Dodaj do ulubionych

Po podaniu Zentelu...

15.03.11, 20:23
U dziecka z pediatra podejrzewalismy nawrot robactwa - tym razem gliste lub/i toxokaroze.
Z badan nic, kompletnie nic nie wychodzilo (z krwi i z kalu).
Po odrobaczeniu:
- dziecko ma duzo rzadsze bole brzucha
- zmienil sie jej brzuch - jest bardziej miekki
- zmienily sie wlosy na lepsze (miala bardzo polamane)

Wkurza mnie to, ze z badan nic nie wychodzi.
Czy czlowiek to wrozka, ze musi sie sam diagnozowac?
Dobrze, ze mamy lekarza, ktory wierzy z robale... Chociaz tyle.
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Po podaniu Zentelu... 16.03.11, 09:29
      Super. Bardzo się cieszę, że się poprawiło. Antyko - nie wiesz, czy dr Ozimek wystawia odroczenia szczepień dzieciom z pasożytami, które mają takie poważne problemy jak mój mały? Wiem, że nie jest zwolennikiem szczepień.
      • antyka Re: Po podaniu Zentelu... 16.03.11, 10:09
        Nie wiem neistety. Ja za przeproszeniem mam w dupie szczepienia,
        jak zechce, to zaszczepie, jak nie, to nikt mnie sila nie zmusi i juz.
        A Helenke przesune szczepienie o ok. pol roku.

• kotkowa Re: Po podaniu Zentelu... 16.03.11, 10:52
          Ja Krzysia na pewno nie szczepie w tym stanie, ani dlugo dlugo pozniej, na odre, swinke i rozyczke w ogole nie mam zamiaru szczepic. Ma m.in. alergie na jaja kurze, a bialko kurze jest skladnikiem szczepionki mmr. Ktorys z lekarzy pisze, ze jest to bezwzgledne przeciwwskazanie. Nie mowiac o calej reszcie dolegliwosci Krzysia. W Poznaniu jest strasznie krwiozerczy Sanepid, naklada kary, ciaga rodzicow po sadach. Respektuja tylko odroczenia od lekarza, i to specjalisty, czesto zwykly pediatra im nie wystarcza. A lekarze niechetnie wypisuja odroczenia, tez sie boja kontroli.
          • kasia_137 Re: Po podaniu Zentelu... 20.03.11, 12:35
            kotkowa
            ale już nie ma kar finansowych za nieszczepienie dziecka - Sanepid Ci nic nie może zrobić
            • kotkowa Re: Po podaniu Zentelu... 21.03.11, 10:07
              Sanepid twierdzi, że może wymusić szczepienie w drodze administracyjnej. To, że nie jest to już wykroczenie i nie grozi grzywna w ustawie, to jedno, a oni uważają, że mogą wydać decyzję administracyjną nakazującą szczepienie na podstawie przepisów o działalności Państwowej Inspekcji Sanitarnej i w celu wyegzekwowania decyzji mogą nakładać grzywnę w celu przymuszenia wg przepisów o egzekucji administracyjnej. Jeśli to nie poskutkuje, to kodeks wykroczeń przewiduje z kolei grzywnę za nieszczepienie w przypadku, jeśli ktoś nie dopełnia tego obowiązków mimo zastosowania środków egzekucji administracyjnej. Wiele osób się z tym nie zgadza i uważa, że Sanepid narusza prawo, moim zdaniem też tak jest, ale sprawę może rozstrzygnąc tylko Sąd Administracyjny, jeśli ludzie będą się odwoływali od decyzji Sanepidu. A póki co chyba nie ma jeszcze wyroku, który by rozstrzygnął tą sprawę. Właśnie wyjątkowy problem mają ludzie w Poznaniu. Jest całe forum na ten temat.
              • halszka111 Re: Po podaniu Zentelu... 21.03.11, 14:21
                Dokładnie tak jest jak pisze Kotkowa.
    • inia25 Re: Po podaniu Zentelu... 16.03.11, 14:29
      u nas z badań nie wysżło nic a nic. Popodaniu Zentelu nastąpiła poprawa. Nie ma buli brzucha, nie ma wysypek i porcelanowej cery. Włosy się też poprawiły, ale powiem Ci, że dopiero teraz jak napisałaś o włosach powiązałam to z Zentelem.
    • misia33 Re: Po podaniu Zentelu... 16.03.11, 15:27
      A jakie jeszcze były objawy??
      • antyka Re: Po podaniu Zentelu... 21.03.11, 14:22
        Dzisiaj zmierzylam Mary - zawsze mierze ja trzykrotnie, wiec nie bylo bledu pomiaru.
        Rowno miesiac temu podalam pierwsza dawke Zentelu - dziecko uroslo miedzy 1cm a 1,5,
        a od konca sierpnia do konca lutego nie urosla wcale.
        Zawsze tak jest po odrobaczeniu... ciekawe dlaczego...
        • mammajowa Re: Po podaniu Zentelu... 21.03.11, 14:27
          mamy to samo, niestety
        • dds6 Re: Po podaniu Zentelu... 21.03.11, 20:34
          U nas w miesiąc po odrobaczeniu mała urosła prawie 1,5 cm. No i apetyt. Na wszystko.
          • antyka update 01.04.11, 14:30
            Dziecko przytylo kilogram - w ciagu 1,5 miesiaca.
            Marysia wazy 16 kg, zaokraglila sie na buzi.

Oczywiscie, z zadnych badan nic kompletnie nic nie wyszlo sad
            Od tej pory mam gdzies badania - wydalam chyba z 1000 zl za nie
            zeby sie dowiedziec, ze moje dziecko ma slabe zelazo (wiedzialam o tym i bez tego...)
            • momago Re: update 01.04.11, 14:45
              Oczywiście tak jak Ty oceniam po objawach - to nigdy nie zawodzi, a potwierdzam na biorezonansie. Tanio i skutecznie. Oczywiście nigdy nie mówię jaki jest cel wizyty, czy przed czy po leczeniu - żeby nie było że naciągają. Domyślam się, że próbowałaś - tam też Wam nie wychodziły?
              • antyka Re: update 01.04.11, 15:21
                Bylam na biorezonansie. Wyszla yersinia, glista, lamblie nie - ale babka mowila, ze potrafia sie poyukrywac, wiec nei moze mi powiedziec, ze na pewno ich nie ma.
                No i wyszla alergia na pszenice.
                • momago Re: update 01.04.11, 17:27
                  O ukrywaniu nie słyszałam, ale o tym że mogą nadawać na tych samych falach - tak. Np. włosogłówka i glista. Zaciekawiła mnie ta yersinia. Moja córka przeszła zakażenie tą bakterią i nie miałam pojęcia, że może być przewlekłe.
                  • 31moni Re: update 02.04.11, 12:06
                    Czy możecie mi napisać gdzie w Warszawie robiłyscie rezonans czy dobrze mysle,ze to inaczej test Mora?
                    • 31moni Re: update 02.04.11, 12:24
                      oczywiscie chodzi mi o biorezons
                      Pozdrawiam
                      Monika
                      • momago Re: update 07.04.11, 19:03
                        Vega Medica
          • kotkowa Re: Po podaniu Zentelu... 01.04.11, 14:55
            Rany jaka ja jestem pełna nadziei. Mój mały teraz wciąga kaszkę Nutriton jak dziki, sam się jej domaga, paszcza mu się śmieje i nic mu się po niej nie dzieje, nie ma najmniejszej wysypki. Żeby tylko udało nam się przejść na Bebilon Pepti i potem wprowadzić inne rzeczy.
    • agni-76 Re: Po podaniu Zentelu... 22.04.11, 11:00
      Lekarka mojej koleżanki na prośbę o wypisaniu recepty na Zentel zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nie zna takiego leku....
      nadmieniam, iż to lekarka z dłuuuuugim stażem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka