Dodaj do ulubionych

Święta, święta..

07.04.12, 14:44
Może już pora oderwać się od garów i do Dwora zajrzeć, bo niema nawet do kogo gęby otworzyć:(

https://coxilanddu26.c.o.pic.centerblog.net/72wz2ely.gif

WESOŁYCH
ŚWIĄT!
Obserwuj wątek
    • zbigniew_clapton Re: Święta, święta.. 07.04.12, 14:47
      Święta, ciemność, kurwa, ciemność, prymitywny naturalizm czy ki chuj?
      • dupetek Re: Święta, święta.. 07.04.12, 15:09
        Folk & tradyszyn!
    • ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 15:18
      Nie ciskaj się ;)
      Dopiero wieczorem zajrzę ponownie.

Na pocieszenie >

https://gify.city24h.pl/data/media/55/0007pociagi(gify.city24h).gif
    • trusiaa Re: Święta, święta.. 07.04.12, 17:56
      https://www.e-forwards.com/wp-content/uploads/2011/04/Easter-Bunny-tired-funny-easter-monday-picture.jpeg

Racja, pora odpocząć :)
      • trusiaa Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:12
        Phiii, poszli się bawić kolejką.
        Fik i znik.

https://cdn7.fotosearch.com/bthumb/JNB/JNB005/124037.jpg
        • ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:17
          Kolejkę zaanektował Dupetek, mnie na pocieszenie zostało tylko to:

https://www.hocki-klocki.pl/images/standard/NH00070.jpg
          • scoutek Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:24
            hhmmmmmmm
            • ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:55
              O! Scoutek... hmmmmmmmm...

https://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/22/28/27/2122282741
              • scoutek Re: Święta, święta.. 09.04.12, 10:25
                goście będą, idę robić obiadek:))
                • ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 10:38
                  Jak mus, to mus :)
                  • gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 11:00
                    Święta, święta..

... i prawie wylazłam z roboczych zaległości. Jeszcze troszkę i całkiem wyczyszczę te trupy w szufladach. I zmarwychwstanę sobie, a co !
                    • ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 16:29
                      Wychodzi na to, że to Twoje trupy. Zmartwychwstaniesz wielokrotnie?
                      • gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:09
                        Jasne ! A co sobie będę żałować ! Ile szuflad, tyle zmarwychwstań. A jak się rozochocę, to może i co wkrzeszę po drodze z jednej do drugiej (szuflady).
                        • ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:13
                          I co potem?
                          • gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:20
                            Jak to, co potem ? Zielone Świątki !
                            • ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:22
                              Nie obawiasz się, że zmartwychwstanie spowszednieje?
                              • gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:29
                                Nie.

W końcu nieczęsto biorę się za takie dogłębne szuflad porządkowanie, rutyna mi nie grozi.

PS Zielone Świątki od razu, bo wniebowstępować nie zamierzam.
                                • ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:35
                                  Nie? Myślałam, że to przeoczenie. A co z wniebowzięciem?
                                  • gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:43
                                    Ja sierotka jestem :( A wniebobierze się mamusie (taki kanon).
                                    • ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:19
                                      Ale jeżeli sierotka, to Marysia. To też kanon wniebocośtam.
                                      • trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:25
                                        Ala ma kota, a sierotka ma rysia :)
                                        • ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:30
                                          Ryszarda?
                                          • trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:38
                                            Ma(Rysia), bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki.

(nie wiem jak bez myszy italiki się włącza - bu.)
                                            • ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:43
                                              Ale Ryszard ma Lwie Serce, a co maRysiek?
                                              • trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:53
                                                Rysiek(ma) ma-nu-fak-turę, a dŻewo jest z lasu - sie ścina, sie rżnie na deski, jest deska - jest sęk.
                                                • ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:03
                                                  Jak się ścina i rżnie, to jest TARTAK!
                                                  --
                                                  @ nie chce mi się @ <<< Michaił Bułhakow >>>
                                                  „Prawdziwa dama pije tylko czysty spirytus i nigdy w małej ilości”
                                                  > Forum ze Dworum/Freedom
                                                  • trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:13
                                                    Tatarak?

Szedł pies przez owies
                                                    Suczka przez tatarkę.
                                                    Niósł pies bębenek
                                                    a suczka fujarkę.

Pytanie za trzy grosze: co to jest tatarka, wią? :)
                                                  • gat45 Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:18
                                                    gryka ? jak śnieg biała ?
                                                  • ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:19
                                                    Gryka (jak śnieg biała).
                                                  • ave.duce :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:19
                                                  • trusiaa Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:21
                                                    :))))))))))))

... "a serce bije jedno"... :))))))))))))

I skąd Wam teraz wezNę 6 groszy???
                                                  • ave.duce Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:29
                                                    Z sakiewki w moim kredensie. Po prawej.
                                                  • trusiaa Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:35
                                                    Ba, ale to najpierw trzeba być (albo nie być) i mieć, żeby rydzykować - w razie się straci :)))

(ale zapiszę skrzętnie w kajeciku, będzie na zaś - jak znalazł ;)
                                                  • ave.duce Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:38
                                                    musi być! Na maśle.
                                                  • trusiaa Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:44
                                                    Eeee... z tych rydzyków?

https://s-trojmiasto.pl/zdj/c/9/13/290x0/139368-Muchomor-sromotnikowy-czesto-do-zludzenia-przypomina-gaski-zielone-surojadki.jpg
                                                  • ave.duce Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:50
                                                    Pani NATENCZAS się na grzybach nie znasz?!

Wszyscy dybią na r y d z a ;)
                                                  • trusiaa Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:56
                                                    Dybią dybią, a Pani Dziedziczka paluszkiem różanym wskazuje sromotnika i rzęsami czepocząc do jeścia zachęca!
                                                  • ave.duce Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 17:00
                                                    ... zajęczych nikt dotknąć nie raczy ...

Adaś to troszku przygUpi był, jeżeli o grzyby chodzi.
                                                  • trusiaa Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 17:05
                                                    :))))) Znam kogoś kto "sosik" grzybowy to bardzo chętnie, ale już grzybów z sosiku tego - nie, bo się boi zatrucia :)
                                                  • ave.duce Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 17:10
                                                    Jaki czujny!!! ;)
                                                  • ploniekocica ry(d)zyk fizyk! 10.04.12, 16:46
                                                    on też. Ekszpert tak zwany.
                                                  • ave.duce Do kogo to, bo pień się zrobił? 10.04.12, 16:55
                                                  • ploniekocica Re: Do kogo to, bo pień się zrobił? 10.04.12, 17:08
                                                    łomamuniu, jaka dociekliwa. Musiałam pół pnia przeorać, ale mam
                                                    do tego t

Się nie mówiło u Cię ryzyk fizyk spróbować warto?
                                                  • gat45 A co do kogo ? 10.04.12, 17:09
                                                    ?
                                                  • ave.duce To. Do Trusii :) 10.04.12, 17:12
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,89075,134921363,134977341,ry_d_zyk_fizyk_.html
                    • dupetek Re: Święta, święta.. 09.04.12, 18:57
                      Kiedy zaczniesz wreszcie świętować Gatusiu i te wszystkie prace ręczne wrzucisz do szuflady?

gat45 napisała:
                      > ... i prawie wylazłam z roboczych zaległości. Jeszcze troszkę i całkiem wyczyszczę te trupy w szufladach. I zmarwychwstanę sobie, a co ! <
    • dupetek Re: Święta, święta.. 07.04.12, 19:30
      Świętować trza, a nie głupotami się zajmować!

https://gify.magazynek.org/pictures/Po%C5%BCywienie/Jedzenie/Jajka/039.gif
      • ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 20:20
        www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/100108_odpoczywajacy_garfield.jpg
    • inna57 Re: Święta, święta.. 07.04.12, 20:39
      Jakie święta. Właśnie rozlewamy sąsiedzkiego spontana ;)

https://s52.radikal.ru/i138/1203/e5/0337026f2b2e.jpg
    • dupetek Śmigus dyngus 09.04.12, 14:26
      No to kogo/co oblewamy? Proponuję zacząć od oblania zdrówek szanownych Dworumianek i Dworumian!

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmgpvQOYBh9CwyAhy-lpEZoOma7hrd6-E2xDSjL5zGE1v1Y-yI
      • ave.duce Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 16:10
        No to lu!

ps. co to za wino?
        • dupetek Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 18:49
          Nie wiem co za wino, bo wujek Gugiel przyniósł, no to luu...:)
          • gat45 Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 18:56
            Jset takie wierzenie ludowe, że jak się na biały obrus wyleje czerwone wino, to trzeba plamę posypać solą. Nie działa, mam sprawdzone wielokrotnie, ale jeżeli jest się gościem i takie rozlanie się nam przydarzy, to mamy pocieszającą świadomość, że coś zrobiliśmy ku szkody naprawieniu.
            Otóż kiedy po raz pierwszy zostałam zaproszona do moich jeszcze-nie-teściów wysypało mi się na biały obrus trochę soli. No i co ? No i w nerwach polałam czerwonym winem :(
            • dupetek Re: Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 19:07
              Nie smuć się, miałaś zdrowy odruch po prostu:) Mam nadzieję, żeTwoich przyszłych stosunków z teściową ten incydent nie obciążył?
            • inna57 Re: Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 20:20
              Ależ Gat postąpiłaś racjonalnie. Przesąd (całkiem inny) mówi że rozsypana sól zapowiada nieszczęście. Ale jak Ty tą sól luuuu czerwonym winem to nieszczęście było natychmiastowe i po sprawie. Obrus jeśli tylko nie miał 300 lat i nie był haftowany przez prapraprababkę założycielkę rodu to tylko rzecz nabyta. A kto wie jakie inne nieszczęścia ta rozsypana sól mogła przynieść gdyby nie Twój refleks.
      • almetyna_ilmatar Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 17:26
        Też chciałam dorzucić coś stosownego, jakieś szkło, jakąś zawartość, ale nie mam na stanie :(
        Wobec tego proponuję akcesoria: gadki szmatki i muzyki (po to ucho), sztućce zawsze się przydadzą, a to na dole, to już jak komu trzeba.

http://i43.tinypic.com/faajpl.jpg
        • dupetek Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 18:54
          Akcesoria są extra, a zawartością się nie przejmuj, bo my tu wirtualnie się polewamy:)

Ps. Widok blokowiska, które widać w prawym górnym rogu powtarza się w Twoich pracach. Czy to widok z pracowni, czy też jakoś specjalnie ulubiony z innych względów?
          • almetyna_ilmatar Blokowisko 10.04.12, 22:37
            Mieszkałam jakieś 15 lat na blokowisku, jedyny ratunek to była Wisła zakolami się snująca i szeroki widok na pola i daleki las. Te cymesy sukcesywnie zasłaniały kolejne szkaradzieństwa, aż został mi centymetr Wisły.
            Przez te lata często malowałam miasto z dodatkami, które je osładzały. Na szczęście teraz już mam miasto w wydaniu całkiem ok i mogłam przejść do innego jego wizerunku.
    • trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 17:10
      Tak marudził Dupetek, że nie ma się z kim bawić, a jak nas pełno - to ucik!

I widzisz, Dupetku, i gdzie Twój koszyczek? Entliczek-pentliczek czerwony stoliczek.

https://skinnymom.com/wp-content/uploads/2012/04/easter-basket-300x300.jpg
      • dupetek Re: Święta, święta.. 10.04.12, 22:14
        .. i po świętach! Pracować ktoś musi pani Trusiu, bo z kołaczy nic nie będzie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka