15.03.11, 14:11
Casto Szczecin 3 wita wszystkich.
Poruszę temat który mnie bardzo irytuje, mianowicie brak podwyżek.
Ostatnie były u nas 3 lata temu. Odkąd odszedł poprzedni prezes, nowy nie pokazał się jeszcze z dobrej strony. Wszystko przywaliło do góry(czynsz,jedzenie,frank o ok 50%) ja muszę brać kredyt żeby załatać dziurę jaka powstała w domowym budżecie. A krew mnie zalewa jak słyszę ile poszło na nowe banery na przebudowy na nowe regiony były 4 jest 8 kasa jest moczona nie tam gdzie powinna i niech na ciemnoty nikt nie wciska ,że nie ma pieniędzy na podwyżki ponieważ nikt nie chce nam ich dać. A teraz proste pytanko z kim jest kojarzona Castorama z prezesem nie bo go nigdy nie widać jest jak papież zamknięty w Watykanie z dyrektorem nie bo przejdzie raz 100m od magazynu do budowlanki i ma dosyć i wraca do biurka, z kierownikami nie bo mają tyle papierkowej roboty, że już nie wiedzą co to ciężka fizyczna praca wiec odp jest prosta to my drodzy współpracownicy jesteśmy kojarzeni z naszą firmą lecz góra ma nas w dupie woli wypieprzać pieniądze w jakieś bzdury niż w swój personel. Odpowiem od razu tym którzy powiedzą, że dobrze zarabiamy za odpowiedzialność materialną jaką mamy w castoramie zarabiamy marnie bo cały czas nas porównują do innych hipermarketów tylko w innych odpowiadają finansowo za pietruszkę i marchewkę . Dając 100 zł podwyżki co i tak jest mało na 150 pracowników daje to śmieszną kwotę 15000ts zł na banery i przebudowy nasz prezes wywalił 10 razy więcej i sorry ale firma już tej kasy nie odzyska.Castoram jest 50 więc można zobaczyć ile sosu zostało umoczonego .
Obserwuj wątek
    • owocowa_miss Re: Podwyżki 15.03.11, 19:31
      zgadzam sie, pracuje w casto waw_targ 2 lata i zarabiam caly czas najnizsza stawke.. malo tego sa kolezanki ktore po 5-6 latach sa na tej samej stawce..
      wystarczy ze sie jest na zwolnieniu (w czasie gdy sa podwyzki) i jestes pominiety, choc nie wiem jak dobrym i uczciwym jestes pracownikiem..
      dla mnie wyglada to tak, ze kierownik wybiera swoich 'pupilkow' i to tylko te osoby dostaja podwyzke..
      to co piszesz o dyrektorach i kierownikach - owszem jest w tym troche prawdy i rzeczywiscie mogliby szerszym okiem spojrzec na pracownikow, ktorzy chcieliby swoja ciezka praca cos osiagnac..

dobra, wydali kase na bannery co powinno sie przelozyc na wieksza ilosc klientow, wiec nastepnym krokiem powinny byc podwyzki, ha nie moge jakos w to uwierzyc..

a co do innych sklepow, mam znajoma w lidl, ktora jest szeregowym pracownikiem i co rok sa u nich podwyzki, wiec po 2ch latach zarabia 200 zl wiecej niz ja... SZLAG mnie trafia na sama mysl, ze mowi sie iz w Castoramie DOBRZE sie zarabia
      • castot Re: Podwyżki 15.03.11, 19:50
        To wyp.. do Lidla!
        • jarema21 Re: Podwyżki 15.03.11, 21:00
          Odezwała się elokwetna część kadry casto smile
        • nikt_znany Re: Podwyżki 15.03.11, 21:32
          No Castot to się popisałeś. Sam wyp... do lidla albo lepiej na stacje benzynową gaz tankować bo takich jak ty w casto nie trzeba. Nie dość że jest cieżko, bez podwyżek to jeszcze ludzi nie szanujesz. Skoro ktoś sie wkurza na sytuacje tzn ze mu zależy, a to jest najważniejsze. Więc szanuj innych może i ciebie uszanują. Co do kierowników to mają dużo roboty papierkowej ale zleconej przez "górę" i podejrzewam że wielu popracowałoby fizycznie z ludźmi i dla ludzi gdyby tylko mieli czas.

pozdrawiam
        • castokat Re: Podwyżki 16.03.11, 23:25
          do castot:
          Prosiliście o inteligentne wypowiedzi na forum więc są ale twoja wypowiedź jest najprostszą odpowiedzią na tezę (jeśli wiesz co to teza),że jesteś nie właściwą osobą na nie właściwym stanowisku. Ja nie mówię , ze w casto jest źle ja mówię , że mogło być wszystkim lepiej. Twoje podejście burasie jest socjalistyczne tzn. tłumacze bo na pewno nie zrozumiesz pozbyć się problemu to zwolnić problem lub problem odejdzie sam. Tylko Jak ja odejdę burasie to problem się nie rozwiąże tylko pozostaną z nim Inni Drodzy współpracownicy i ap ropo jeśli tobie nie podobają się inteligente wypowiedzi sam zasuwaj do lidla bo prezenyujesz ten poziom.
      • 19piotrek Re: Podwyżki 15.03.11, 23:27
        komentuj.pl/strona.php?id_strony=15738
        nie mówię że w casto jest lux, ale poczytaj sobie o lidlu...
    • 8003poz Re: Podwyżki 17.03.11, 10:10
      Witam. Niestety Castorama przestaje być miejscem dla ludzi którzy chcą się rozwijać zawodowo.
      Z tej firmy robi się inkubator do którego wchodzisz po szkolenie (bo jest ich sporo) i stoisz w miejscu bo jak inaczej można nazwać brak podwyżek (choćby wyrównanie do inflacji) i awansów.
      Najlepsze ,że w tych wszystkich zmianach które firma robi na górze (regiony) i na dole (nowy format sklepów) chodzi tylko o to żeby wypompować jak najwięcej pieniędzy i nie dać zbyt wiele jeżeli nawet nic w zamian!!!
      Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych (ostatnio nawet kierownictwo do takich dołącza).
      • mnikita Re: Podwyżki 19.03.11, 13:33
        Apel do mlodych ambitnych zastanowcie sie dobrze zanim zdecydujecie sie poswiecic Castoramie, ja zaluje okropnie straconego czasu cv cienka, kiedys motywacja byly pieniadze teraz juz nie!Porownywanie do Lidla czy Biedronki to innych hiper i super marketow to zenada tam pracownicy nie szanuja klientow, jak sie chce czegos dowiedziec od pracownika to mozna dostac blache albo ewentualnie politowania godny wzrok...U nas kierownictwo wymaga stania na rzesach!
        • klusecasto Re: Podwyżki 29.03.11, 23:48
          A będzie jeszcze gorzej, u nas podwyżki dostało zaledwie z 10-15 osób. Na resztę nie ma pieniędzy. Oczywiście to wydaje się tak żenujące bo w dzisiejszych czasach dostać 200 zł to ho człowiek powinien normalnie dziękować tym pseudo panom, że w ogóle go zatrudnił. No ale cóż w naszym sklepie już większość pracowników szuka innej pracy i wystarczy tylko chwila i kierasy już na kawie nie będą siedzieć tylko będą zapier....ać bo nikt nie będzie chciał pracować w Castoramie a co do młodych no jak ktoś lubi być popychłem to jego wybór
      • castoludmirek Re: Podwyżki 10.05.11, 19:40
        Dzisaj dostalismy po pysku...ja sie tak bynajmniej poczułem , bo dostałem 50 zł podwyzki po 3 latach pracy...BRUTTO!!!
        To jest k.wa motywacja !!!!!!
        Ten wysiłek włozony w w słupki, aby sie sprzedawało, aby ..a nuz bedzie premia!!! hahaha zrobili z nas idiotów, poprzeczki sa tak wysoko ustwione ,ze nie widac tyczki....skakać?chyba sie nie opłaca...wnioskuje ,ze im wiecej pracy wkładam w ten biznes, tym mniej dostaje!!!???
        Jeden z najbardziej opierda.lajacych sie kierasów-pupillo dyra, dostał 3 stopien, co za tym idzie z 400zł podwyzki do juz i tak wysokiej pensji...nie , nie piszcie mi ,ze to kieras, ze mógłbym byc tez nim, zebym nie zazdroscił ...chodzi o to, jaka praca wkładana jest z mojej strony a jaka z jego....przekrety...a nikt tego nie widzi?
        Wnioski suna same...rób tyle aby nie podpasc ale sie nie naginaj, daj z siebie tyle za ile ci płaca ... to moje motto!!
    • the_drew_carey_show Re: Podwyżki 10.05.11, 22:34
      A W WAŁBRZYCHU BYŁY OCZYWIŚCIE NIE DLA WSZYSTKICH dla ulubieńców dyra i awanse błly a co
    • zmeczony_edek Re: Podwyżki 14.05.11, 00:16
      ...te podwyżki i awanse to jakaś massacra , chyba więcej kasy dali na papier by wywiesić na tablicy.... niektórzy z awansem podostawali po 40 zł , chyba kogoś pogięło i na banie upadł że takie coś daje , to nie wyróżnienie tylko upokorzenie pracownika ... i tyle w temacie...
    • bacekspacek-pl Re: Podwyżki 17.09.11, 19:44
      Czy są planowane w najbliższym czasie jakieś podwyżki w waszych sklepach?!
      Bo w naszej casto coś ma się dziać -NIBY!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka