Dodaj do ulubionych

LWW - Amazon

05.11.10, 23:25
Dziewczyny, czy wiecie może jak teraz wygląda sprowadzanie nowych książek z amerykańskiego Amazona? Bo wiem, że kiedyś którychś nie sprowadzali do Polski (nowych albo starych), i nie umiem znaleźć w sieci, jak to jest w tej chwili.
Obserwuj wątek
    • akj77 Re: LWW - Amazon 06.11.10, 16:38
      Z zamawianiem nowych książek z Amazona amerykańskiego nie ma żadnego problemu. Ze starymi może być problem o tyle, że one nie są sprzedawane przez Amazon, tylko przez różnych sprzedawców, którzy mogą chcieć albo nie chcieć wysłać do Polski.
      A czy wiesz, że Amazon brytyjski właśnie wprowadził darmową przesyłkę do Polski przy zamówieniach powyżej 25 funtów? Książki są tam droższe niż w amerykańskim, ale przy darmowej przesyłce może się opłacić.
      • brykanty Re: LWW - Amazon 06.11.10, 18:51
        Dziękuję bardzo.
        • lafere Re: LWW - Amazon 06.11.10, 22:23
          To ja jeszcze przy okazji polecę bookdepository.com. Tam jest już pełny wypas, bo wysyłka jest gratisowa, niezależnie od ceny książki:) Można tez wybrać, w jakiej walucie chce się płacić - euro, funty, dolary. Ja dopiero raz tam robiłam zakupy, ale bardzo mi się podobało i mam chętkę na więcej:P
          • brykanty Re: LWW - Amazon 06.11.10, 23:42
            O, to świetna wiadomość, właśnie porównałam z Barnes&Noble, następne kupimy w tej księgarni.
    • pitupitu10 koszty przesyłki 08.11.10, 20:45
      Czy któraś z was się orientuje jakie są opłaty za przesłanie przedmiotu, który nie jest ani książką ani DVD? Wiem, że jest dodatkowa opłata za nietypową wielkość (6 USD), ale co z tymi podstawowymi?
      • akj77 Re: koszty przesyłki 08.11.10, 23:05
        Jeśli nie możesz znaleźć informacji o cenie wysyłki czegoś, co nie jest książką ani DVD, do Polski, to może niestety oznaczać, że tego przedmiotu (np. elektroniki) się do Polski nie wysyła. :-/
        • pitupitu10 Re: koszty przesyłki 09.11.10, 09:29
          akj77 napisała:

> Jeśli nie możesz znaleźć informacji o cenie wysyłki czegoś, co nie jest książką
          > ani DVD, do Polski, to może niestety oznaczać, że tego przedmiotu (np. elektro
          > niki) się do Polski nie wysyła. :-/

Wysyła, wysyła. Jest o tym informacja na stronie przedmiotu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka