bitters Re: Zniknął! 16.09.10, 08:30 no to się zaczyna wojna domowa złodzieje, oprawcy, ciemiężcy Odpowiedz Link
ave.duce Marsze z pochodniami z Jarosławem K. na czele! 16.09.10, 08:44 Nie upilnowali. Nie będzie "imprezki" ;( ps. propozycja pewna czeka, ale do odrzucenia, jeśli nie... Odpowiedz Link
bitters Re: Marsze z pochodniami z Jarosławem K. na czele 16.09.10, 08:49 ave.duce napisała: > Nie upilnowali. > Nie będzie "imprezki" ;( ja się bardziej boję że jezusek spadnie z krzyża w transporcie i się poobija > ps. propozycja pewna czeka, ale do odrzucenia, jeśli nie... marsz z pochodniami krokiem zapożyczonym z akademii głupich (właśnie) kroków? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Marsze z pochodniami z Jarosławem K. na czele 16.09.10, 08:55 Widać, że do stolYcy daleko > Nie spadnie, bo co ma spaść? Exactly! If you know... Odpowiedz Link
ave.duce Red. Tomasz S. czyma, co czeba, na pulsie! 16.09.10, 09:15 Uwaga! Dziś wieczorem zwolennicy pozostawienia krzyża przed Pałacem Prezydenckim spotykają się tam o godz. 21 na Apelu Jasnogórskim. Zachęcamy do uczestnictwa w spotkaniu i nabożeństwie oraz do przynoszenia własnych krzyży. Nie pozwólmy władzy zacierać pamięci o ofiarach katastrofy smoleńskiej. Odpowiedz Link
bitters Re: Red. Tomasz S. czyma, co czeba, na pulsie! 16.09.10, 09:18 jak wsiądę w pociąg to zdążę ależ tam się dzieje centrum świata centrum życia bijące serce polski Odpowiedz Link
ave.duce Re: Red. Tomasz S. czyma, co czeba, na pulsie! 16.09.10, 09:25 Zranione serce... Odpowiedz Link
trzecikot Re: Marsze z pochodniami z Jarosławem K. na czele 16.09.10, 12:07 Czili mam zniknąć signaturkie? Poczekam... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Marsze z pochodniami z Jarosławem K. na czele 16.09.10, 12:19 forum.gazeta.pl/forum/w,28,116540773,116541113,Brawo_do_deski_deska_i_.html Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! Rany boskie... ;) 16.09.10, 09:00 NIE WIADOMO KTO I GDZIE GO ZABRAŁ! Krzyż zniknął sprzed Pałacu Prezydenckiego w nocy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! Rany boskie... ;) Wieści z frontu 16.09.10, 09:08 Pałacu > Krzyż został zabrany przez funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu . Odpowiedz Link
ploniekocica Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 09:10 to samo, co ja? Na dole jest filmik z kobietą ze skrzypcami na pierwszym planie, a głębiej postać faceta w białej szacie. Siwe włosy, biała kiecka, a na szyi szalik? stuła? I chyba broda? Czy to jest duchowny jakiś, czy przebieraniec? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 09:25 ave.duce napisała: > Wernyhora ;) taaa. I duch ojca Hamleta w jednym ;) A czytali, że Małkowskiemu kuria zabroniła się zadawać z krzyżakami? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 09:32 Tak, czytali, ale i słyszeli ks. Małkowskiego "pod krzyżem" wygadującego... hm... mniejsza już o to, co. Żenada i tyle. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 11:58 "Ulica to nie jest miejsce do modlitwy - odpiera argumentację Małkowskiego Grzegorz Kalwarczyk, kanclerz kurii. Dodał w rozmowie z portalem Fronda.pl, że księdza nadal obowiązuje zakaz publicznego występowania... nałożony na niego przez władze kościelne jeszcze w stanie wojennym." Ja się średnio znam na KK i zasadach w nim obowiązującym, ale coś mi się wierzyć nie chce, żeby nie cofnęli tego zakazu, gdyby nie było jakichś istotnych przyczyn?! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 12:21 Nie wiem i nie bardzo mi się chce wnikać w ten temat. Wybaczysz? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Czy Wy widzicie o/t 16.09.10, 12:37 Nie tylko wybaczam, ale nawet Cię rozumiem. Tak sobie to zaznaczyłam jako ciekawostkę. Pewnie nigdy się nie dowiemy, co się za tym kryje. Ja obstawiałabym, że to jest TO, co widać, słychać i czuć. Odpowiedz Link
ploniekocica Wiem kim jest Wernyhora 16.09.10, 18:18 Dziecko numer jeden rzuciło światło na tajemnicę ową. Otóż rzeczony osobnik nie jest z całą pewnością kapłanem żadnego wyznania, jest natomiast miejscową osobliwością z miejsca zwanego przez wiadomo kogo: Nowy świat i okolice. Ubrany w dziwaczne stroje sprzedaje tam używane książki z wózka i zagaduje wszystkich. Nie jest co prawda aż tak popularny jak Czarny Roman, ale to postać o podobnej aurze :) Do obrońców pasuje jak ulał. Odpowiedz Link
sclavus Ale.... 16.09.10, 09:29 już jest zapowiedziane: z krzyżem czy bez - pomnik musi być! i o to będą końtynuowane modły - właśnie - skszyrzem... a i bez... tembardziej!!! takimdopomuszbuk! niebedzieżadenwruk... Odpowiedz Link
bitters Re: Ale.... 16.09.10, 09:32 sclavus napisał: > i o to będą końtynuowane modły - właśnie - skszyrzem... donośnym skrzeczem Odpowiedz Link
damakier1 Re: Zniknął! 16.09.10, 09:55 Ja ze Szczecina mam daleko, ale ci, którzy maja blisko powinni ustawić przed tą malowniczą grupą z Wernyhorą (Ave, świetnie trafiłaś!) i skrzypaczką jakie pudełko, czy czapkę i wrzucać drobniaki. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! 16.09.10, 10:39 Drobniaki? Nie mam zamiaru dostać smykiem po łbie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! 16.09.10, 11:31 Kiedyś mój Ojciec, który "organizował" pogrzeb mojej Babci, na pytanie: ile się należy, usłyszał od księdza: co łaska dwa tysiące* ;) *nie pamiętam, było to dość dawno temu, ale podstawić można kurs bieżący. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zniknął! 16.09.10, 13:55 Nieboszczyk ks. Bogucki od sw. Stanislawa na Zoliborzu kiedys zaparl sie dac mi slub koscielny. Odpowiedzxialam, ze nie widze potrzeby, bo Maria z Jozefem tez tylko po spisie zyli, co najmniej 7 dzieci sie dorobili i za swietych sie zostali, i ze szkoda mi kasy na slub. Bogucki powiedzial, ze da nam slub za ci łaska. To ja oczywiscie pytam, ile ta cio łaska wynosi, no i uslyszalam, ze najmniej 500 zł / na stare pieniądze to bylo/. Na co ja mu, ze dla mnie, to zadna łaska, gdyby nawet powiedział 50 zł, to tez bym sie nie zdecydowala, bo ja nie ksiądz i za kase zasad nie zmieniam. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! 16.09.10, 14:06 Ano właśnie. Popatrz, mamy od dłuższego czasu zamiast Antoniny S. > Tadeusza B. ulicę. Niech tam, ale STOŁECZNEJ do końca życia im nie podaruję, łobuzom! Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zniknął! 16.09.10, 17:25 On nie Tadeusz był, a Teofil. Fajny facet był, normalny i skromny ksiądz. A co do Stolecznej, to mam tak samo. W zyciu! Zadna Popieluszki! Zresztą, to, ze go zamordowali, to jeszcze nie powod, zeby ulice jego imieniem nazywac. I zmienili jeszcze Szenwalda na Bitwy pod Rokitną, psia mać! Mnie tam Szenwald nie przeszkadzal, krocej bylo przynajmniej. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zniknął! 16.09.10, 19:18 Jasne, że Teofil! Nie wiem, dlaczego mi ten Tadeusz z głowy wyskoczył. Moja rodzina z Ugniewskim była zaprzyjaźniona jeszcze sprzed wojny, Bogucki to już były "inne" czasy (w moim domu). Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Zniknął! 16.09.10, 11:46 ależ o to szło politcznym warchołom, histerykom fanatycznym. przecieź nie o krzyż, ale o pretekst do burdy. przewiduję, iż będzie ostro. wpieniają mnie totalnie. tytuły w rosyjskiej prasie na ten temat także. Odpowiedz Link
witekjs Zniknął! - prymitywny komentarz Kempy w TVN24 16.09.10, 13:16 Przed chwilą słyszałem rozmowę z Kempą, która w swoim agresywnym prymitywizmie, przekracza wszelkie normy. To straszne, że mamy takich posłów... Odpowiedz Link
inna57 Re: Zniknął! - prymitywny komentarz Kempy w TVN2 16.09.10, 13:36 Podziwiam odwagę. Wysłuchanie "posłanki" "prawniczki" niejakiej Kempy Beaty jest prawdziwym bohaterstwem. Mnie na sam jej widok zbiera się na wymioty, słuchanie ze względów zdrowotnych nie wchodzi w grę. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zniknął! - prymitywny komentarz Kempy w TVN2 16.09.10, 13:59 Mam tak samo i dodatkowo bierze mnie cholerna ochota zgrzeszyc nie tylko mowa, ale i uczynkiem, gdyby mi sie gdzies pod nogi napatoczyła. Odpowiedz Link
gat45 Re: Zniknął! - prymitywny komentarz Kempy w TVN2 16.09.10, 14:19 Mam u siebie w tej chwili dwie panie z Polski. Dość luźno znajome. Dzisiaj przy śniadaniu powiedziałam im, że moim wzorcem kobiety jest pani Beata Kempa. Przystojna, wykształcona, znająca swoją wartość i przepełniona ideałem. Popatrzyły na mnie spłoszone i takoś tak niepewne. Poszły zwiedzać moją mieścinkę. Miały wrócić koło pierwszej i wciąż ich nie ma. Może mi uwierzyły i już nie wrócą ? Jak myślicie ? Odpowiedz Link
wanda43 Re: Zniknął! - prymitywny komentarz Kempy w TVN2 16.09.10, 19:29 Przeznaj sie, przepłoszyłaś specjalnie ;) Odpowiedz Link
ave.duce Nie zgadzam się. 17.09.10, 13:14 ... na zlokalizowanie w centrum naszej stolicy pomnika smoleńskiego ... Niech PiS i ewentualni chętni, którym mało jest tablic, pomnika na Powązkach, krypty, etc. robią to na własny rachunek, za własne pieniądze. Ktoś już o tym pisał na FK. Niech ich wspomoże KK, jeśli uzna za stosowne & Ojciec Dyrektora, biznesmen Tadeusz R. Wynoszenie pod niebiosa najgorszego PodpRezydĘta przez brata-bliźniaka (którego rola w katastrofie nie jest w dodatku wyjaśniona) to zwykły nepotyzm/kumoterstwo i żenada. Przykre, że Lech Kaczyński "pociągnął" za sobą tak wiele zwyczajnych, dobrych ludzi. Przez niego i po śmierci są narażeni na śmieszność. Odpowiedz Link
bitters Re: Nie zgadzam się. 17.09.10, 13:57 trochę fajnego luda grzechotnęło o grunt bez pomnika się nie obędzie niech go postawią ale niech będzie ładny i wpisujący się w przestrzeń niekoniecznie wybraną przez krzyżem leżących Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie zgadzam się. 17.09.10, 14:13 Widziałaś to? wiadomosci.wp.pl/gid,12378798,title,Pomnik-ofiar-katastrofy,galeria.html ps. tyle, że na Powązkach kaczyści&co. nie mogą dziobów drzeć. Chociaż i tam im się już zdarzało na pogrzebach gwizdać, klaskać, buczeć, etc. ps.ps. nie zapomnę, jak śp. Lech Mamrotek Kaczyński życzył zmarłej Irenie Sendlerowej, żeby miała "huczny pogrzeb" :( Odpowiedz Link
bitters Re: Nie zgadzam się. 17.09.10, 14:16 nie widziałam. tam jeszcze miejsce jest? czy kogoś wykwaterują? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie zgadzam się. 17.09.10, 14:33 :))) Bieruta?! Gomułkę?! Chorera wie. Tylko Gierek byłby bezpieczny. Odpowiedz Link