Dodaj do ulubionych

brak snu w nocy

IP: *.dyn.optonline.net 26.01.09, 03:25
Moja corka ma 7 tyg. Problem jest nastepujacy. Dzien przesypia
caly.Je i usypia. Sa takie momenty, ze jej nic nie obudzi. Kapiemy
ja o 20ej, a potemjedzonko i kladziemy spac.Niestety nie chce usnac.
lezy, guga, macha raczkami, czasami przy smoku zasnie na max 20 min,
i tak do 3ej nad ranem. Potem zaczyna sie placz, bo jest juz taka
zmeczona. Nosze ja, odkladam dolozeczka i to samo. Kiedys pomagal
wozek, teraz nie. Wczoraj skapitulowalam. Wzielam ja do lozka i
spala ze mna.Ja nadal nie wyspana, bo balam sie, ze jej sie cos
stanie. Chodze juz na rzesach ze zmeczenia. jest tak od miesiaca. Co
robic zeby zaczela spac w nocy a nie w dzien??
Obserwuj wątek
    • hope123 Re: brak snu w nocy 26.02.09, 23:53
      Witam,
      Minal miesiac od Pani wpisu. Mam nadzieje ze cos sie od tego czasu zmienilo, jesli nie to postaram sie cos podpowiedziec. Z tego co Pani napisala to mala pomylila noc z dniem. Jest malenka wiec skad ma to wiedziec. nalezy ja tego nauczyc. Takze mala nie moze przesypiac calego dnia. Powinna ja pani wybudzac tak ok, co 3 h na jedzenie. NIc pani o tym nie napisala wiec nie wiem jak dokladnie z tym jest. powinna pani stworzyc plan dnia. dokladnie rozpisac godziny jedzenia, o ktorej godzinie wieczorne spanie itp. i przed spaniem nalezy zastosowac rytual. nie taki magiczny ;) poprostu stworzyc odpowiednia atmosfere do zasypiania ;) w kolejnosci ustalic co sie bedzie dzialo np. masazyk, kapanie, jedzenie, kolysanka, ukladanie do snu. po pierwsze malenkie dzieci bezpiecznie sie czuja jesli jest zachowany pewien schemat i sa elementy ktore sie powtarzaja. po drugie z czasem bedzie kojarzyla co oznacza ten rytual i co sie bedzie dzialo po sobie ;)
      to tak na poczatek moze to wystarczy.
      a tak wogole to mam nadzieje ze juz sie cos zmienilo i ze sie pani lepiej wysypia. poczatki sa trudne, ale potem wszystko sie uklada. koniecznie prosze napisac jak to jest teraz, czy cos sie zmienilo.
      pozdrawiam.,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka