tropem_misia1 03.01.11, 18:52 czy u nas byłoby to możliwe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 Re:Byle nie było za późno 04.01.11, 10:02 bo co poniektóre podmioty sa w stanie agonalnym Odpowiedz Link
krokodyl_13 Re:Byle nie było za późno 04.01.11, 14:43 Czytałam należy sie im to pacjent powinien wybierac gdzie się chce leczyć Odpowiedz Link
gragann Re: No nieźle. 04.01.11, 18:49 U nas to już było kilkakrotnie -strajk anestezjologów -strajk rodzinnych z porozumienia zielonogórskiego (ciekawa sprawa jak został rozwiazany. Jeden z prowodyrów został zatrudniony w Warszawce w Ministerstwie) -Ciekawy protest Lekarze w jednym szpitalu zbuntowali się przciwko dyrektorowi bo ten zamontował zamki magnetyczne na oddziałach a lekarzy zaczipował aby pracowali na oddziale po 8 godzin jak maja w kontrakcie. O czeskich lekarzy nie ma się co martwić Sa bardziej doświadczeni od naszych U nich kasy chorych czyli po prostu prywatyzacja i komercjalizacja usług medycznych zadziałała trzy lub cztery lata przed wprowadzeniem u nas Już w pierwszym roku system się sypnął bo np leczono dżumę i cholerę itd itp co miało jakiś numer i można było zafakturować U nas dopiero niedawno słyszałem o jednym lekarzu dyrektorze kliniki który jednemu pacjentowi (czytaj na jeden PESEL ) zafakturował kilkanaście punkcji jakiegoś podroba Inna ciekawa sprawa Co roku w czechach w lutym wybucha epidemia grypy (doszedłem do wniosku że prawdopodobnie nie ma wtedy limitów ) Siedząc przy piwie po nartach zapytałem koleżanke lekarkę dlaczego u nas nie ma epidemi Odpowiedziała mi że też jest ale za dużo papierów trzeba by było wypełniać Polscy lekarze jest pomysł ale trzeba popracować Odpowiedz Link