20.10.10, 16:20
chyba w niebyt musi odejść... albo spać tylko, snem długim zasnąć...
Ni stąd ni z owąd, przy próbie logowania, wyskakuje message: hasło jest nieprawidłowe
Czy moderacja stosuje takie metody, żeby blokować bez powiadomienia??
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: sclavus 20.10.10, 16:31
      Dziwne!
      Dwunasta próba okazała się wspaniała - nie przypuszczałbym, że to do dwunastu razy sztuka ;), :)
      • damakier1 Re: sclavus 20.10.10, 17:37
        I chwała Bogu, bo nienawidzę uczenia się nowych nicków starych znajomych.
        • metamorph Re: sclavus 20.10.10, 19:06
          zdarzyło mi się już intensywnie zastanawiać jakiego mam aktualnie nicka
          bezkształt wzmocniony beztreścią. czuję się taka wyrazista.
        • sclavus Re: sclavus 21.10.10, 12:15
          ... przecie replique... ;)
      • metamorph Re: sclavus 20.10.10, 19:05
        sclavus napisał:

> Dziwne!
        > Dwunasta próba okazała się wspaniała - nie przypuszczałbym, że to do dwunastu r
        > azy sztuka ;), :)

parszywy znak
        • sclavus Re: sclavus 21.10.10, 12:14
          Fakt!
          Było dwunastu apostołów...
          Było też dwunastu parszywców.... - ale jacy wspaniali!!!
    • man_sapiens Wujek Franek radzi 20.10.10, 20:38
      Najczęstsze powody takich kłopotów:
      1. CapsLock (warto spróbować pisania hasła np. w polu wyszukiwania przeglądarki, żeby zobaczyć co produkuje klawiatura)
      2. Włączona klawiatura "Polska 216" zamiast "programisty" - zamienia Y z Z i przestawia różne znaki specjalne (najlepiej "216" w ogóle usunąć z konfiguracji Windows).
      3. Kłopoty z przeglądarką (wylogować z Windows, zalogować i spróbować jeszcze raz).
      4. Padająca klawiatura (wymienić).
      5. Fucking magic (zarżnąć o północy czarną kurę, upiec, zjeść popijając białym winem. Niektórzy admini radzą, żeby nie zarzynać tylko przerżnąć, i nie kurę tylko ... - ale koniecznie o północy).
      I tak udało ci się, że było 12 prób. Gdybyś zalogował się za 13 razem, to zapewne by cię admin FK od razu zbanował.
      • ave.duce "12" to ... 20.10.10, 21:41
        ... niewinność, skromność i dziewictwo.
        • sclavus Re: "12" to ... 21.10.10, 12:16
          W moim przypadku - tylko te dwie pierwsze... (dwa?)
          • gat45 Hej, Sclavi ! 21.10.10, 17:14
            Czy Ty piszesz nadal na francuskiej AZERTY ?
            • sclavus Re: Hej, Sclavi ! 21.10.10, 19:31
              Yes! Madame!!
      • sclavus Re: Wujek Franek radzi 21.10.10, 12:12
        ad1. caps nie był włączony - próbowałem na czysto - było jak trza...
        ad2. nie mam Polska216 (co to?)
        ad3. zrobiłem... zreinicjalizowałem się dokumentnie... nawet szybkiego Nortona przepuściłem..
        ad4. - nie padnięta... w bardzo dobrym stanie...
        ad5. to byłby najlepszy sposób i wyjście.... na szczęście lub nie - po dwunastym (czy po jedenastym?) chwyciło i straciłem okazję
        ;)))
        :)))
        • man_sapiens Wujek Franek wyjaśnia 21.10.10, 17:09
          > ad2. nie mam Polska216 (co to?)
          Jak masz Windows, to zapewne masz to coś zainstalowane (bo instaluje się domyślnie). To jest "układ klawiatury". Jest takie coś, wywodzi się ze spolszczonych niemieckich maszyn do pisania , w których "Y" są zamienione z "Z", a w miejscu "umlautów" (czyli tam, gdzie są ";", """, "[" poumieszczano polskie litery.
          Spróbuj: uruchom np. notatnik, napisz "zy;'[". Potem naciśnij jednocześnie "Alt" (lewy) i lewy Shift. Jeżeli teraz znowu spróbujesz napisać "zy;'[" a pokaże ci się "yzłóą" - to własnie przełączyłeś się na to "216". Czasami takie przełączenie dokonuje się dopiero po kolejnym naciśnięciu ALt+Shift (bo pierwsze wciśnięcie przełącza na klawiaturę amerykańską - bez polskich znaków).
          Ta przedziwna klawiatura ma układ taki:
          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2c/KB_Polish_QWERTZ_PN87_commons.svg
          Jeżeli masz toto paskudztwo na swoim komputerze i chcesz się go pozbyć - to ci chętnie napisze na priva, bo to szacowne forum na pisactwo o komputerach nie zasługuje.
          • gat45 Re: Wujek Franek wyjaśnia 21.10.10, 17:16
            Kiedyś Sclavus pisywał na AZERTY, a w kraju, w którym oboje mieszkamy, nie dają w Winows innej "polszczyzny" niż "programmeur" :))
            • sclavus Re: Wujek Franek wyjaśnia 21.10.10, 19:30
              Rzeczywiście!
              Ale - zastrzeżenie: jest zwykly polski i kiedyś, po jakiejsik tam manipulacji, zupełnie niechcący wcisnąłem toto... no i za chiny żadne nie mogłem się dogadać z klawiaturą, kiedy chciałem pisać polskimi znakami...
              Połapałem się i przełączyłem... :)
              PeeS - teraz też pisze na AZERTY - ciągle... a jak się przełączy na polski, to ma półQWERTY... ;)
              • gat45 Re: Wujek Franek wyjaśnia 21.10.10, 19:37
                Czyli jak chcesz wystukać "ą" to naciskasz prawy Alt + q ? I cyfry masz na majuskułach ? Musiałam tak kiedyś chwilę popracować u obcych ludzi i dotąd się wzdragam na to wspomnienie... Przecinka szukałam, literki "m" szukałam, nawiasy mi po całym tekście fruwały... Okropieństwo !
          • sclavus Re: Wujek Franek wyjaśnia 21.10.10, 19:35
            No, to gat45 ci wyjaśniła - a to co mam, to chyba 361... (tak, na pamięć) :)
            Ale dzięki :) za dobre chęci...
    • sclavus spasiba wsiem... 21.10.10, 12:21
      & thanx...
      & merci...
      & grazie...
      & danke...
      ...
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka