Dodaj do ulubionych

Siła natury...:)

14.07.15, 19:37
Wygląda pięknie....
kiedys oglądałam film na YouTube..
co by było, gdyby nagle ludzkosc przestała istnieć..
zadbane miasta zmieniłyby się w dżunglę....
przyroda opanuje najwyższe budynki, wedrze się z podwójną siłą...
wink)

gigalol.pl/arts/zapraszamy-na-wycieczke-po-opuszczonej-chinskiej-wiosce-rybackiej,4348,1.html
Obserwuj wątek
    • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 19:41
      Przeraża Cie to? Mnie jakoś nie. Ludzie nie zasługują na to, by mieszkać na ziemi, poważnie....to bydło.
      • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 19:46
        Kiedys dojdzie do samozagłady...i to człowiek będzie winny wszystkiemu...
        bezmyślność, żądza, egoizm...to źli doradcy...
        a jeśli nawet będziemy jakoś dychać, to natura odpłaci za wszystko...
        • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 19:51
          Myślę tak samo, i tak dobrze że nadal się nie odpłaciła.
          • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 19:59
            Wiesz...pare lat temu bezmyślna wycinka drzew doprowadziła do tragedii, obsuneła się ziemia z górek i chałupy przepiękne zresztą stały się w sekundzie ruinami...to było kilkanaście km od mojej wiochy wink żal było patrzeć na domy pęknięte na pół, przesunięte, zniszczone, rozpacz ludzi....
            mało tego - pozwolili się ludziom budować, nie informując, że kiedys tam prowadzone były odwierty...
            odpowiednie służby nie czyszczą fos, nigdy, lub mało jest na to pieniędzy...później płacz, bo wszystko pływa...
            natura nie daruje ignorantom...tylko, że za to płacą czasem inni...
            • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 20:35
              no rowy melioracyjne zarośnięte po brzegi, kiedyś w nich żaby łapaliśmy i nikt z rolników nie płakał że ma zalane pole, ale Ci pojedynczy ludzie nie są nic lepsi, śmiecą, zanieczyszczają, palą oponami i śmieciami w piecach ( I TO NIEKONIECZNIE BIEDNI TAK ROBIĄ) i burzą się, że muszą segregować śmieci. Ale głupota ludzka nie zna granic...
              Nawet na Tarnicę (Bieszczady) schody pobudowali, bo sobie katole tam golgotę zrobili i pielgrzymkami łażą, nie zastanawiając się nad tym jak na tym cierpi przyroda, a nie ich bóg, szlag mnie trafia na taką bezmyślność. Tak samo jak widze te koniki nad morskie oko i te paniusie na obcasach i pasibrzuchy piwne co zamiast pofatygować się i tam dojść męczą swoim cielskiem konie. Cholera jasna, nie jestes zdolna, nie widzisz, proste! (oczywiście nie mówię o niepełnosprawnych, dla nich taka atrakcja mogłaby pozostać). Masz dwie nogi i ręce to albo idziesz tam, albo nie masz tej przyjemności oglądania Morskiego Oka. przezciez takie gnomy to nawet wrażliwości nie mają żeby to piękno dostrzec uncertain A się pchają. A wejscie tam jest przecież spacerowe więc dla każdego o średniej, a nawet słabej kondycji.
              • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 20:49
                I druga strona medalu....pieniądz za przejażdżkę!...ktos na tym zarabia przecież...
                Wybrałam sie niedawno na przechadzkę po lasku, jest taki niedaleko mojej chałupy...włazłam w dróżkę i nie musiałam daleko iść, by zobaczyć wory ze śmieciami, wywalające się pampersy, słoiki, butelki...stare ciuchy. Zrobiłby dureń ze 2 km więcej i jest wysypisko śmieci....ale wiesz...do lasu lepiej, bo na wysypisku musiałaby kanalia z 5 zł zapłacić...
                zła jestem na takich, że ho, lałabym w tępe łby, może rozum wskoczyłby w odpowiednie miejsce...
                kiedy jestem nad rzeką, czy gdziekolwiek, to swoje śmieci zawsze!!!!! przywoże do domu...
                nie upycham pod krzaki, drzewa....chyba, że jest kosz na miejscu, to wrzucam...
                poza tym uważam, że takie nawyki kształtuje się od małego...i takie zachowania pozytywne, czy nie wynosi z domu!...
                • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 21:59
                  o tych smieciach w lasach też chciałam napisać, ale już zapomniałam, dużo jeżdżę po lasach rowerem to niejedno widziałam....brak słów..
                  ja swoje smieci tez pakuje i zabieram ze sobą, jeśli nie ma śmietnika, tak samo nie śmiecę gdziekolwiek jestem, a widziałaś kino po wyjściu ludzi? Co to za trzoda powiedz mi?
                  I taka trzoda wychowuje i uczy potem własne dzieci, bo dzieci uczy sie przede wszystkim przykładem, taka jest prawda, a potem wrzask, że młodzi niewychowani, ze nie kurturarni itp.
                  • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:03
                    Czym skorupka za młodu...wink)
                    chociaż rzeknę, że tak do końca, to chyba się to powiedzenie nie sprawdza, bo....wink
                    kiedyś, daaaawnoooooo teeemuuuuuuuuu sfajczyłam z kolegami z podwórka trociny sąsiadce...
                    i na piromana nie wyrosłam wink)))))))))
                    • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:09
                      Wiesz idealne dziecko to nie dziecko, moja córka z kolegą nawet wymalowała blok markerem i miała sprawę na policji za zniszczenie mienia i kurator przyszedł, ale wszystko zostało umorzone a ich miłosne wyznania zamalowane przez tatę kolegi, coby naprawić szkodę. Ja jej tego nie uczyłam, a stało się, ale były konsekwencje i sie wystraszyła i potem była grzeczna. Jest chojraczka za mamą, ale policja i cały obrót sprawy ją przeraził smile I dobrze smile
                      • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:16
                        Czasem trzeba sie sparzyć, by wiedzieć, czy to będzie bolało...Taki kubeł zimnej wody na rozgrzany łebek wskazany, drugim razem się zastanowi smile iiiiii...weźmie gitarę, serenadę zaśpiewa big_grin
                        jeszcze zarobić może wink może parę złotówek z okien ktoś rzuci wink)
                        • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:25
                          toć nic nie mówię, dobrze jej tak wink choć wspierałam żeby nie było...
                          • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:34
                            Miłość ma swoje prawa, nie? wink)
                            podpowiedz młodym, żeby sobie kłódke zawiesili na moście big_grin
                            to w miare bezpieczna zabawa, gdy się przez poręcz nie przechyla wink)))))))
                            • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:38
                              oj Rudka młodych nie znasz, to było jak miała 16 lat, teraz to juz studiuje, a o tamtej miłości dawno zapomniała tongue_outbig_grin
                              • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:45
                                Czyli to było tylko zauroczenie wink)))
                                pierwszej miłości się nie zapomina smile)
                                • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 22:59
                                  pierwsza poważna miłość była potem, ale też minęła, tzn rozejszła się....szkoda ale tak bywa....
                                  • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:03
                                    Widocznie nie byli sobie przeznaczeni smile
                                    czasem musi trafić swój na swego...i to w pełni słowa znaczenia wink)
                                    • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:25
                                      powróciwszy do tematu..jaki piękny, jak z bajki smile)

https://bi.gazeta.pl/im/88/c7/ff/z16762760Q,Przebarwiajace-sie-pnacza.jpg
                                      • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:36
                                        No pikny, ale wiesz ile pająków w tym listowiu....i otwórz tu okno tongue_out
                                        Podobno ludzie w nocy jedzą pająki bo im do buzi wchodzą, w takim domu utrzymac linię jest niewyobrażalne, człek się w nocy naje i nawet nie ma świadomości skąd ta tusza tongue_out hahaha big_grin

Ale dom piękny, marzy mi sie taki duży dom nad oceanem z okiennicami, ale tylko marzy, tak nierealnie smile
                                        • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:45
                                          lilith70 napisała:

> No pikny, ale wiesz ile pająków w tym listowiu....i otwórz tu okno tongue_out
                                          > Podobno ludzie w nocy jedzą pająki bo im do buzi wchodzą, w takim domu utrzymac
                                          > linię jest niewyobrażalne, człek się w nocy naje i nawet nie ma świadomości sk
                                          > ąd ta tusza tongue_out hahaha big_grin

big_grinbig_grin haha, Lili dałaś czadu big_grinbig_grin
                                          nooo, patrzta Ją..nad oceanem big_grin...a nie mogła napisać nad rzeczką? big_grin
                                          • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:48
                                            no ba lubię żywioły, jak nad rzeczka to nad sołą, widziałam ja po burzy, o ja cię, bałam się że nasz pensjonat porwie a tak huczała że na noc musieliśmy okna pozamykać smile
                                            Zajrzyj na profil
                                            o zmykam spać
                                            • rudka-a Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:49
                                              Ooo, to było z przygodami smile)))
                                              dobrej smile))
                                              • lilith70 Re: Siła natury...:) 14.07.15, 23:53
                                                nooo mogę nawet polecic pensjonat i wierszyk "Soła, Sołeczka maleńka rzeczka...." urzeczywistnił sie na moich oczach smile
    • tropem_misia1 Re: Siła natury...:) 15.07.15, 06:37
      Zaczarowane miejsce.Piękne.
      Widać jak natura się panoszy gdy nie ma człowieka.
    • anus-hka Re: Siła natury...:) 15.07.15, 08:54
      Litościwie przykrywa ludzkie biedne pobojowisko...wiosną hojnym listowiem zakrywa ohydę ludzkich odpadków...robi wrażenie jak to zwykle ...matka Natura wie co robi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka