mazepa66 12.06.14, 22:51 Status prawny wynikający z wiadomosci pozyskanych w sieci to "zabroniona sprzedaż". Rozumiem to w ten sposób, ze nie można kupić. Ale czy można przywieźć ze sobą. I legalnie uzywać. I czy na lotnisku sie nie czepiają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmanthus Re: e-papierosy w Australii 15.06.14, 01:15 www.abc.net.au/radionational/programs/lawreport/science-and-the-law-hazy-on-e-cigarettes/5516506 Odpowiedz Link
mazepa66 Re: e-papierosy w Australii 15.06.14, 17:10 Niedokładnie o taką odpowiedź mi chodziło. Jak wspomniałam stan prawny i opinie znam z internetu właśnie. Chodziło mi o to, czy australijczycy palą e-papierosy i czy za palenie E-p np. na ulicy można dostać karę. Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: e-papierosy w Australii 16.06.14, 07:49 Palenie papierosow w Australii ogolnie jest tylkow wyznaczonych miejscach. Obowiazuje zakaz w miejscach publicznych takich jak; przystanki autobusowe, kolejowe, pociagi, shoppingi, sklepy, restauracje, urzedy itp. Nie widze roznicy miedzy normalnymi a tymi e-z nicotyna. Palenie tych bez, to chyba kwestia przekonania policji? a ta ostatnia i tak zawsze ma racje. Masz miejsca/dzielnice w Australii gdzie praktycznie malo kto pali oraz dzielnice, gdzie jest troche wiecej. Ogolnie palenie w miejscach publicznych jest malo popularne i slabo przyjmowane. Widuje sie sporadycznie osoby idace w tlumie i palace. Kan Odpowiedz Link
yvona73pol Re: e-papierosy w Australii 08.07.14, 13:57 Widzialam jednego tate z e papierosem kolo placu zabaw. Wlasciwie to wypadl mu z kieszeni, myslalam, ze dlugopis czy co, zanioslam mu i pozniej sie okazalo, ze to e-fajka Wiec tak, pala. Nie mialam pojecia, ze sa nie do kupienia tutaj? Odpowiedz Link