Dodaj do ulubionych

Polska posmoleńska

09.01.12, 17:25
Ciekawam, czy spotkaliście się w świecie realnym, na ulicy z agresją antyowsiakową?
Bo ja dotąd nigdy, a dzisiaj mi młodsze dziecko oznajmiło, że i wczoraj i dzisiaj oberwało wiąchę za serduszko. To jakiś nowy trend? Przypadek? Czy przemysł miłości coraz bardziej wydajny?
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 17:48
      W tym roku moja noga nie stanęła na drodze puszkowiczów, ale swego czasu i owszem.
      O "agresję antyowsiakową" się nie potkła.
      • ploniekocica Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:12
        Kiedy dzieci były mniejsze to święciliśmy orkiestrę jak dzień święty, ganiając za puszkowiczami z kieszeniami pełnymi drobnych, żeby młode się cieszyły i żadnej agresji nie widziałam. A potem miałam jakiegoś wolontariusza na miejscu i jemu dawałam a priori, co miałam dać sama nosa nie wyściubiając poza psie spacery.
        W tym roku młody był na jakimś kursie i wrócił dopiero na światełko, a dzisiaj mi oznajmił, że ludzie powariowali i na widok serduszka "się ciskają". I to nie tylko o dziwo (tu znowu cytuję) "stare dziady, ale i dresy".
        • ave.duce Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:15
          Czyli Wolni Polacy i Prawdziwi Patrioci-kibole ;)
          • ploniekocica Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:25
            ave.duce napisała:

> Czyli Wolni Polacy i Prawdziwi Patrioci-kibole ;)

W samej rzeczy, jak w pysk strzelił, pewnie tak ;)
            Ale mię zastanawia, czy to jest jakiś ugruntowany zwyczaj prawdziwków naszych kochanych, czy nowość tegoroczna i owoc świeży przemysłu miłości.
            Młody się naorkiestrował od wczesnej młodości, a dopiero w tym roku mu się przydarzyło i to kilkakrotnie. Dzisiaj w biały dzień grupka "dresików" zaczepiła idącego z dziewczyną kolegę (nota bene wolontariusza wośp) młodego, walnęli go w ramię z serduszkiem nakazując zdjęcie "tego świństwa". Do niczego dalej nie doszło, bo kilka kroków za kumplem szła grupka kolegów z klasy, a jeden w jednego kawał chłopa.
            • ave.duce Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:37
              Zyskali "zaplecze polityczne", poczuli się "prawi i sprawiedliwi".
              • ploniekocica Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:44
                Dla mnie to jest po prostu potwornie smutne. Niszczyć radość, zabierać dzieciakom uciechę z pomagania? FUJ!
                PiS and co to dementorzy cholerni są. Mam tego wszystkiego coraz bardziej po kokardę.
                • ploniekocica Dementorzy 09.01.12, 18:51
                  Dementorzy są ślepi, swoje ofiary odszukują, wykrywając ślady pozytywnych uczuć, którymi się żywią. Dementorzy wysysają wszelkie pozytywne wspomnienia z człowieka, pozostawiając tylko te najgorsze. Stałe przebywanie w obecności dementorów może doprowadzić do trwałej zmiany osobowości oraz psychiki (od łagodnych postaci depresji nawet do skrajnych postaci szaleństwa).
                • gat45 Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 21:18
                  ploniekocica napisała:

> Dla mnie to jest po prostu potwornie smutne. Niszczyć radość, zabierać dzieciak
                  > om uciechę z pomagania? FUJ!

A ja dzisiaj będę konsekwentnie optymistyczna. Oni dają dzieciom okazję do PODWOJENIA radości i satysfakcji. Raz - z przyczyn wiadomych i ogólnie znanych, dwa - że są (one, dzieci) o niebo lepsze od tych paskudnych, złych ponuraków.
        • czan-dra Re: Polska posmoleńska 09.01.12, 18:22
          ploniekocica napisała:
          "stare dziady, ale i dresy".
          To jest nawet logiczne, "stare dziady", bo kto przekaże Ojdyrowi kasę, sami się jej już pozbyli, na rzecz, oczywista oczywistość, Toruńczyka, a dresy, też nie bez sensu, bo komu teraz zabiorą kaskę, jak młodzi się jej pozbyli, dając Owsiakowi...
    • gat45 Płoniekocica ! 09.01.12, 18:22
      Bez sensu będzie, ale może mnie to uwolni : od samego poranka podśpiewuję sobie "płoniekocica i szumią knieje" i odczepić się nie mogę od durnego tekstu i od melodyjki. Mam nadzieję, że skorom się przyznała, to może mnie ta prawda wyzwoli.
      • ave.duce Re: Płoniekocica ! 09.01.12, 18:23
        Ploniekocicy nie gaście!
      • ploniekocica Re: Płoniekocica ! 09.01.12, 18:27
        Piękne :))))
    • ex.mila Moja córka wczoraj cały dzień stała na mrozie 09.01.12, 19:01
      z puszką. nawet jej babcia (niedoszła teściowa) która jest radiomaryjna do bóly wrzuciła jej 10 złotych. Nie mam pojęcia o czym myślała jak je wrzucała, ale dzisiaj dała mi dwa słoiki ogórków małosolnych, które uwielbiałam jak chodziłam z jej synem - 15 lat temu.
      • ewa9717 Re: Moja córka wczoraj cały dzień stała na mrozie 09.01.12, 19:25
        Jakie ładne podsumowanie smutnego wątku. Jest nadzieja ;)
        • damakier1 Re: Moja córka wczoraj cały dzień stała na mrozie 09.01.12, 19:47
          > Jakie ładne podsumowanie smutnego wątku. Jest nadzieja ;)

Jasne, że jest. A dementory mogą nam wszystkim skoczyć!
          • olga_w_ogrodzie Re: Moja córka wczoraj cały dzień stała na mrozie 09.01.12, 22:55
            po zeznaniach Kociczki pomyślałam smutna : "ja pierniczę".

ale kasa do puszki Kai i ogórki dla Ex. Mili dają nadzieję.
            no i to, co napisała Gat warte zapamiętania :

A ja dzisiaj będę konsekwentnie optymistyczna. Oni dają dzieciom okazję do PODWOJENIA radości i satysfakcji. Raz - z przyczyn wiadomych i ogólnie znanych, dwa - że są (one, dzieci) o niebo lepsze od tych paskudnych, złych ponuraków.
    • witekjs WOŚP jak "niemiecka zimowa pomoc"... 10.01.12, 10:49
      Kaczyńska: WOŚP jak "niemiecka zimowa pomoc"

WOŚP to "państwowy propagandowy cyrk".

8 stycznia w całej Polsce po raz dwudziesty zagrała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. W tym roku na rzecz fundacji datki zbierali Polacy na całym świecie. Nawet w Nowym Jorku przygotowano 108 puszek do kwestowania. Wydaje się, że jest to inicjatywa, w którą na jeden dzień angażują się wszyscy Polacy chcący w jakikolwiek sposób pomóc.

Marta Kaczyńska nie zalicza się chyba do tego grona. Wczoraj umieściła na swoim facebook'u tekst Rafała Ziemkiewicza:

- Jerzy „Jurek” Owsiak jest w III RP świętością. Nie wolno mieć żadnych wątpliwości co do tego, że charytatywna akcja została upaństwowiona i zmieniona w państwowy propagandowy cyrk przypominający gierkowskie turnieje miast (by już nie sięgać po niemiecką akcję „zimowej pomocy”).

Czy Marta trochę nie przesadza?

„Pomoc Zimowa” była akcją hitlerowskiej Narodowosocjalistycznej Ludowej Opieki Społecznej. Była to organizacja podległa NSDAP. Jej honorową patronką była Magda Goebbels, żona Josepha Goebbelsa, ministra propagandy i oświecenia publicznego w rządzie Adolfa Hitler.

Każdy ma prawdo do swojego zdania. Mamy nadzieję, że Marta wspiera chociaż inne akcje charytatywne. Ma z czego. Razem z mężem, Marcinem Dubienieckim są właścicielami kilku mieszań w atrakcyjnych lokalizacjach i drogich samochodów. Ostatnio kupili sobie Audi Q7. Ceny takiego auta dochodzą do 300 tys. zł.

namonciaku.pl/3miasto/1,113053,10932029,Marta_Kaczynska_nie_wspiera_WOSP.html
      • ave.duce Swołocz RAZ, a Marta D. 10.01.12, 15:49
        co napisze to ... żenada.
    • dupetek Re: Polska posmoleńska 10.01.12, 12:49
      Spotkałem się z taką agresją ze dwa lata temu! Dwie kilkunastolatki/wolontariuszki były obsobaczane przez starszą panią, interweniowałem bo dziewczyny były przerażone. W pyskówie nie sięgałem do dalekich przodków jak przeciwniczka, tylko skupiłem się na przymiotach awanturnicy:) Na koniec "pokazowo" wetknąłem do puszki grubszy banknot, co kompletnie rozłożyło moherkę:)
      • olga_w_ogrodzie Re: Polska posmoleńska 10.01.12, 13:26
        dupetek napisał:

Na koniec "pokazowo" wetknąłem do pu
        > szki grubszy banknot, co kompletnie rozłożyło moherkę:)

:)
        gorący buziak, Dupetku.
        • trusiaa Re: Polska posmoleńska 10.01.12, 13:39
          Oooo... CaUjom sie!

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR9BKfWCWDusoEBkzgJ8HeF9xVj8dWM6DH6W9ad5NfWr4zPZ6hg
        • dupetek Re: Polska posmoleńska 10.01.12, 13:47
          Olgo! Stuzłotowy banknot, to pryszczyk przy minie tamtej moherki:) Pewnie wrzucił bym mniej, gdyby nie ta awantura, a wolontariuszki odzyskały wigor i poszły dalej w miasto.
          • magdolot Re: Polska posmoleńska 10.01.12, 21:04
            Czyżbyś rok temu był, Dupetku, u Kraka? Bo Szatankowi się podobnie zdarzyło.

Ale nawet jak gdzieś zazgrzyta, to dzieciaki i tak naładowane ludzką życzliwością przychodzą, bo to ona jest powszechna.

A f tym roku bez zgrzytuf,a jak potem Szatanek omdlewał w autobusie, już bez puszki, to mu menel miejsca ustąpił. Bo to też jest bezcenne w tym dniu, że ludzie jakoś zwyczajnie życzliwe i dobre się robią dla obcych.
    • ave.duce Re: Polska posmoleńska 12.01.12, 09:48
      Posłanka Pi$ > ... pieniądze ofiarowane przez dobrych ludzi
      są liczone i rozdysponowane w nieznany mi sposób
      ...

Załamać się można.
      • damakier1 Re: Polska posmoleńska 12.01.12, 15:48
        Ja znowu mam coś pokićkane i nie chcą mi się wklejać obrazki, ale proszę Cię, Ave, wklej tu ten obrazek obok wpisu i niech wszyscy zobaczą, że znaczek pani Hanny Mierzejewskiej to nie serduszko, a dupa.
        • ave.duce Dupa ... 12.01.12, 15:59
          https://info-horyzont.pl/media/2012/01/o-300x265.jpg
          • damakier1 Re: Dupa ... 12.01.12, 16:04
            dzięks!
            • magdolot Re: Dupa ... 12.01.12, 16:22
              >Posłanka Pi$ > ... pieniądze ofiarowane przez dobrych ludzi
              >są liczone i rozdysponowane w nieznany mi sposób ...

Do czego doprowadza szczucie na elity - publiczne chwalenie się analfabetyzmem staje się cool...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka