23.11.12, 16:47
jak zrobic, by sie cholera nie przypaliła?uncertain
zwykła, nie zadna tam błyskawiczna...stoje, mieszam dziadostwo,a i tak potem szoruje jak glupia...

lubicie tak w ogole? czesto jadacie? jak podane?

u nas raz na 1-2 tyg , lubimy z sokiem malinowym i platkami roznymi do mleka. chyba dzis zrobie..
Obserwuj wątek
    • red-truskawa Re: manna 23.11.12, 16:55
      Robie; garnek, zanim naleje mleko, płucze zimna wodą, kaszkę wsypuje do zimnego mleka i mieszam, mieszam, mieszam. jak sie przyłoże do mieszania, to nic mi sie nie przypala, chociaz czesto mam lenia i podchodze tylko od czasu do czasu smile
      • tetika Re: manna 23.11.12, 17:38
        ja gotowalam syniowy dwa razy dziennie do 8 roku zycia i na sile go od niej odzwyczajalam smile
        ja sypalam dwie lyzki na wrzace mleko i szybko mieszalam a potem co jakis czas tylko przemieszalam. Na dnie zawsze osiadalo , ale sie nie przypalalo.
    • dziewczyna_bosmana Re: manna 23.11.12, 18:07
      Teflonowy rondel z Ikea smile
      • doral2 Re: manna 23.11.12, 18:12
        o ludziska, jak ja dawno kaszy manny nie jadłam...
        więc nie doradzę smile
    • olinka20 Re: manna 23.11.12, 18:27
      Teflonowy garnek załatwia sprawe.
    • anetchen2306 Re: manna 23.11.12, 19:03
      A na jakim mleu gotujesz? Tlustym (3,5-4%) czy odtluszczonym (1,2-1,5%). Jak na tym drugim to zmien mleko: na chudym lubi sie przypalac. Mozesz tez zminiejszyc temperature (ja wylaczam plyte po zagotowaniu mleka i kaszka dochodzi na tej goracej plycie) albo do chudego mleka dodawac lyzeczke masla.
    • jk3377 zrobiłam... 23.11.12, 19:11
      i potraktowalam mleko prawie gotujace sie trzepaczka w stylu https://www.ekspertagd.pl/zdjecia2/trzebaczka%20zaaokr.jpg
      a dopiero potem wraz z manną i wyszlo bez przypalaniasmile wszystko gładko i smacznie, juz zjedzonewink
      • zales239 Re: zrobiłam... 23.11.12, 20:23
        No właśnie -przełknełam ostatnią łyżeczkę z sokiem malinowym.
        Nie jadłam wieki i dzisiaj mnie naszło.
        Nie jadłam i nie zjadłam, bo jak dzieć zobaczył ,że to takie coś jak w przedszkolu było
        to zeżarł mi w 2 minuty cały MÓJ talerz.
        Jutro dwie porcje muszę ugotować.
        Ja kupiłam z Lubelli-dobrasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka