Dodaj do ulubionych

Wycofana 4 latka

24.09.12, 10:47
Niepokoję się o moją 4 letnią córkę. Przyczyną tego jest trudny kontakt z Małą. Niechętnie opowiada o tym co działo się w przedszkolu, wszelkie informacje muszę od niej wyciągać. Kiedy odbieram ją z przedszkola jestem spragniona rozmowy, z jej strony zero zainteresowania, jakby była w swoim świecie. Inny przykład, byłyśmy w kinie, po seansie pytam czy się podobało, nic, ani słowa, nie było tematu filmu. Jest dzieckiem żywym, wesołym, w domu żywiołowym, ale w przedszkolu jest bardzo wycofana. W ogóle to duża indywidualistka, ma ogromną wyobraźnię, ładnie bawi się sama. Ale chciałabym mieć z nią lepszy kontakt, chciałabym żeby opowiadała mi co robiła, z kim się bawiła, co lubi, czego nie. Jest taka zamknięta w sobie...
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Wycofana 4 latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 11:23
      Co prawda bardzo mało informacji przedstawiłaś o swojej córce. To samo mogłabym powiedzieć o swojej ( słowo w słowo). Dzisiaj niestety diagnozuję ja w kierunku autyzmu.
    • demonii.larua Re: Wycofana 4 latka 25.09.12, 09:45
      A co mówią o córce nauczycielki w przedszkolu? Czy cokolwiek opowiada sama np. po dwóch dniach kiedy Ty już nie drążysz tematu? Próbowałaś jej nie dopytywać tylko czekać aż ona sama zainicjuje rozmowę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka