Dodaj do ulubionych

Dlaczego usuwacie mój wątek???

20.06.11, 15:23
Już drugi raz usunięto mój wątek pt Ratuj maluchy! o reformie edukacji, zgodnie z którą 6-latki mają chodzić do szkoły, oraz wpływu tegoż na dzieci. Jak widać było z postów, które zdążyły się ukazać, temat jest żywy i rodzice są zagubieni w zw. z tą reformą.... czemu nie dajecie nam dyskutować na ten temat??? powtarzam - JEśLI NIE TO FORUM TO PROSZę MI WSKAZAć NA JAKIM FORUM NA GAZECIE MOżNA O TYM PISAC??
Obserwuj wątek
    • jufalka zapachniało Orwellem 20.06.11, 15:30
      Boże zapachniało mi Orwellem, normalnie piszę swoją opinię, swoje obawy w zw. z tym, że dziecko moje będzie musiało iść do szkoły jako 6-latek, pojawia się kilka opini, a za chwile wchodzę na to forum... i nic, ani śladu dyskusji, ani śladu po poście, w ostatnio odwiedzanych wątkach - nie ma takiego wątku! Szanowny moderatorze, jak usuwasz wątki to miej choć tyle szacunku dla forumowiczów, żeby wyjaśnić dlaczego to robisz! Chyba, ze naprawdę CENZURA....
    • oliwe Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 15:33
      Faktycznie żenada. Zamiast własnej opini, ciach i po sprawie, ło matko co to się porobiło.

Chyba moderator jest związany z ministerstwem edukacji, nie wiem czy zdąże to przeczytać zanim zniknie, ups
      • jufalka Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 15:43
        może dlatego usuwają, bo nie chcą żeby ludzie poznali prawdę, że ta cała reforma jednak nie jest dobra...? bo czego sie boją, że usuwają?
        • verdana Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 15:45
          Nie snuj teorii spiskowych - nie jest to jedyne miejsce w Polsce, gdzie omawia się sprawy reformy. Jak ktoś nie jest analfabetą, to sobie moze poczytać i sam wyrobić zdanie na temat reformy.
          Mnie akurat ona się bardzo podoba, także ze względu na to, ze dzieci pójdą wczesniej do gimnazjum i na studia, a obie te sprawy są bardzo istotne.
          Ale rzeczywiście, nie rozumiem usuwania wątku.
          • jufalka Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 16:06
            jestem jak najdalsza od teorii spiskowych, a akurat tym bardziej piszę głównie na forum gazety, i nie podejrzewałabym jej o cenzurę, aż tu nagle takie coś....wątek mi znika 2 razy z rzędu, to co można pomyśleć.... i wyobraź sobie, że ja też byłam za tą reformą, też sądziłam, że to lepiej, że dziecko wcześnie zacznie i zakończy edukację... ale wygląda na to, że nie jest tak różowo, że podobno program będzie nieodpowiedni dla 6-latków, że szkoły przepełnione, nauczyciele nie przygotowani... ja nie wiem, jak to będzie naprawdę, dlatego m.in. ten wątek, żeby poznać więcej opinii na ten temat... to chyba jest ok?
            • demonii.larua Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 19:57
              Zamiast domniemywać, wystarczy zajrzeć do skrzynki mailowej. Naprawdę. Polecam.
    • justyna_dabrowska Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 15:51
      Zaraz sprawdzę co się stało
      • jufalka Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 16:07
        oraz też bym Panią psycholog prosiła o zdanie w tej sprawie...
        • Gość: mamajasia Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? IP: 195.8.217.* 20.06.11, 16:16
          No wlasnie , ja tez dopisalam sie pod tamtym watkiem, proszac pania ekspert o wypowiedzenie sie w tej kwestii.
          Jestem mama dziecka z 2006 i naparawde czytajac rozne opinie o nowej reformie czuje ,ze "glupieje"...

Prosilabym pania ekspert o kilka slow w tej sparwie.
          Czy naparwde dziecku z grudnia 2006 nic sie nie stanie , jelsi w jego klasie beda dzieci ze stycznia 2005 roku? Czy to nie bedzie "przeoasc" intelektualna i emocjonalna??
    • mama303 Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 18:19
      Jest sporo wątków na ten temat i to bardzo rozbudowanych. Wejdź na Starsze dziecko, przedszkola, nawet na emamie.
      Może dlatego usuwają, ale chociaz by ktoś wyjaśnił.....
    • demonii.larua Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 19:55
      Jufalka, bardzo proszę żebyś sprawdziła pocztę.
      • jufalka Re: Dlaczego usuwacie mój wątek??? 20.06.11, 20:10
        a więc dostałam na maila wiadomość, że mój atek został usunięty ponieważ podobny pojawiał się tez na innych forach, no cóż to mnie trochę uspokaja :) ale nie zmienia to faktu, że tylko na tym forum można uzyskać opinię eksperta psychologa i dlatego też tu napisałam, i jak widac nie tylko mnie na takiej opinii zależało... o ile Pani psycholog w ogóle chciałby się wypowiedzieć na ten temat, to już inna sprawa...
        • zona_mi Jufalka 20.06.11, 20:30
          Opiekunowie każdego forum sprawdzają pocztę i wystarczy tam zapytać, bez doszukiwania się spisków.

Temat "ratowania maluchów" poruszany jest na wielu forach, to zaś jest eksperckim, gdzie zasadniczo emamy zwracają się do psychologa - dyskusje miedzy sobą prowadzą na forum Wychowanie i ok. 70 innych w serwisie eDziecko - to sprawdzona metoda.

Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś konkretnego w danym temacie, precyzuj, proszę, pytania tak, by nie było wątpliwości, że zwracasz się do p. Justyny, wówczas wątek nie będzie przeniesiony ani usunięty - o ile, oczywiście, mieści się w ramach tematyki.

W razie wątpliwości zapraszam na pocztę do demonii.larua, która opiekuje się tym forum, albo do mnie.

Pozdrawiam
          Zona
          • jufalka Re: Jufalka 20.06.11, 21:46
            ok, trochę mi głupio, zareagowałam zbyt może emocjonalnie, jednak na forum nie przebywam tak znów często więc nie widziałam, że kasuje się posty bez wyjaśnienia, rozumiem, że taki regulamin, ale może warto by od razu wyjaśnić na forum powód skasowania, a najlepiej zasugerować autorowi, gdzie taki watek juz był i nie było by watpliwości, bo jak widać nie tylko mnie to zdziwiło, a na pocztę akurat nie zaglądam bardzo często, no ale teraz wiem już co nie wiedziałam. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka