super321_net 21.10.09, 14:33 Mam pytanie jakim preparatem można uzupełnić niedobór krzemu w organiźmie? Co stosujecie? Ja kupiłam maxi-krzem to wyciąg z bambusa, ale może jest coś lepszego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Re: Krzem 21.10.09, 14:48 Jestem na etapie poszukiwan, na razie wszystko, co wyczytalam, nie nadaje sie dla kobiet w ciazy... wrrr Jak sie dokopie do ciekawych info, dam znac. Odpowiedz Link
super321_net Re: Krzem 22.10.09, 18:38 Dzięki za sugestie, ten preparat maxi krzem to wyciągi ze skrzypu polnego i bambusa jak się doczytałam więc łykam to i dołączę kaszę jaglaną. Słyszałam kiedyś taką opinię że to nasze "złoto" ale jej smak jest taki sobie. Odpowiedz Link
antyka Re: Krzem 22.10.09, 18:44 Rozmawialam wlasnie z pediatra - polecil nam Maxi Krzem, bede dawac corce 1/2 tabletki dziennie. Podobno najlepszy na rynku (i niedrogi). Odpowiedz Link
mami7 Re: Krzem 22.10.09, 22:57 ale to jest wzbogacane w witaminy i mikroelementy? antyka, pediatra o tym wie? Odpowiedz Link
mami7 Re: Krzem 22.10.09, 23:06 www.vena-vita.pl/produkt,id,66694,ziocea+w+tabletkach+%22skrzyp%22+30+tabl. a to? ja podawałam własnie skrzyp w tabletakch na zmiane z ziołami, bo dr M zlecila nam kiedys krzem. mąz pił twedy minerały Schindleya, poczytajcie o tym tez www.naturadlazdrowia.pl/index.php?p229,mineraly-schindeles-1000g Odpowiedz Link
antyka Re: Krzem 23.10.09, 10:17 Tutaj masz podany sklad krzemu www.apteka.gda.pl/maxi-krzem-kaps-p-3943.html Ja kupuje krzem w b. taniej aptece na Barskiej 35, w Wawie, kosztuje 10 zl. Wczoraj przyjelam pierwsza dawke - wieczorem i dzisiaj rano po raz pierwszy obudzilam sie bez bolacego miesnia w lydce. Stosuje, chociaz na ulotce pisza, ze nie powinny tego jesc kob. w ciazy. Z lekarzem uznalismy wspolnie, ze to taka asekuracja producenta. Wszedzie gamonie pisza, ze krzem jest szczegolnie wazny dla kobiet w ciazy, matek karmiacych i dzieci, ale brac suplementow nie pozwalaja. Czy to madre? Odpowiedz Link
halszka111 Re: Krzem 27.10.09, 14:23 Kasza jaglana ugotowana na niezbyt gęsto, do tego rozdziabdziany banan (najlepiej dodać jak jest jeszcze bardzo b.gorąca), troche masła, mozna dodać rodzynki. Pycha. Odpowiedz Link
rich69 Re: Krzem 27.10.09, 20:16 Zamiast masla,polac olejem z pestek dyni,do gotowania dodac gozdzik i na koncu posypac cynamonem.Ja uzywam Balsam Krzemowy (uwodniona krzemionka) opracowal ja prof.dr.Tuszynski mozna rownie uzywac na skore na twarz regeneruje ja i mniej widoczne sa zmarszczki a twarz wyglada zdrowo. Odpowiedz Link
melllago Re: Krzem 27.10.09, 21:34 Ja robię wodę krzemową, ale trzeba mieć kamienie krzemu. Przefiltrowaną wodę stawiam ok 2 dni z kamieniami i na tej wodzie przygotowuję posiłki, kompoty i mleko dla dziecka. Sama wcinam glinkę kaolinową i skrzyp polny. Odpowiedz Link
doros1 Re: Krzem 04.11.09, 21:56 dużo krzemu jest w marchwii codziennie wciskam dzieciakom po szklance soku własnej roboty Odpowiedz Link
patrycjagr Re: Krzem 04.11.09, 23:42 a na co jest ten krzem??jeśli nie zadałam głupiego pytania to proszę o odpowiedź.. Odpowiedz Link
super321_net Re: Krzem 08.11.09, 15:46 Nie ma głupich pytań, krzem to bardzo ważny pierwiastek dla naszego organizmu odpowiada mn. za połączenia mózgu z ciałem , to pierwiastek z którego okradają nas pasożyty. Więcej o tym możesz poczytać w książkach N. Siemionowej Odpowiedz Link
alfa36 Wytłumaczcie mi, proszę 03.02.10, 19:25 Czy krzem można uzywać, kiedy jeszcze "siedzą" w nas pasozyty? Skoro to tak "lubią" to moze lepiej nie dostarczac im krzemu, kiedy jeszcze w nas bytują. Czy może źle rozumuję? Odpowiedz Link
wegielek Re: Wytłumaczcie mi, proszę 05.02.10, 12:37 podbijam pytanie przedmowczyni krzem po odrobaczneiu czy juz w trakcie? Odpowiedz Link
antyka Re: Wytłumaczcie mi, proszę 05.02.10, 13:00 Siemionowa w swojej ksiazce zaleca rozpoczecie kuracji od suplementacji krzemu. Wydaje sie to dosc sensowne. Najpierw trzeba doprowadzic organizm do jako takiej rownowagi. Wzmocniony, lepiej poradzi sobie z robalami. Pisalam juz chyba w innym waciku, ze niedawno przywiozlam z Niemiec Kieselerde (krzemionke) firmy Sunlife. Wychodzi kilka razy taniej niz Maxi Krzem. No i ma fajniejszy smak - dla nas to Wazne, bo musze rozlupywac kapsulki dla corki. Odpowiedz Link
many-madzia Re: antyka 12.07.10, 21:09 Mam pytanko?a dla 5 ciolatka jaki najlepszy krzem? Odpowiedz Link