyczna na Węgrzech 28.07.09, 10:28 A to już dopytaj u siebie w oddziale. Z reguły od ręki wystawiają w kilkanaście minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pomoc medyczna na Węgrzech IP: *.chello.pl 28.07.09, 11:11 Ja wyrabiałam taką kartę we Wrocławiu i trwało to kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś