Dodaj do ulubionych

wymiotowanie stresowe

21.02.11, 10:54
Witam
Jestem mama Kubusia ktory w kwietniu konczy 4 lata. Zaczne od opisania calej historii od poczatku do konca. Moj synek gdy sie urodzil mial problem poniewaz za kazdym razem po jedzeniu wymiotowal. Dopiero po 2 ch latach lekrza mozna powiedziedziec ze potwierdzil moje obawy, ze moj syn mial refluks zoladkowy. Tym samym syn caly czas mial problemy przy jedzeniu czy w czasie stresu caly czas wymiotowal. Lekarz powiedzial, ze sam musi sie oduczyc zygac. Po jakmis czasie wymiotowal ale juz nie tak czesto. Jak skaczyl 3 lata poszedl do przedkola i zwiazane z tym stresy spowodowaly, ze zaczol kubus znowu wymiotowac czesciej.Rozmawialam z nauczycielka (mieszkam w UK) i z synkeim. Syn nie rozumie za bardzo co Pani do niego mowi i szybko sie denerwoje. Nauczycielka stara sieporozumiewac z Kuba tak aby wszytko rozumial i aby czul sie konfortowo. Moj syn przy kazdym zwruceniu uwagi zaczyna plakac i wymiotowac. W domu rowniez jest to samo jak na cos mu sie nie pozwoli zaczyna prowokowac wymiotowanie. Jak nauczyc moje dziecko ze wymiotowac nie wolno i aby sie z tym bardziej kontrolowal. Od wrzesnia bedzie szedl do szkoly na 6 godzin i znowu bedzie nerwowa atmoswera i obawiam sie kolejnych napadow wymiotowych. Chciala bym aby juz to sie skaczylo. Jest juz poprostu wykonczona psychicznie i chciala bym aby moj synek zaczal normalnie funkcjonowac.
Obserwuj wątek
    • justyna_dabrowska Re: wymiotowanie stresowe 21.02.11, 12:08
      Prosze zwrócic sie do profesjonalnego doradcy rodzinnego, w UK mozna dość łatwo znaleźć psychoterapeute dziecięcego który krok po kroku przeprowadzi Państwa przez te sytuację. Chodzi o przeuczenie dziecka - nauczenie go by w inny sposób radziło sobie z napięciem

POzdrawiam
      jd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka