22.02.12, 11:43
wystartowało
ciekawa jestem jak to Lisowi wyjdzie i czy będzie miejscem do którego będę zaglądać
pierwszy rzut oka
Obserwuj wątek
    • ploniekocica Re: nowe Lisa 22.02.12, 11:50
      Wizualnie dla mnie okropieństwo. Za duża czcionka,za duże zdjęcia. Jakby kiepski programista robił layout. Trzeba się naprzewijać, żeby poczytać wszystko.
      Aż polecę zobaczyć, jak toto wygląda na dużym ekranie u młodego.
      • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 11:55
        zbyt krzykliwe i za duże
        ale u góry bardzo poręczne
        i ciekawe nazwiska na początek
        Kwiatkowski, Olejniczak i.... Kempa
      • maleate Re: nowe Lisa 23.02.12, 01:06
        Layouty robią tzw projektanci(póżniej dają to grafikom i programistom;))
        a tak na marginesie, to akurat ten serwis robil byly projektant forum:P
    • damakier1 Re: nowe Lisa 22.02.12, 12:24
      O, Matko! jak tego okropnie dużo! Czy ten Lis nie wie, że ja teraz bloguję i nie mam czasu?
    • inna57 Re: nowe Lisa 22.02.12, 12:46
      Zgadzam się z innymi że wszystko jest za duże ale zapewniam Was że dla wielu mocno starszych ludzi to będzie to idealne.

Meritum trudno ocenić po pierwszym dniu.
      • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:04
        mocno starsi zaglądają na psychiatryk24
        ale np. taki premier Mazowiecki będzie miał jak znalazł;))
        • ploniekocica Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:12
          Niby prawda z tymi starszymi ludźmi, ale powinny być inne opcje dla tych, co wolą mniejsze literki. Ja jestem średnio krótkowzroczna od dzieciństwa i czytam tego Lisa bez okularów z dość dużej odległości bez kłopotu, ale zaburza mi to układ strony. Wolę włożyć minusy me i widzieć naraz więcej.
          Tak sobie myślę zresztą, że się ten layout zmieni niebawem, bo czytelnicy się wypowiedzą to raz , a dwa po prawdzie ten jest taki trochę nieprofesjonalny wg standardów internetowego dziennikarstwa.
          --
          "Czy chłop pańszczyźniany może zrozumieć świadomego obywatela? " made by Anwad
          • jeden.zero Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:32
            'ctrl' i '-'
            • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:38
              a jak wrócić?
              ;))
              • jeden.zero Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:45
                'ctrl' '+'
                • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:53
                  cenkju:)

(w imieniu własnym i innych)
                  • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:54
                    (o ja durna - pomyślała scoutek waląc czołem w biurko - jak jest minus to musi być plus)
                    • dupetek Re: nowe Lisa 24.02.12, 17:06
                      "Ctrl" i "0" daje powrót do oryginalnej wielkości.
                      • scoutek Re: nowe Lisa 24.02.12, 18:22
                        dupetek napisał:

> "Ctrl" i "0" daje powrót do oryginalnej wielkości.

logiczne i jasne, ale wylazła ze mnie wczoraj blondynka

to dowcip za to opowiem
                        brunetka do blondynki:
                        - Fama głosi, że używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz -
                        blondynka do brunetki:
                        - Powiedz Famie, że jest kurwa i vice versa -
            • ploniekocica Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:43
              Ja to wiem, ale po zmniejszeniu tytuły nadal są za wielkie i za grube w stosunku do czcionki tekstu. A jednocześnie mało się wyróżniające. Wiem, wybrzydzam, ale tyle mojego.
              Potem się przyzwyczaję zapewne.
      • ta Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:13
        W przeglądarce ( używam google chrome) zmniejszyć tekst na 50-67% i już jest OK.
    • scoutek Re: nowe Lisa 22.02.12, 13:31
      przyjrzałam się dokładniej i podoba mi się
      również możliwość wytępienia epitetów i ogólnego mordobicia przez komentowanie wyłącznie przez fejsbuka
      może być niezła przeciwwaga dla psychiatryka
      oby
    • ave.duce Re: nowe Lisa 22.02.12, 15:36
      Zaglądać pewnie będę, ale wybiórczo. Graficznie jest do bani.
      • jeden.zero Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:13
        Layout to pikuś z masłem. Najbardziej wkurwia mnie to, że komentarze można pisać jedynie z poziomu facebooka.
        • scoutek Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:17
          ale to przynajmniej trochę utrudni szambowate obrzucanie się błotem
          Lis się nauczył, bo jak przejął Wprost to zobaczył tego ogrom a ogrom, tam na forum głównym panowało chamstwo, antysemityzm i amerykański patriotyzm
          koszmar straszny, więc po kilku miesiącach Lis po prostu wychrzanił całe forum w kosmos
          • jeden.zero Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:33
            Zaiste, strasznie utrudnia:

"Misiu, to ty jesteś skończony, gdyby nie Kaczyński byłbyś nikim, to on cię stworzył, ma niestety dobrą rękę do tworzenia i promowaniaróżnych politycznych nieudaczników, którym woda sodowa do głowy uderza, wydaje im się, że pojedli wszystkie rozumy i gryzą potem rękę, która ich wykarmiła. Żałosne. Zamiast opluwać swego byłego szefa zrób coś pożytecznego - wyjedź na Antarktydę."
            • scoutek Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:35
              trochę nie oznacza strasznie;))
              ani, że w ogóle
              • jeden.zero Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:40
                Skoro tak, to po co w ogóle? Soluszyn from ass, jak mawiają informatycy.
                • scoutek Re: nowe Lisa 23.02.12, 10:48
                  myślę, że trzeba próbować a nie poddawać się tej specyficznej wolności słowa
        • ave.duce Jak tak, to > 23.02.12, 10:52
          Lisu może (tu zacytuję nieco skróconą do meritum sygnaturkę Scoutka):

mnie pocałować w d.....

Ani na fejsbuku, ani na żadnem innem fortelu społecznościowym mnie nie ma i nie będzie.
          Niech żyje FzD!!!

https://www.crossed-flag-pins.com/genimg/flaggen/European-Union-120-animated-flag-gifs.gif

jeden.zero napisał:

> Layout to pikuś z masłem. Najbardziej wkurwia mnie to, że komentarze można pisa
          > ć jedynie z poziomu facebooka.

ps. hmmm, rozmyśliłam się chwilowo, ps. nie będzie.
          • jeden.zero Re: Jak tak, to > 24.02.12, 09:22
            Odpuszczam sobie portal, w którym nie ma funduszy albo chęci na choćby jednego gościa lub panienkę od korekty. Zdanie ze strony głównej (pisownia oryginalna, a jakże!):
            "Dlaczego w naszym kraju, niema noblisty z dziedziny Fizyki, Chemii, Biologii czy innej pokrewnej?"
            • jajecznica_z_trzech Re: Jak tak, to > 24.02.12, 10:11
              Pojawił się nawet komentarz, którego autor powątpiewał w zdolności językowe "młodego naukowca" Michała Stachowa, niestety cenzura zadziałała. Słabiutko, panie Lis.
              • ave.duce Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:29
                Na razie słabiutko, szkoda.
                • jeden.zero Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:33
                  Mnie nie szkoda. Ani toto nie osłabi Salonu24, ani gazeta.pl, ani chujemuje.
                  • ave.duce Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:37
                    I dlatego mi szkoda. Czy tam jest Machała?
                    • jeden.zero Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:40
                      Tak. I macha rąsią przywiędłą.
                      • ave.duce Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:42
                        Znalazłam. No to jeszcze kiepściej, a w ogóle groch z kapustą to pryszcz.
                        • jeden.zero Re: Jak tak, to > 24.02.12, 17:45
                          Najbardziej zdumiewa mnie kapitał założycielski tej spółki. Ja bym to zrobił w ciągu dwóch nocy, wziąwszy do dowolnego akademika karton żołądkowej i kilkanaście gramów tego nielegalnego. Oczywiście zakładając, że prowadzę, więc nie piję.
                          • ave.duce Re: Jak tak, to > 24.02.12, 18:13
                            Weź pod uwagę, że niewielu jest równie zdolnych.

ps. a jaki jest kapitał? Nie chce mi się szukać.
                            • jeden.zero Re: Jak tak, to > 24.02.12, 19:13
                              Co najmniej pół bańki elegancko wyrzucone w błoto.
                              • ave.duce Re: Jak tak, to > 24.02.12, 21:30
                                Jeżeli rzeczywiście wzorowali się na Huffington Post, to nawet nie potrafili dobrze zerżnąć.
                          • scoutek Re: Jak tak, to > 24.02.12, 18:23
                            jeden.zero napisał:

> Najbardziej zdumiewa mnie kapitał założycielski tej spółki. Ja bym to zrobił w
                            > ciągu dwóch nocy

pewnie
                            nie takie rzeczy ze szwagrem w garażu;)))
    • ave.duce Nowa konkurencja dla "NW"? Bez przesady ;) 23.02.12, 08:27
      • scoutek Re: Nowa konkurencja dla "NW"? Bez przesady ;) 23.02.12, 08:37
        dzisiaj lepiej
        • gat45 Re: Nowa konkurencja dla "NW"? Bez przesady ;) 23.02.12, 08:40
          Lepiej ? Otwieram link, a tu wyskakuje na mnie wielka morda ODDTR. Dobrze, że ekranik niewielki
          • scoutek Re: Nowa konkurencja dla "NW"? Bez przesady ;) 23.02.12, 09:45
            wczoraj było gorzej bo na czerwonym tle
    • ave.duce Re: nowe Lisa 24.02.12, 17:45
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/interaktywni-o-natemat-pl-elegancja-chaos-i-pudelek
    • ex.mila Tragedia 26.02.12, 17:35
      ale dzięki nowemu lisa Polityka wzięła się do roboty i zatrudniła 20 nowych blogerów. W tym mojego ukochanego Hartmana

Jak zostałem biskupem

Śniło mi się, że znalazłem się w pałacu biskupim, pośród złota i purpury. Niby że miałem ciąć gałęzie w parku przy pałacu (trudniłem się takimi rzeczami w czasach taternickiej młodości), ale już w następnej scenie awansowałem na samego biskupa. Księża i zakonnice kłaniali mi się w pas, a tego, co mówili, wywnioskowałem, że jestem przewodniczącym Konferencji Episkopatu Polski. Musiała spłynąć na mnie w tym śnie jakaś szczególna łaska, bo nagle z libertyna, masona i ateisty stałem się chrześcijaninem.

Począłem więc działać, jak mi moja religia i jej etyka nakazywała. Przejęty losem nienarodzonych natychmiast zorganizowałem konferencję, na której poprosiłem specjalistów o informacje na temat sposobów efektywnego zmniejszania liczby dokonywanych aborcji. W szczególności interesowało mnie pytanie, czy prawo zakazujące aborcji faktycznie pomaga ograniczyć liczbę takich zabiegów, czy może wręcz przeciwnie. Ponadto w wąskim gronie swoich zaufanych współpracowników otworzyłem dyskusję na temat zagrożenia aborcją w nieformalnych związkach księży. Bardzo troskałem się tym, czy przypadkiem kobiety żyjące z księżmi i zachodzące z nimi w ciążę nie znajdują się pod jakąś presją aborcyjną, czy otrzymują należytą pomoc i opiekę, czy może zdarza się, że decydują się na przerwanie ciąży z powodu fatalnej sytuacji życiowej, w której się znalazły.

W tym pięknym, etycznym śnie ogromnie bolałem nad mnożącymi się informacjami na temat malwersacji wokół procedur zwrotu majątków odebranych Kościołowi przez władze komunistyczne. Szczególnym wzburzeniem przejmowały mnie te przypadki, w których za łapówkę zdobywano zaniżone wyceny gruntów, a jeszcze bardziej proceder wielokrotnego przedstawiania tych samych roszczeń i wielokrotnego pobierania odszkodowań z tego samego tytułu. Natychmiast wydałem oświadczenie, w którym zadeklarowałem wobec władz RP pełną współpracę w prowadzonych śledztwach, zachęcając prokuratorów, by nie wahali się, z obawy przed skandalem, wzywać na przesłuchania nawet najwyższych kościelnych hierarchów. Postawiłem sprawę jasno: Kościół nie będzie krył przestępców i jednoznacznie potępia wszelkie kryminalne nadużycia, których dopuszczono się w procesie odzyskiwania utraconego mienia kościelnego. Na specjalnie zwołanej konferencji prasowej powiedziałem: „Być może nie warto o tym wspominać, bo przecież jest to rzecz oczywista dla każdego przyzwoitego człowieka, niemiej jednak dla uniknięcia wszelkich nieporozumień pragnę zapewnić, że jeśli potwierdzą się informacje, iż Kościół wszedł w posiadanie jakichkolwiek dóbr albo środków finansowych z naruszeniem prawa, bezzwłocznie zwróci je prawowitym właścicielom”.

Chwilę później widziałem się na spotkaniu z prezydentem, któremu składałem wyrazy wdzięczności za ogromne przywileje i wielkie kwoty, które szerokim strumieniem płyną z kas państwowych na rzecz Kościoła. W serdecznej rozmowie ustaliliśmy, że finanse Kościoła powinny być o wiele bardziej przejrzyste zarówno dla wiernych, jak i dla państwa oraz samorządów, które Kościół tak hojnie wspierają. Powiedziałem również, że odczuwam dyskomfort z racji niepłacenia przez biskupów podatku dochodowego. Jako Polak i patriota chciałbym płacić podatki, tak jak wszyscy Polacy. Obiecaliśmy sobie wzajem podjęcie prac nad nowelizacją ustaw regulujących stosunki finansowe między państwem i Kościołem, aby były one bardziej transparentne, zgodne ze standardami państwa prawa i nie stwarzały pola do nadużyć.

W moim śnie mogłoby zdarzyć się jeszcze bardzo wiele cudów, lecz niestety wszystkie je zniweczył masońsko-libertyński budzik, wzywający mnie do codziennego trudu niszczenia Narodu i Kościoła, w imię zbrodniczej ideologii komunistycznej, z ramienia światowej żydo-masonerii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka