Dodaj do ulubionych

[LWW] Konta gazeta, google, youtube - o co kaman?!

16.12.12, 17:15
Dziewczyny, co oni porobili z tymi wszystkimi powiązanymi kontami? Nie mogę się zalogować do youtube - "ta usługa jest niedostępna w gazeta.pl", czy coś, nie działa też dawna nazwa użytkownika (wg komunikatu Youtube), próbowałam się raz zalogować na naszego lakierowego bloga - też nie dało rady - o co chodzi? :(
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: [LWW] Konta gazeta, google, youtube - o co ka 17.12.12, 14:59
      A masz te rzeczy podczepione pod konto gazetowe? Czy pod inne google'owe? Bo jesli pod inne, to musisz uwazac, ktore konto jest ustawione jako "domyslne", zazwyczaj zalezy to od kolejnosci logowania.
    • kasica_k OT 17.12.12, 15:08
      A ja chciałam spytać, o co kaman z tym kaman? Znaczy, co to słowo znaczy i skąd się wzięło? :)
      • marciasek Re: OT 17.12.12, 16:49
        o co kaman = o co come on = o co chodzi
        przy czym nie należy chyba dociekać czy chodzi na pewno można przetłumaczyć na angielski jako come on ;) - tak jakoś komuś kiedyś wyszło, a potem się przyjęło i zostało
        www.miejski.pl/slowo-O+co+kaman
        • kasica_k Re: OT 18.12.12, 04:47
          No ale komu taka bzdura wyszła? A może to z jakiejś reklamy? Bo co się natknę ostatnimi czasy na jakieś idiotyczne wyrażonko, to się okazuje, że z reklamy (drugie takie to "ale o soo chozi" czy jakoś tak, też chyba z jakiejś reklamy cytat) i ja nie wiem, o so chozi/kaman, bo telewizji od lat nie oglądam :)
          • effuniak Re: OT 18.12.12, 08:34
            Kasico mam to samo ;)
    • roza_am Re: [LWW] Konta gazeta, google, youtube - o co ka 17.12.12, 15:27
      No jakoś tak jest, że się od jakiegoś czasu konta gazetowe "gryzą" z kontami googlowymi. Tzn. nie można być jednocześnie zalogowanym i tu, i tu. Przynajmniej nie na jednej przeglądarce.
      Jak się wylogujesz z gazetowego i próbujesz zalogować do tego jutuba to też nie działa?
      • dar61 ad kajmanów 17.12.12, 18:45
        Taż nadejszła ta właśnie chwila, że 'gazetowi.peel' kontowicze i -czki otrzymali wypowiedzenie dotrychczasowych swych umów, musieli nowy cyrograf, tenże zgodą na dostęp do zawartości nawet swych mejli, podpisać, by ku Wam tu słać swe myśli uczesane z przedziałkiem.
        Logowanie się tymże samym hasełkiem - np. do konta fajerłolowego guglowego - też napotyka na przeszkody.
        Cóż - antyaktański czas odporu nam nastał.
      • mszn Re: [LWW] Konta gazeta, google, youtube - o co ka 30.10.13, 13:09
        > No jakoś tak jest, że się od jakiegoś czasu konta gazetowe "gryzą" z kontami go
        > oglowymi. Tzn. nie można być jednocześnie zalogowanym i tu, i tu. Przynajmniej
        > nie na jednej przeglądarce.

Do niedawna tak było, ale od jakiegoś czasu (lika tygodni) nie mam problemu z używaniem poczty gazetowej i produktów googla (jako inny użytkownik) w tym samym oknie, na różnych tabsach (karta? zakładka?). Zależy to tylko od kolejności logowania (najpierw google, potem gazeta.pl). Jeśli wchodzę np. na google drive, który jest dostępny i dla usługi gazetowej, i dla konta google, to mogę między nimi przełączać tak, jak się przełącza między różnymi kontami google.
        Używam Chrome, może dlatego idzie to tak łatwo.
    • zmijunia.lbn Re: [LWW] Konta gazeta, google, youtube - o co ka 18.12.12, 13:11
      Ja mam inny problem - czemu oni mi te wszystkie konta do cholery jasnej łączą!? Mówiłam że nie chcę, nie dało się kiedyś normalnie zalogować do YouTube to wpisałam tak żeby zadziałało, ale nie zakładałam żadnego osobnego konta Google. Olewałam to do momentu, kiedy przy wysłanym przeze mnie mailu - na gmaila, ale z wp - pojawił się mój avatar z YouTube. No szlag mnie na miejscu.. :((((
    • madzioreck Teraz za to 30.10.13, 12:08
      "

Nie masz dostępu do tej usługi. Skontaktuj się z administratorem domeny, aby uzyskać dostęp."

Chyba się robię stara, bo przestałam to wszystko ogarniać i jestem internetowym głupkiem. Youtube, google, gazeta, gmail, blogger czy tam blogspot - nie rozumiem powiązania, nie rozumiem, gdzie jakie hasło, nie rozumiem tego, co o tym czytam. Do youtube jak nie mogłam, tak dalej nie mogę się zalogować. Przy którejś próbie zalogowania do YT kazało mi coś aktualizować, zaktualizowałam i dalej nie mogę się lognąć, tylko komunikat się zmienił i jest jak wyżej. Na innej przeglądarce też nie idzie. Po wylogowaniu z gazetowego też...
      • kasiadj07 Re: Teraz za to 30.10.13, 12:16
        > Chyba się robię stara, bo przestałam to wszystko ogarniać i jestem internetowym
        > głupkiem. Youtube, google, gazeta, gmail, blogger czy tam blogspot - nie rozum
        > iem powiązania, nie rozumiem, gdzie jakie hasło, nie rozumiem tego, co o tym cz
        > ytam.

Gmail i blogger (i jego część blogspot) są własnością googla. Co do reszty nie wiem niestety.
      • mszn Re: Teraz za to 30.10.13, 13:14
        Sprawa się jeszcze komplikuje przez to, że google jakiś czas temu (nie więcej niż rok?) wymusiło na użytkownikach poczty gazetowej założenie konta czysto googlowego - z adresem @gmail.com i tak dalej. Pamiętam, jak mnie zdziwiło, jak dostałam od nich propozycję nazwy tego konta gmailowego, która była wariacją na temat mojego imienia i nazwiska, mimo, że w gazeta.pl mam imię mmm i nazwisko mmm. Wielki Brat ^^
        Tak naprawdę chętnie bym się na gmaila przeniosła całkowicie i tak, bo zaczyna mi być wstyd głównego maila na gazecie, ale nie chce mi się przenosić tysięcy wiadomości w moich ślicznych folderach.

Co więcej, od tamtego czasu na googlowej grupie dyskusyjnej, do której byłam przyjęta jako mszn@gazeta.pl, mogę się udzielać tylko jako (blabla)@gmail.com - czyli część usług z automatu przenieśli na to konto guglowe.
        • turzyca Re: Teraz za to 30.10.13, 19:49
          To sie da jakos sprytnie przeniesc. Tzn. na pewno da sie zassac na nowego maila gmailowego cala gazete i o ile dobrze pamietam ostatnie przenosiny, to mozesz mu kazac przenosic takze foldery. Trzeba sie doglebnie wgryzc w ustawienia, ale da sie zrobic.

Ew. przeniesc recznie folder po folderze...
          • mszn Re: Teraz za to 31.10.13, 20:04
            Kiedyś mi się zachce tym zająć :)
      • magdalaena1977 Re: Teraz za to 31.10.13, 08:54
        madzioreck, naprawdę napisz do admina

Mnie się właśnie udało rozwiązać sprawę konta Youtube, które miałam od 2007 i które nagle przestało działać :-( a zamiast tego pojawiało się moje konto Google bez żadnych playlist ani historii.
        Co prawda okazało się, że do przeniesienia na nowe konto playlist musiałam użyć specjalnej strony, ale jakoś się udało.

BTW, czy wiecie, że Google nagle zaczął część wiadomości przesyłać do spamu, tak że nie dało się ich ściągnąć programem pocztowym? Okazało się, że jedynym rozwiązaniem jest specjalny filtr na każdym koncie Google (a mam ich chyba z 5).
        • mszn Re: Teraz za to 31.10.13, 20:04
          > BTW, czy wiecie, że Google nagle zaczął część wiadomości przesyłać do spamu, ta
          > k że nie dało się ich ściągnąć programem pocztowym? Okazało się, że jedynym roz
          > wiązaniem jest specjalny filtr na każdym koncie Google (a mam ich chyba z 5).

?? U mnie w spamie ląduje tylko spam (swoją drogą lubię być nazywana Dear Professor ;))
    • madzioreck Skontaktuj się z administratorem... 19.09.14, 00:03
      ... to znaczy z kim dokładnie? Nie ogarnęłam sprawy od czasu powstania tego wątku, do youtube logowałam się na jakiś dziwny adres tymczasowy. Ale odkryłam, że część filmów, jakie wrzuciłąm na yt, jest widoczna pod moim "starym" jutubowym nickiem (na który loguję się tym dziwnym tymczasowym adresem), a część - pod zupełnie inną nazwą, którą musiałam gdzieś ustawić, ale jak - nie wiem :/ Nie wiem, jak się dostać do tego konta, żeby wywalić te filmy, chcę to wszystko w cholerę pokasować, te wszystkie google plusy, konta na yt (teraz to ponoć jedno, ale jakby jednak nie do końca) i zostać tylko z kontem gazetowym. W dodatku nie mogę się dostać na swojego maila na gmail.com - kiedy wpisuję gmail.com, każe mi się logować do tego molocha googlowego i twierdzi, ze mój adres gmailowy już jest używany... nic z tego nie rozumiem, nie ogarniam tych zmian, nie jestem w stanie przebić się przez wszystkie opcje własnego profilu.
      Czy mogę wysłać gdzieś maila, żeby ktoś mi pomógł odkręcić ten galimatias?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka