26.07.09, 23:22
Dziewczyny,robiła któraś z Was hennę brwi i/lub rzęs? Bo mam ochotę (mam
brązowe oczy,bardzo ciemne włosy) zrobić sobie rzęsy,a nad brwiami się
zastanawiam.Bo co ja zrobię jak mi wyjdą takie czarne wrony ? smile Kosmetyczka
podobno dobra i podobno umiesmile Macie jakieś doświadczenie w tej
kwestii,sprawdza się to? Ładnie wychodzi? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mandziola Re: HENNA 26.07.09, 23:26
      Kup brązowa hennę i czarna zmieszaj. Jak na pierwszy raz połóz na krótko - 3
      minuty (jesli w proszku bo takie gotowe to gdzieas na 5).
      I będzie dobrzesmile
    • bryanowa-1 Re: HENNA 26.07.09, 23:29
      ja se robie na czarno tak:
      -smaruje brwi wazelina,rozrabiam henne na kosystencje gestej smietany i smaruje
      na włoski.czekam 5 minut i zmywam .jak za lekko,bo czasem nie chwyta to
      poprawiam na nastepne 5 minut.jak mi na skóre chwyci to zmywaczem do paznokci na
      waciku jade pod włos i schodzi a potem kremuje.

spróbuj tak z henna brązowa,im krucej trzymasz tym słabiej chwyta.
    • asiam10 Re: HENNA 27.07.09, 00:21
      Na brwi zrób brązową- jasna nie jest, ale do czarnych wron będzie im
      dalekowink Czy się sprawdza? Tak, u mnie na jakiś tydzień spokój, a
      potem powtórka.
      • grave_digger Re: HENNA 27.07.09, 07:33
        ja robię, by nie musieć się malować latem, bo brwi i rzęsy mam w kolorze skóry i
        jak się nie pomaluję to wyglądam jakbym ich nie miała. na brwiach robię brązową,
        na rzęsy czarną. niektóre kosmetyczki barwią skórę na brwiach, ale ja znalazłam
        taką, co tego nie robi i barwi same włosy. nie wiem jak się jej to udaje, ale
        jak od niej wychodzę to nie wyglądam jakbym przed chwilą hennę sobie walnęła,
        ale jakbym się po prostu pomalowała. to lubię smile idź i nie kwicz. dla mnie bomba
        rzecz.
    • lelieb Re: HENNA 28.07.09, 11:38
      Zrobiłam te rzęsy wczoraj,wielkiej różnicy nie widzę.Rozmawiałam z kosmetyczka o
      brwiach,ale jak mi powiedziała ,że "zazwyczaj troszkę się skóra zabarwi i przez
      jakieś 2 dni nie wyglądają tak naturalnie" to się nie odważyłam! a może Ona
      jakaś nienaumiana do końca? smile
      • gku25 Re: HENNA 28.07.09, 12:01
        Zawsze skóra się nieco odbarwia. I jak powiedziała kosmetyczka, na +/- 2 dni. A
        na rzęsach henny nie widać, więc nie robię. No chyba że się jest jasną blondynką.
    • gku25 Re: HENNA 28.07.09, 11:59
      Robię ale tylko u jednej sprawdzonej kosmetyczki. Babka działa cuda, trzeba się
      do niej umawiać tydzień wcześniej. Jeżdżę do niej aż do Szczecina z Jeleniej Górysmile
      • prosiaczek.only Re: HENNA 28.07.09, 12:33
        Nie! Nie mowisz tego powaznie??!! Jedziesz zrobic sobie henne do
        kosmetyczki z Jeleniej Gory az do Szczecina??Powaga?
        • doral2 Re: HENNA 28.07.09, 15:30
          nie ma to jak się dobrze wylansować wink

ja odżałowuję 15 zeta i idę do kosmetyczki,która mi rewelacyjnie robi hennę na
          brwiach. i reguluje przy okazji. nie narzekam smile
    • madame_zuzu Re: HENNA 28.07.09, 15:35
      nigdy henny nie robiłam, mam paskudne brwi. Miejscami"wyłysiałe" po przebytej
      ospie i musze sobie dosztukowywac braki kredką, henna chyba nie załatwi mi tego.
      Poza tym sa strasznie rzadkie uncertain
      rzęsy natomiast mam swoje mocno czarne, ale za to przerzedziły sie gzieniegdzie.
      Robiłam kilka lat temu "zabieg" przedłużenia i zagęszczenia rzęs. Przyznam, że
      rewelacyjnie wyglądało. Trzymało sie 6 miesięcy smile Szkoda, ze drogie. Więcej nie
      zrobiłam, bo kasy szkoda mi było
      • grave_digger Re: HENNA 28.07.09, 15:42
        ile dokładnie kosztował taki zabieg? ja też mam cienkie i rzadkie i rzęsy i brwi.
      • madame_zuzu Re: HENNA 28.07.09, 15:48
        ja to robiłam w japanie w 2006 roku. zaplaciłam wtedy 40 000 yenow. W zlotówkach wyniosło mnie to 1000 zł.
        a jakbym miała robic kiedykolwiek raz jeszcze, tylko w PL to skorzystałabym z tej oferty
        www.fanaberya.com.pl/index.html
    • morepig Re: HENNA 28.07.09, 15:46

tak
      nawet wrony sie "zmywaja" po 2 dniach i sa ladne. a jak jestes
      ciemna to raczej jasnobrazowej henny nei zrobisz, pozostaje Ci wrona
      przez 1-2dni wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka