Dodaj do ulubionych

drganie przed zanśnięciem

IP: 88.156.77.* 07.02.07, 15:39
proszę poradzić czy zauważyłyście moze że wasze pociechy przed zasypianiem
tak jakby wzdrygały czasem zadrży im nozka lub rączka???
moje 17 mies dizeck otak ma
czy to normalny objaw zdrowego dizecka
plis o opd
pozdrawaim

Obserwuj wątek
    • izah3 Re: drganie przed zanśnięciem 07.02.07, 21:06

--U mojego dziecko dokładnie tak jest do dziś przed zasnięciem i po
      przebudzeniu.Jak miał 8 miesięcy dostaliśmy skierowanie do szpitala w Ligocie z
      podejrzeniem padaczki.Zrobiliśmy wszyskie badania EEG glowy, rezonans
      magnetyczny badania z krwi ale nie pamiętam już dokladnie jakie.Okazało się,że
      EEG jest napadowe,czyli złe.Rezonans wyszedl dobrze wszysko w granicach
      normy.Więc postanowiono EEG powtórzyć ale z udzialem kamery video.Dlatego bo
      napadow padaczkowych w dzień nie bylo i napewno po jakimś czasie nasililyby się
      gdyby była to padaczka.Okazało się że napady są ale nie ma korelacji w mózgu
      tzn. na chłopski rozum wszystkie ruchy ciala nie mają swojego odpowiednika w
      mózgu, na szczęscie teraz spię spokojnie dlatego wszysko warto sprawdzić bo to
      tylko mogą być"miklotonie przysenne" chyba tak to się nazywa.
      img115.imageshack.us/my.php?image=roczekdawidka00113jp.jpg
      • pulcheria2 Re: drganie przed zanśnięciem 07.02.07, 22:50
        Mioklonie przysenne, tak to się nazywa. Rzecz sama w sobie nieszkodliwa, ale warto to skonsultować z neurologiem-choćby na zasadzie "strzeżonego Pan Bóg strzeże".
        • gyokuro Re: drganie przed zanśnięciem 12.02.07, 22:35
          Ja zawsze po tym poznawałam, że Młody zasnął na dobre. Teraz jeszcze miewa, choc
          nie zawsze.
          • Gość: piachoo Re: drganie przed zanśnięciem IP: *.brutele.be 14.02.07, 02:12
            a do tego niektorym z wiekiem nie mija, ostatnio byl spory watek na Forum Humorum...

wyrazy,
            piachoo
    • Gość: mama dorota Re: drganie przed zanśnięciem IP: *.um.szczecin.pl 14.02.07, 09:34
      To normalne zwłaszcza gdy dziecko miało aktywny ruchowo dzień , sygalizuje brak
      magnezu.
      Możesz przez kilkanaście dni podawać magnez zobaczysz, że pomaga.
      • Gość: asiamarta1 Re: drganie przed zanśnięciem IP: 88.156.63.* 18.02.07, 11:03
        To nie jest normalne u dziecka,powie ci to każdy neurolog.Przyczyny mogą być
        różne,ale to może stwierdzić tylko lekarz.I jeszcze jedno-takie drgawki są
        normalne,ale u dorosłych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka