Dodaj do ulubionych

No nieźle.

03.01.11, 18:52
czy u nas byłoby to możliwe?
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re:Byle nie było za późno 04.01.11, 10:02
      bo co poniektóre podmioty sa w stanie agonalnym
      • krokodyl_13 Re:Byle nie było za późno 04.01.11, 14:43
        Czytałam należy sie im to pacjent powinien wybierac gdzie się chce leczyćsmile
    • gragann Re: No nieźle. 04.01.11, 18:49
      U nas to już było kilkakrotnie
      -strajk anestezjologów
      -strajk rodzinnych z porozumienia zielonogórskiego
      (ciekawa sprawa jak został rozwiazany. Jeden z prowodyrów został zatrudniony w Warszawce w Ministerstwie)
      -Ciekawy protest Lekarze w jednym szpitalu zbuntowali się przciwko dyrektorowi bo ten zamontował zamki magnetyczne na oddziałach a lekarzy zaczipował aby pracowali na oddziale po 8 godzin jak maja w kontrakcie.
      O czeskich lekarzy nie ma się co martwić
      Sa bardziej doświadczeni od naszych
      U nich kasy chorych czyli po prostu prywatyzacja i komercjalizacja usług medycznych zadziałała trzy lub cztery lata przed wprowadzeniem u nas
      Już w pierwszym roku system się sypnął bo np leczono dżumę i cholerę itd itp co miało jakiś numer i można było zafakturować
      U nas dopiero niedawno słyszałem o jednym lekarzu dyrektorze kliniki który jednemu pacjentowi (czytaj na jeden PESEL ) zafakturował kilkanaście punkcji jakiegoś podroba
      Inna ciekawa sprawa
      Co roku w czechach w lutym wybucha epidemia grypy
      (doszedłem do wniosku że prawdopodobnie nie ma wtedy limitów )
      Siedząc przy piwie po nartach zapytałem koleżanke lekarkę dlaczego u nas nie ma epidemi
      Odpowiedziała mi że też jest ale za dużo papierów trzeba by było wypełniać
      Polscy lekarze jest pomysł ale trzeba popracować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka