Dodaj do ulubionych

Co mnie podkusiło? Chorera...

22.09.09, 07:53
Włączyłam TOKfm z tym niezależnym od rozumu red. Janke.
A tu następna niemota: p.o.? Prezesa TVP. Ludzieeeeeeeeeee!
Ten facet ledwo po polsku mówi.
Fachowiec.

:p
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 08:14
      pozwolę sobie zwrócic uwagę,że na FK postawiłem tezę,iż musi to byc
      pisuarowiec ze względu na specyficzną znajomośc języka
      polskiego.podobno jest to człowiek Gazety Polskiej-bez komentarza.
      • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 08:17
        Rzucisz cumę, żeglarzu? ;)

• ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... Ok, 22.09.09, 08:26
          już mam! ;)

• ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 08:34
      Lustracja Szwedo na szybko:

(...) Bogusław Aleksander Szwedo (ur. 1958) – założyciel Radia Leliwa z siedzibą w Tarnobrzegu. Od 10 stycznia 2007 roku członek Rady Nadzorczej TVP (rekomendowany przez PIS, jego kandydatura zgłoszona została przez przewodniczącą KRRiT Elżbietę Kruk. 16 września 2009 wybrany przewodniczącym tej rady (...)

(...) Po 1998 członek lub przewodniczący rad nadzorczych m.in. Rejonu Dróg Miejskich Sp. z o.o. w Tarnobrzegu, PKS Staszów Sp. z o.o., Ponar-Silesia S.A.(...)

pl.wikipedia.org/wiki/Bogus%C5%82aw_Szwedo
      • cics Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 16:47
        Stefan Bratkowski,promujący aktywność społeczną inteligencji
        technicznej powinien być zachwycony.Inżynierowie biorą władzę w
        swoje ręce. Inżynier w NBP , inżynier w TVP .Czekamy na ciąg
        dalszy :-)
        • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 17:05
          Prawnicy się nie sprawdzili ;)

Inżynierowie dusz ;))) Kolej na Prymasa > inżyniera?

• cics Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 23.09.09, 08:20
            Odsłaniają sie kulisy rezygnacji Wielgusa. Wykształcenie
            nieodpowiednie ;-)
            • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 23.09.09, 08:39
              Dobrze, że na FzD znalazł swoje miejsce ;)

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 09:31
      Przecież on na konferansjera nie aspiruje..?!
      A na fotel prezesa j. polski zna na wystarczającym poziomie, znaczy
      się potrafi powiedzieć 'wicie', 'rozumicie'...
      • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 10:54
        I TY, TW, przeciwko mnie?! ;)

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 14:11
          Oj, bo się czepacie koleżanko Ave...
          Aby zostać krawaciarzem należy przede wszystkim mieć odpowiedni
          garnitur, resztę pomińmy milczeniem.
          • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 16:13
            Dobrze, że ma "korzenie" u red. Takiego Siakiego z GaPy! ;)

To rokuje...

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 16:20
              Po korzeniach to ja go osądzać nie będę.
              A z mową to niekiedy jest tak, jak się posłucha audycji z powiedzmy
              ulubionym autorem. W książkach jawił się jako wielki erudyta, live z
              mnogości "yyyyy", "eeeeee", "aaaaaaa" trudno wyłowić sens słowa.
              • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 16:29
                Ej, Ty nie tłumacz tego Szydła, co z worka wylazło ;)

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 17:27
                  Rozkaz!
                  • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 18:26
                    Co tak oficjalnie?

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 18:35
                      :P
                      • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 18:38
                        Jak tak, to ODMASZEROWAĆ do Gabinetu Szarlatanów! ;)

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 18:41
                          Czyli prosto i drugie drzwi po lewej.
                          Prosze mnie poprawić jeżeli się mylę.
                          • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 18:47
                            Po prawej ;) Ale pewnie i tak nie trafisz > w końcu szarlatani grzeszą i się
                            tego nie wypierają ;)

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 19:00
                              A czy ja się wypieram....?
                              Czyli po prawej, OK.
                              Puk, Puk... można? Ojej, same znajome twarze!
                              • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 19:13
                                forum.gazeta.pl/forum/w,89075,93928446,93928446,Gabinet_Szarlatanow.html
                                Masz jakiś swój ulubiony?
                                Czytujesz poezje?

• gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 19:41
                                  A ja takie ładne wkleiłam dzisiaj do tej trzeciej szpilki, to znaczy
                                  tam,gdzie trzeba płacić z góry. Tylko nikt tam nie zagląda chyba ?
                                  • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:09
                                    Ja zaglądam!

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 19:46
                                  Oj... podchwytliwe pytanie. Jak powiedziec prawdę i nie wypaść z
                                  roli twardziela..;)
                                  Nie, generalnie rzadko czytam poezję. Aczkolwiek ten wiersz
                                  zamieszczony na wstępie wątku b. przypadł mi do gustu.
                                  • ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:13
                                    Ja teraz zdecydowanie rzadziej, ale czasem w ogóle nie biorę "prozy" do ręki.
                                    W ten sposób odreagowuję "teraźniejszość".

• tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:23
                                      Od niej nie da się ucieć, ale można się znieczulić.
                                      • gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:27
                                        tw_wielgus napisał:

> Od niej nie da się ucieć, ale można się znieczulić.

Da się, da się... Wystarczy znaleźć sobie stosowny lej
                                        czasoprzestrzenny - i myk ! Dla osób bardziej wybrednych mamy w
                                        ofercie infundibulum spacjotemporalne.
                                        • tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:46
                                          gat45 napisała:

> Da się, da się... Wystarczy znaleźć sobie stosowny lej
                                          > czasoprzestrzenny - i myk ! Dla osób bardziej wybrednych mamy w
                                          > ofercie infundibulum spacjotemporalne.

"infundibulum spacjotemporalne" zaciekawiłaś mnie, możesz mi nieco
                                          rozjasnić?
                                          • gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:51
                                            tw_wielgus napisał:

>
                                            > "infundibulum spacjotemporalne" zaciekawiłaś mnie, możesz mi nieco
                                            > rozjasnić?
                                            >
                                            >
                                            Pan by reflektował ? Ale uprzedzam uczciwie, że to droższa opcja, a
                                            niewiele się różni od leja czasoprzestrzennego.
                                            • tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:54
                                              Mejbi jak się o szczegółach dowiem.
                                              Lej czasoprzestrzenny to jak rozumiem małe dziecie w domu, w wieku
                                              pampersim.
                                              • gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 20:57

Ale skądże ! To zupełnie to samo, tylko w infundibulum wystrój
                                                bardziej elegancki. Ścianki mniej chropowate itp. Jak klasa
                                                ekonomiczna i business class w samolocie.
                                                • tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 21:03
                                                  Hmmm... zatem wart grzechu zastanowienia.
                                                  A ile..., z biletem powrotnym rzecz jasna?
                                                  • gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 21:05

tw_wielgus napisał:

> Hmmm... zatem wart grzechu zastanowienia.
                                                    > A ile..., z biletem powrotnym rzecz jasna?

Powrót gwarantowany - a nawet nieunikniony - okresowo

A teraz to już naprawdę ŚPIĘ :))))
                                                  • tw_wielgus Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 21:18
                                                    zatem - miłych snów....:)
                                                • gat45 Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 22.09.09, 21:03

Ale to już jutro, bo teraz idę spać. Na razie polecam lekturkę

en.wikipedia.org/wiki/The_Sirens_of_Titan

i DOBRANOC
    • leniwa_lady Re: Ave, Ty widać po wolsku ani me ani be 22.09.09, 14:15
      to i nie zrozumiała. Ot co!
      • gat45 Re: Ave, Ty widać po wolsku ani me ani be 22.09.09, 14:58
        leniwa_lady napisała:

> to i nie zrozumiała. Ot co!

Szanowna Lady L. ma rację. Ja odsłuchałam przed chwilą z internetu
        delektowawszy się, jako iż że ktoś, kto mówi "iżby" jest mi duchowo
        bliski.
        • ave.duce Re: Ave, Ty widać po wolsku ani me ani be 22.09.09, 16:18
          (...) Nowy prezes TVP podkreślił, że nie ma "parcia na ekran" i nie chce "promować swojej osoby". Wyraził jednak zaniepokojenie nieobiektywizmem wiadomości TVP. - Jest mi smutno, że taki standard dziennikarstwa jest realizowany w TVP - mówił (...)

To ludzki Pan > zatrudni TYLKO ok. 20 swoich kolegów. Nawet nie warto wspominać > na TYLE tysięcy pracowników. No i o rodzinie na razie cisza.

www.tok.fm/TOKFM/1,97907,7064615,Szwedo__TVP_ma_smutne_standardy_dziennikarskie.html

• gat45 Re: Ave, Ty widać po wolsku ani me ani be 22.09.09, 16:22

A Ty żeś naprawdę myślała, że znajdzie się ktoś, kto tam swoich nie
            powtyka ????

A ten przynajmniej ogłasza, że to zrobi. Prostaczek boży.
            • ave.duce Re: Ave, Ty widać po wolsku ani me ani be 22.09.09, 16:30
              Co Ty mi takie pytania retoryczne zadajesz?
              Ja i myślenie?!

• ave.duce Re: Co mnie podkusiło? Chorera... 23.09.09, 09:16
      Semka zaproponował, aby w czasie wycieczek młodzieży szkolnej do Sejmu,
      POKAZYWAĆ tych p-osłów, którzy robią dużo dobrego (cytuję z pamięci).

Faktycznie, Sejm to ZOO. Semkę, redaktora niezależnego (od rozumu) też można tam
      zainstalować w specjalnym pomieszczeniu ;)

• ave.duce Re: Uzupełnienie graficzne ;) 23.09.09, 09:30
        https://www.rzeczpospolita.pl/nowyformat/img/przejscie/semka.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka