29.10.14, 19:49
Zaraz zamarzne. :( Przeprowadzilam sie w weekend kazuje sie, ze bojler ma jakis defekt. Mam ciepla wode, mam gaz w kuchence, ale nie mam ogrzewania. Nie mam tez elektronicznego termostatu, a ustawianie pokretlami nic nie daje. Interwencja technika w poniedzialek dopiero...
A na razie podpisuje sie pod parodia piosenki Bajora w wykonaniu Macieja Stuhra:
Ogrzej mnie
Obserwuj wątek
    • genepi Re: Zimno!!!! 30.10.14, 10:34
      Zdaje się że świat właśnie dał ci okazję żebyś poćwiczyła: trzy godzinki ćwiczeń aerobowych i będziesz otwierać okna żeby się ochłodzić :-))))
    • pierwszalitera Re: Zimno!!!! 30.10.14, 11:18
      Doraźnie można ugotować duży gar mocnego rosołu, doprawić pieprzem i pić gorący, gdy tylko zacznie nam być zimno. Nie znam nikogo, kto by marzł po gorącym rosole.
      Bardzo dobrze rozgrzewa też świeży imbir, można przygotować jako napar do picia. Przygotowanie na obiad, czy kolację czegoś w piekarniku pozwala na nagrzanie przynajmniej kuchni.
      Owijanie się kocem chroni przed odmrożynami, ja w takim celu używam chętnie lekkich polarowych pledów POLARVIDE z IKEA, można się w nich przemieszczać po mieszkaniu. Świetnie się zresztą piorą, zwinięte zajmują mało miejsca. Biorę nawet zawsze ze sobą, gdy wyjeżdżam w miejsce, gdzie temperatury mogą być nieprzyjemne.
      No i wyjść na powietrze, powrót do domu zawsze jest przyjemny. Jak na dworze za zimno, to galerie handlowe są ogrzewane, a u mnie w piątki na przykład jest też zawsze dzień ciepłej wody (30 stopni) na basenie, lepiej popływać niż klnąć na zepsuty termostat w domu. W razie czego można przed pójściem do łóżka przyrządzić sobie jeszcze grzańca z wina, albo piwa.
      Nie polecam jednak zbyt długich gorących kąpieli w wannie. Potem marznie się jeszcze bardziej. No i weekend ma być cieplejszy, u mnie ma być w sobotę nawet 19 stopni, ale w Polsce zdaje się przy odrobinie szczęście można oczekiwać też nawet 14.
    • teresa104 Dmuchawkę sobie kup 30.10.14, 12:28
      gaz podpal, ogrzewaj jedno pomieszczenie (kuchnię) i tam śpij.

Dmuchawka się przydaje, nie będą to wyrzucone pieniądze, ja na przykład latem na kwatery nad morzem bez własnego dogrzewania się nie ruszam, właściciele domów twierdzą, że 15 stopni w nocy to ciepło, a są w błędzie.
      • bebe.lapin Re: Dmuchawkę sobie kup 01.11.14, 14:40
        Dzieki za dobre rady. :)
        Wczoraj szef pozyczyl mi grzejnik olejowy na prad, zrobilam tez odpowiednie zakupy na cieplodajece dania. W dodatku zrobila sie ladna pogoda, wiec w mieszkaniu troche cieplej.
        Oby do poniedzialku, mam nadzieje, ze nie dluzej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka