Dodaj do ulubionych

Zoo+ i ich kurierzy

29.04.16, 12:40
Właśnie przed chwilą przyszła paczka z zoo+. A wniej wyczekiwane feliwaye, ale i żwirek. I nie wiem. Czy to w zoo+ nie potrafią pakować, czy jednak to wina kuriera. Ostatnio ze względu na godziny dostawy zamawiałam kurierem dpd, ale teraz jakoś postanowiłam odmienić na gls. Pan mi postawił paczkę przy drzwiach i się zmył po podpisaniu, nawet nie było co prosić, zeby pomógł wnieść. I taki ładny żwirkowy szlaczek się posypał z jeszcze nieotwartego kartonu. sad

Żwirek kupowany online jest tańszy, ale chyba przerzucę się znów na odbiór osobisty (na razie nie mam samochodu, ale mam narzeczonego, a to już coś, prawda? tongue_out ), choć w osiedlowym sklepiku jest jednak drożej. 12 zł a 18 na paczce to jednak jest różnica. Zwłaszcza że kupuję do dwóch kuwet.

Tak sie chciałam wygadać, bo nie lubię odkurzać pod presją. Zaraz muszę wyjść, a zostawić kotów z kartonem podsypanym żwirkiem plus żwirkiem na dywanie i wykładzinie jednak nie chciałam...
Obserwuj wątek
    • mitta Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 16:38
      Ja przestałam kupować w zoo+, przerzuciłam się na bitibę, jest dużo taniej.
      Kurierzy, niestety, nie mają obowiązku wnoszenia ciężkich paczek i zależy to tylko od pana kuriera. Mi przeważnie wnoszą do sieni, ale raz zostawił wór żwirku przed drzwiami i podczas wnoszenia doznałam kontuzji palca u ręki i taki zagięty już pozostał sad
      • panna_beata Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 16:42
        Wiem że nie mają obowiązku, choć jak donoszą do drzwi, to zazwyczaj przez próg mi przerzucają, jak poproszę. Tu nie zdążyłam. big_grin

Bitiba to dyskont zooplusa? Tam chyba jest wyższy próg darmowej dostawy, jeśli się nie mylę...
        • mitta Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 17:36
          W bitibie dostawa gratis od 129 zł. Ale ja przy swojej czwórce i dwóch kotach mojej siostry mogłabym mieć czasami dwie dostawy gratis na raz smile
        • mysiulek08 Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 20:35
          tak, to dyskont zooplusa

kupuje z zooplusa sporo, glownie jednak drobnica (nie liczac kuwet), bo przeciez zwieku mamuska mi w paczce nie wysle tongue_out choc Acane i Orijena dla Kici.Yody juz tak i nigdy nie miala problemow z kurierami. Wnosza do domu, zostawiaja w przedpokoju na stoliku.

Napisz do zooplusa, nawet jesli nic nie zrobia to choc slad zostanie
    • olinka20 Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 21:18
      Nigdy nie miałam problemów z zooplusem i zamowieniem. Nie wiem co bedzie w pon bo zamowienie ma byc we firmie, a ja dzisiaj dowiedziałam sie, ze nie pracują, mam nadzieje ze pan zadzowni wink i sie dogadamy.
      Paczki zawsze są całe, nic nie rozwalone. No ale fakt, u mnie nie trzeba nic wnosic, a te 2 schody do ganku to zawsze mi wnosił.
      • klaryma Re: Zoo+ i ich kurierzy 29.04.16, 22:27
        Ja raz mialam rozwalny zwier w zooplusie, kazali mi przyslac zdjecie i dostalam rabat na nastepne zakupy (ale niezbyt duzy, niestety)
        • dorcia1234 Re: Zoo+ i ich kurierzy 02.05.16, 14:17
          A mi tym razem paczki nie dostarczyli, twierdząc , że nie ma nikogo w domu. A byliśmy wszyscy...
          Pierwszy raz tak się zdarzyło. ..
          • pi.asia Re: Zoo+ i ich kurierzy 02.05.16, 18:34
            U mnie tym razem też było dziwnie. Zamówiłam duuuużą pakę - karmę oraz żwirek corn cat. Dostałam maila, że kurier przybędzie w poniedziałek, więc mailowo zmieniłam datę dostawy na wtorek, bo w poniedziałki nie ma mnie w sklepie. Tymczasem pół dostawy przyjechało w poniedziałek i zostało u sąsiada, a drugie pół we wtorek.
    • dzedlajga Re: Zoo+ i ich kurierzy 03.05.16, 12:37
      Też ostatnio kurier zamiast zadzwonić zostawił mi paczkę w parcel shopie. Zooplus na pewno może interweniować, ale tak do końca to nie jest ich wina tylko kuriera i myślę, że tam przede wszystkim należy zgłaszać reklamację. Ja się zaparłam i jak następnym razem zamówię żwirek i mi go zostawi w punkcie to nie popuszczę. Mało nie umarłam taszcząc go i to na wózku. Do tej pory był fajny kurier i nie zdarzały się takie sytuacje. Mam tylko nadzieję, że to był jakiś na zastępstwo. Przecież mam chyba prawo wyjść z psem, wystarczy telefon i za parę minut jestem z powrotem. Jak nie chce czekać, to może wrócić za pół godziny.
      • panna_beata Re: Zoo+ i ich kurierzy 05.05.16, 17:46
        dzedlajga napisała:

Zoopl
        > us na pewno może interweniować, ale tak do końca to nie jest ich wina tylko kur
        > iera i myślę, że tam przede wszystkim należy zgłaszać reklamację.

Nie, ja się zoo+ nie czepiam za kurierów, to już dawno rozkminiłam, że to dwie oddzielne sprawy. Chociaż nie wiem, kto i gdzie rozerwał żwirek, ale sądząc po wpisach na MIAU (świetny watek zooplus zady i walety big_grin ), to nie jest rzadka przypadłość bynajmniej, więc chyba jednak wina pakowaczy w zoo+.

Ale nie chciało mi się pisać reklamacji, dużo się nie wysypało, tyle że dodatkowe odkurzanie musiałam zrobić i już.

A Feliwaye w kontaktach od tego 29 kwietnia. Nie sądzę, by już zadziałały, ale koty na razie nie sikają poza kuwetę. A Fruzia się jakby w ogóle odważniejsza zrobiła i coraz częściej pierze Kocia po pysku, gdy ją za namolnie wylizuje albo podgryza. big_grin
    • wadera3 Re: Zoo+ i ich kurierzy 03.05.16, 15:52
      Ja kupuję tylko Cat's Best Eco Plus, na ogół w Keko(na Allegro), i kurierzy z DPD zawsze wnoszą żwirek do domu, mało tego, proponują, że wniosą "dalej" wink
      Nigdy mi się nie zdarzyło inaczej, pewnie bym zrezygnowała z firmy, którą obsługuje nieodpowiedzialna firma kurierska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka