Dodaj do ulubionych

celica silnik mi padł help!

IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 09:24
witajcie
szukam pomocy bo mi padł silnik w mojej celice 1.6 z 91r. Musze go wymienic
bo naprawa się nie opłaca. Czy ktos wie czy mozna go podminic na cos
większego bez zbyt wielkich przeróbek (jak tak to jaki i ewentualnie gdzie w
okolicach warszawy moge to zrobic) a moze wiecie jaki to koszt?
dzieki z góry pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Qbayashi Re: celica silnik mi padł help! IP: *.stacje.agora.pl 18.07.02, 09:32
      Ja na Twoim miejscu zadzwoniłbym do autoryzowanego serwisu i tam się wszystkego dowiedział. Nawet
      jeżeli nie mają silnika, to wiedzą, czy możliwe jest wstawienie jednostki o większej pojemności, i co za
      tym idzie dodatkowo (podejrzewam, że wymiana samego silnika nie wystarczy, STi ma tylko 105KM, jeżeli
      wstawisz 150KM silnik, to mogą nie wtrzymać przełożenia w skrzyni biegów, wałki itd. itp.). Moi rodzice
      mają Celice STi i ciekaw jestem, co tam Ci padło w tym silniku, może wiesz czemu (czego się
      wystrzegać), po jakim przebiegu.
      • Gość: len Re: celica silnik mi padł help! IP: *.stacje.agora.pl 19.07.02, 11:35
        po rozebraniu silnika gostek w warsztacie powiedział mi że obróciła się panewka
        na korbowodzie i poszły pierścienie. Do wymiany są także tłoki. A powodem jak
        mi powiedział była zbyt ostra jazda. To autko naprawde fajnie przyspiesza ale
        dopiero powyżej 4,5 tys. obrotów wiec jak jeździć delikatnie?
        A o silnik już się dowiedziałem ze pasuje od tej nowszej celici 1.8 i to bez
        żadnych przeróbek. Tylko ciekaw jestem czy da rade wstawić tam ten 1.8 vvti? to
        już byłoby coś!!! na razie jeżdże takim szrotem - słaba że ledwo się radzi no i
        olejek bierze. jakbyscie cos wiedzieli prosze o pomoc
        • Gość: Michal Re: celica silnik mi padł help! IP: *.telia.com 04.08.02, 13:27
          Gdybys jezdzil na dobrym oleju i przy tak zabojczej eksploatacji wymienial go
          co 4000km to niedoszloby do takiej histori.Tak przekrecac motor mozna ,ale nie
          uzytkowy tylko rajdowy i po rajdzie wstawic nowy.Gdzie to kolega robil prawo
          jazdy,ze tak jezdzi?
          Pzdr.Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka