angelaaxxx1 02.07.07, 17:27 Mam małe zielone oczy.Właściwie to ten kolor jest taki nijaki i nie wiem jak sie malować by je powiekszyć.prosze o porade;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iga Re: male oczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 08:00 Moje oczy tez są małe i maluje je albo jasnymi pastelowymi cieniami-całą powiekę lub bardziej drapieżnie- ruchomą powiekę maluje jasnym beżem, robie kreski nad rzęsami, ale nie na calej powiece tylko 3/4 długości, rozcieram ją i nakładam ciemnym cienie w zewnętrznej części oka, pod powieką też robie kreski, ale maluje je cieniem ciemnym nałożonym przez mokry pędzelek. Pod samymi brwiami jasny beż nakładam. Jeśli masz zielone oczy cienie które ładnie wyeksponują ich kolor to: fiolet, róż, śliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_w_sadzie Re: male oczka 05.07.07, 10:06 Z tymi kreskami przy małych oczach - zwłaszcza na dolnej powiece - to trzeba uważać. Żeby takie komiczne "okularki" nie powstały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: male oczka IP: 83.168.96.* 07.07.07, 13:46 Dlatego nie malujemy po calej kini, tylko 3/4. Odpowiedz Link Zgłoś
wizazystka.forum Re: male oczka 15.07.07, 15:29 Proszę akcentować ciemnymi kolorami tylko zewnętrzny kącik oka (rysunek). Może Pani mocno tuszować górne rzęsy ponieważ taki efekt powiększa oko i wyciąga je z głębi. Proponuję połączenie satyny w "wypełnieniu" z matem w "rysunku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś