IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.11.10, 20:20
Niespełna czteroletni syn, niedość ze bardzo czesto bije młodsza siostre, to coraz czesciej mnie. Sytuacja dzis wieczorem: idziemy myc zeby, mały chce chrupki, no to mowie: połozycie sie ładnie spac, jutro jest dzien słodkosci i po sniadanku dam chrupki, spotykam sie z wrzaskiem i niezgoda, ok tłumacze, ze juz wieczorem nie mozna itp, podvhodzi do mnie uderza mnie w noge, mowie, zeby tego nie robił, powtarza to, podchodze do niego, kucam zeby byc twarza w twarz i zaczynam tłumaczyc, dostaje 3 razy z liścia w buzie.
Po 3 razie dostał odemnie po rece, wstałam i kazałam mu isc spac. a mi sie chce ryczec.... dlaczego sie tak dzieje, co ja mam robic, jakie konsekwencje. Powiem, ze wiele czasu mu poswiecamy, nie bijemy, zasady obowiazuja w domu a tu coraz czesciej taka agresja do mnie i do siostry.
Obserwuj wątek
    • Gość: jazda Re: Bicie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 19.11.10, 20:26
      Krzyczał jeszcze do mnie, ze nie chce miec rodziców, ze jestem głupia mama itp, ale nie zareagowałam na to. Miałam na tyle spokoju w sobie ze sie nie odezwałam, ale to wszystko zabolało i przykro mi
      • jotde3 Re: Bicie 19.11.10, 21:41
        wyluzuj. dobrze robisz . wiem że Ci przykro ale taka kolej rzeczy . wmówiono nam bezstresowe wychowanie a to bzdura. dziecko musi znac granice np. niewolno bić mamy ,czasem jak tata sie zgadza można sie z nim potłuc :)
    • baszi Re: Bicie 22.11.10, 08:11
      nie rozumiem, piszesz ze nie bijesz ale ze po rece dostal ..... jak dostal to bijesz albo stosujesz takie metody no chyba ze to byl jednorazowy przypadek ale nie zostalo to zaznaczone.....
    • isolek Re: Bicie 22.11.10, 08:42
      kiedy moja2,5 corka powiedziala na mnie" glupia jestes mamo" odworcilam sie od niej i obrazilam. powiedzialam ze jestem na nia obrazona i nie bede sie z nia bawic, trwalo to chwile. dziecko przseprosilo mnie i wiecej tego nie zrobilo. co prawda to byl nowo nauczony zwrot ktorego znaczenia nie znala wczesniej. teraz wie jakie to ma konsekwencje. a jak na forum ktos napisal najlepsza kara jest kara naturalna. co stanie sie jak w grupie rowiesniczej ktos kogos uderzy? obrazi sie i nie bedzie chcial sie bawic. wiec obraz sie na niego. kiedy cos bedzie chcial po takiej akcji, powiedz ze jest ci przykro i nie chcesz z nim spedzac czasu bo nikt nie lubi jak sie go bije a boisz sie ze uderzy cie znowu.poinformuj o formie w jaki moze naprawic swoj blad(przeprosic ciebie czy inna osobe ktora uderzyl) pewnie ze nie za dlugo moze trwac takie obrazanie bo to male dziecko. daj mu szanse na naprawe swojego bledu i kiedy zauwazysz ze sie stara pozwol mu na to. na koniec okarz czulosci i powiedz jak bardzo go kochasz i cieszysz sie ze nie bije . chwal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka