Dodaj do ulubionych

Kocham mapy Google

03.02.13, 20:28
Od czasu gdy Google wprowadziło mapy Street View czyli panoramiczne widoki z poziomu ulicy życie stało się łatwiejsze smile
Łatwiej mi dotrzec samochodem w miejsca gdzie jeszcze nie byłam, bez niepotrzebnego zatrzymywania się i pytania przechodniów jak dojechac.
Nie wspomnę już że na jednej z fot widnieję w samochodzie jako kierowca, zaś obok mnie TŻ wink
A dzisiaj musiałam dowiedziec się jak mam w czwartek dojechac w pewne miejsce i Google poprowadziło mnie wręcz za rękę smile
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: Kocham mapy Google 03.02.13, 22:15
      nooo są fantastyczne,zimową porą spacerowałam sobie wirtualnie po "mojej" ulicy w piękny letni dzień,wprawdzie mnie tam nie ma ale jest moja sąsiadka przyłapana jak wsiada do samochodu,czasami zwiedzam inne ulice jak chcę zobaczyć jakiś obiekt a czasami zwiedzam inne kraje,rewelacja
      • wladziac Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 08:07
        wczoraj z ciekawości zerknęłam na mapę zobaczyć jak wygląda nowa zabudowa blokami już istniejąca w mojej okolicy i okazuje się że nie jest jeszcze ujęta jak również sklepy,banki czy biura to pokazany jest stan z przed około 2 lat więc nie są zbyt często aktualizowane
        • yoma Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 13:07
          Kuma niedawno krzyk podniosła, o Jezusicku, Google Maps na mojej ulicy, a u mnie podwórko nieposprzątane! Dowód: foto samochodu Google Maps z całym sprzętem na dachu smile
          • barba50 Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 13:33
            U mnie widać stół na tarasie, okna połaciowe w dachu, dwa samochody na podwórku, tyle, że oba już "u ludzi" suspicious , ogród, oczko wodne i sporo drzew. Jakby zrobić jeszcze większe powiększenie to pewnikiem jakieś futro by się wypatrzyło big_grin
            U Barby
          • wladziac Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 13:34
            dobreee,niestety na mapkach wszystko widać jak na dłoni
            • yoma Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 14:03
              permanentna inwigilacja...
              • wladziac Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 14:15
                jakby ktoś chciał pierdyknąć bombą na dach obiektu to trafi co do centymetra
                • andy3458 Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 17:31
                  A ilu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Ja się z tych map - zdjęć dowiedziałem np. że kolega na swojej działce sobie drugą altankę postawił. big_grin I nawet się nie pochwalił łobuz jeden.
                  • salimis Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 18:46
                    Dobrze że druga altana a nie na ten przykład kochanica na leżaku wink
                    • andy3458 Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 20:20
                      A te zdjęcia niekoniecznie są aktualne. Mój balkon np. widać super, ale bez siatki, którą założyłem już 2 lata temu żeby Kicia nie wyskoczyła. Przypuszczam że robione były wcześniej niż lipiec 2011.
                      • salimis Re: Kocham mapy Google 04.02.13, 23:12
                        Blok mojej mamy również widnieje w starym "wydaniu" a przecież przed Euro 2012 był jako jeden z nielicznych remontowany. Znajduje się nie aż tak daleko od poznańskiego stadionu przy Bułgarskiej i śpieszono się strasznie aby na czas skończyc coby mógł się prezentowac wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka