druuna 09.11.11, 11:06 Czy czytanie dziewczynce 5 lat i 3 miesiące Akademii Pana Kleksa to nie za wcześnie? Czy to nie jest zbyt abstrakcyjne? dru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morekac Re: Akademia Pana Kleksa 09.11.11, 11:12 Jeśli dasz radę to czytać, dziecko będzie się podobało - czytajcie. Ale znam lepszą literaturę dla dzieci. Akurat "APK" jest dla mnie niestrawna w każdym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Akademia Pana Kleksa IP: *.196.189.109.customer.cdi.no 09.11.11, 11:33 moja 6 latka bardzo lubi Aademie Pana Kleksa ja osobiscie nie trawie Pinokia a ona tez to bardzo lubi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Akademia Pana Kleksa 09.11.11, 18:39 Ale oprócz słuchacza również czytający nie powinien dostawać nadmiernych drgawek w trakcie czytania... Bo wtedy czytanie dziecku to koszmarny obowiązek, a nie przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Akademia Pana Kleksa 09.11.11, 13:45 Przeczytałam czterolatkowi - bardzo mu się podobała książka, nie jest zbyt abstrakcyjna dla dziecka w tym wieku, bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
mamapabla1 Re: Akademia Pana Kleksa 09.11.11, 22:26 Nigdy nie jest za wcześnie na czytanie dziecku. Moja mama czytała mi akademię i w pustyni i w puszczy jak miałam sześć lat. Niektórych rzeczy nie rozumiałam ale i tak mi się podobało. Zaszczepiła mi miłość do książek i chyba o to chodziło prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
verenne Re: Akademia Pana Kleksa 09.11.11, 22:42 Jak ja miałam 5 lat, to mama czytała mi "Trzech muszkieterów" :D Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Akademia Pana Kleksa 10.11.11, 03:13 A ja lubię Akademię książkę i film... Sama czytałam z przyjemnością dziecko też. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Akademia Pana Kleksa 10.11.11, 14:38 Mojemu synkowi APK bardzo się podobała. Gorzej było na koniec - były łzy, straszne łzy:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_dabrowska Re: Akademia Pana Kleksa 10.11.11, 17:06 Jesli dziewczynka słucha z zaciekawieniem, to czemu nie? pozdr jd Odpowiedz Link Zgłoś