Dodaj do ulubionych

Problem z basenem

23.04.11, 22:43
Zaczęliśmy chodzić na basen jak Mała miała 6 miesięcy- tak, wiem już teraz, że to głupota.
Teraz Mała ma 11 miesięcy i podejrzenie lamblii i owsików (na oko dr Ozimka), wyniki z felix negatywne, ale powtarzamy).

Napisałam do pani z basenu, że chciałabym zwrot pieniędzy (zaczęliśmy drugi turnus, dopiero 2 razy były zajęcia, więc za 8 powinna zwrócić), ponieważ jest podejrzenie lamblii i mogło to być z basenu. A Pani prowadząca odpisała, że nie ma zielonego pojęcia co to lamblia, do zwrotu się nie kwapi, "bo sanepid bada codziennie wodę i jest czysta, ogólnie dziwna sprawa".

Jestem tak wściekła tym wszystkim, że mam ochotę napisać na forum ogólnym mojej miejscowości, żeby nie chodzili na ten cholerny basen. Bo niewiedza rodziców to jedno, a niewiedza osób odpowiedzialnych to drugie, bardziej przerażające.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Problem z basenem 24.04.11, 06:49
      no ale przecież nie wiesz czy to z basenu, prawda? moje dzieci nie chodzą na basen a lamblie mają. Podobnie cała masa innych dzieci, mniejszych i większych z tego forum. Może zgłoś najpierw sprawę do sanepidu, żeby przebadali wodę pod kątem pasożytów, nie wiem czy to zrobią na Twoje życzenie ale można spróbować.
      • oliwia244 Re: Problem z basenem 24.04.11, 21:49
        też bym jednak bezpodstawnie nie oskarżała basenu.
        możesz im narobić wiele nieprzyjemności a :
        a. nie wiesz czy Twoje dziecko rzeczywiście "coś" ma
        b. nie wiesz czy przyplątane z basenu

Co innego postawa osoby reprezentującej basen. Reakcja mało profesjonalna.
    • lapwing123 Re: Problem z basenem 25.04.11, 11:28
      Jasne, nie oskarżam basenu.
      Chciałam zrezygnować, co w tej sytuacji wydaje mi się oczywiste i chciałam zwrot pieniędzy za niewykorzystane 8 zajęć- sądzę, że powód jest bezdyskusyjny. A widzę, że pani ze szkółki zaczyna mącić.

Druga sprawa- przeraziło mnie to, że pani nie wie co to jest lamblia. Prowadzi zajęcia dla niemowląt, więc chyba powinna mieć jakiekolwiek pojęcia o zagrożeniach jakie mogą się przyczepić na basenie.
      • anet01 Re: Problem z basenem 25.04.11, 14:27
        Kochana w wodzie z wodociągu którą masz w mieszkaniu też mogą być lamblie,to co dzieci nie wykąpiesz w domu.
      • oliwia244 Re: Problem z basenem 25.04.11, 19:12
        a mnie jej nie wiedza nie dziwi
        oskarżamy pediatrów o brak tego tropu przy leczeniu naszych dzieci a co dopiero pani z basenu
        ale powinna przyjąć Twój przekaz i szybciutko sie douczyć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka