Dodaj do ulubionych

Świadectwo pracy!

21.03.13, 17:38
Pamiętajcie że po skończeniu umowy o pracę i podpisaniu nowej należy się Wam świadectwo pracy!
Pracodawcy o tym zapominają , powinni o tym poinformować swoich pracowników w przeciwnym wypadku można to zaniedbanie zgłaszać do Państwowej Inspekcji Pracy. Wtedy zostanie pracodawcy wymierzona kara pieniężna!
Ja tak postąpiłem i mam nadzieję że skorzystacie z mojej rady.
Obserwuj wątek
    • xelectric Re: Świadectwo pracy! 21.03.13, 17:43
      no to jak już nie pracujesz w Casto..."to pakuj mandżul i wypad z celi!!"
      • szeryfcasto2013 Re: Świadectwo pracy! 21.03.13, 17:52
        Już dawno im powiedzialem Koniec , czekam tylko na świdectwo!
    • kremikopolska Re: Świadectwo pracy! 07.04.13, 11:10
      ile czasu ma pracodawca na wystawienie tego papieru
      • szeryfcasto2013 Re: Świadectwo pracy! 07.04.13, 18:32
        Odpowiadam na twoje pytanie tym linkiem , przykład 11!www.portalkadrowy.pl/kadry/aktualnosci/aktualnosci-kadry-2012/swiadectwo-pracy-po-zmianach-11-przykladow-z-praktyki-275158.html
        Tak więc jeżeli tego nie zrobił , możesz to zgłosić di Inspekcji Pracy i otrzyma za to karę pieniężną!!
        Znam przypadek , w którym pracownik wystąpił o odszkodowanie za nie wydanie wlaśnie tego świadectwa i wygrał sprawę w Sądzie!
        Zawsze możesz tutaj zadawać pytania z zakresu prawa pracy , służę zawsze darmową poradą.
        Wkrótce zakladam nowy oficjalny blog na temat pracodawców , gdzie będzie można pisać o tym co dzieje się w firmie i obiecuję że wszystkie chamskie wpisy będą na bieżąco kasowane!
    • pracastala.pl Re: Świadectwo pracy! 08.04.13, 15:55
      Witam.
      Ale tak nie można zaraz karać wszystkich.
      Ja znam wielu uczciwych pracodawców lub szefów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka