gruszki0 29.02.08, 14:34 Panie doktorze 11 msc. dziecko jak je wołam żeby czegoś nie robiło nie reaguje zupełnie na mnie idzie do celu.Czym to wytłumaczyć nie rozumie??Jak ja powinnam reagować??jak zakazywać?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.ulrich-zaleska Re: nie reaguje 02.03.08, 22:39 Witam Nie jestem pewna czy pytanie jest skierowane do mnie – „Panie doktorze…”? Zastanawia mnie co kryje się pod stwierdzeniem „nie reaguje” . Jeśli dziecko nie ma problemów ze słuchem i innych niepokojących objawów i pyta Pani o stawianie zakazów to jest to normalne zachowanie 11 miesięczniaka. Dziecko w tym wieku owszem jest w stanie zareagować na nasz zakaz ale tylko na chwile a potem kierowane ciekawością i chęcią eksperymentowania i sprawdzania naszych reakcji zrobi to ponownie. Czy o to Pani pytała? E U-Z Odpowiedz Link Zgłoś
gruszki0 Re: nie reaguje 04.03.08, 13:54 dziekuje za odpowiedz pytanie zostało przekierowane nie wiedzieć czemu.Faktycznie do kogoś innego kierowane.Ale serdecznie dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś