dupetek 07.04.12, 14:44 Może już pora oderwać się od garów i do Dwora zajrzeć, bo niema nawet do kogo gęby otworzyć:( WESOŁYCH ŚWIĄT! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbigniew_clapton Re: Święta, święta.. 07.04.12, 14:47 Święta, ciemność, kurwa, ciemność, prymitywny naturalizm czy ki chuj? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 15:18 Nie ciskaj się ;) Dopiero wieczorem zajrzę ponownie. Na pocieszenie > Odpowiedz Link
trusiaa Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:12 Phiii, poszli się bawić kolejką. Fik i znik. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 18:17 Kolejkę zaanektował Dupetek, mnie na pocieszenie zostało tylko to: Odpowiedz Link
gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 11:00 Święta, święta.. ... i prawie wylazłam z roboczych zaległości. Jeszcze troszkę i całkiem wyczyszczę te trupy w szufladach. I zmarwychwstanę sobie, a co ! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 16:29 Wychodzi na to, że to Twoje trupy. Zmartwychwstaniesz wielokrotnie? Odpowiedz Link
gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:09 Jasne ! A co sobie będę żałować ! Ile szuflad, tyle zmarwychwstań. A jak się rozochocę, to może i co wkrzeszę po drodze z jednej do drugiej (szuflady). Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:22 Nie obawiasz się, że zmartwychwstanie spowszednieje? Odpowiedz Link
gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:29 Nie. W końcu nieczęsto biorę się za takie dogłębne szuflad porządkowanie, rutyna mi nie grozi. PS Zielone Świątki od razu, bo wniebowstępować nie zamierzam. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:35 Nie? Myślałam, że to przeoczenie. A co z wniebowzięciem? Odpowiedz Link
gat45 Re: Święta, święta.. 09.04.12, 17:43 Ja sierotka jestem :( A wniebobierze się mamusie (taki kanon). Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:19 Ale jeżeli sierotka, to Marysia. To też kanon wniebocośtam. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:38 Ma(Rysia), bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki. (nie wiem jak bez myszy italiki się włącza - bu.) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:43 Ale Ryszard ma Lwie Serce, a co maRysiek? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 15:53 Rysiek(ma) ma-nu-fak-turę, a dŻewo jest z lasu - sie ścina, sie rżnie na deski, jest deska - jest sęk. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:03 Jak się ścina i rżnie, to jest TARTAK! -- @ nie chce mi się @ <<< Michaił Bułhakow >>> „Prawdziwa dama pije tylko czysty spirytus i nigdy w małej ilości” > Forum ze Dworum/Freedom Odpowiedz Link
trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 16:13 Tatarak? Szedł pies przez owies Suczka przez tatarkę. Niósł pies bębenek a suczka fujarkę. Pytanie za trzy grosze: co to jest tatarka, wią? :) Odpowiedz Link
trusiaa Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:21 :)))))))))))) ... "a serce bije jedno"... :)))))))))))) I skąd Wam teraz wezNę 6 groszy??? Odpowiedz Link
ave.duce Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:29 Z sakiewki w moim kredensie. Po prawej. Odpowiedz Link
trusiaa Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.04.12, 16:35 Ba, ale to najpierw trzeba być (albo nie być) i mieć, żeby rydzykować - w razie się straci :))) (ale zapiszę skrzętnie w kajeciku, będzie na zaś - jak znalazł ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:50 Pani NATENCZAS się na grzybach nie znasz?! Wszyscy dybią na r y d z a ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 16:56 Dybią dybią, a Pani Dziedziczka paluszkiem różanym wskazuje sromotnika i rzęsami czepocząc do jeścia zachęca! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 17:00 ... zajęczych nikt dotknąć nie raczy ... Adaś to troszku przygUpi był, jeżeli o grzyby chodzi. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Nie ma co tamto - rydzyk 10.04.12, 17:05 :))))) Znam kogoś kto "sosik" grzybowy to bardzo chętnie, ale już grzybów z sosiku tego - nie, bo się boi zatrucia :) Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Do kogo to, bo pień się zrobił? 10.04.12, 17:08 łomamuniu, jaka dociekliwa. Musiałam pół pnia przeorać, ale mam do tego t Się nie mówiło u Cię ryzyk fizyk spróbować warto? Odpowiedz Link
ave.duce To. Do Trusii :) 10.04.12, 17:12 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,134921363,134977341,ry_d_zyk_fizyk_.html Odpowiedz Link
dupetek Re: Święta, święta.. 09.04.12, 18:57 Kiedy zaczniesz wreszcie świętować Gatusiu i te wszystkie prace ręczne wrzucisz do szuflady? gat45 napisała: > ... i prawie wylazłam z roboczych zaległości. Jeszcze troszkę i całkiem wyczyszczę te trupy w szufladach. I zmarwychwstanę sobie, a co ! < Odpowiedz Link
dupetek Re: Święta, święta.. 07.04.12, 19:30 Świętować trza, a nie głupotami się zajmować! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Święta, święta.. 07.04.12, 20:20 www.tapeciarnia.pl/tapety/normalne/100108_odpoczywajacy_garfield.jpg Odpowiedz Link
inna57 Re: Święta, święta.. 07.04.12, 20:39 Jakie święta. Właśnie rozlewamy sąsiedzkiego spontana ;) Odpowiedz Link
dupetek Śmigus dyngus 09.04.12, 14:26 No to kogo/co oblewamy? Proponuję zacząć od oblania zdrówek szanownych Dworumianek i Dworumian! Odpowiedz Link
dupetek Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 18:49 Nie wiem co za wino, bo wujek Gugiel przyniósł, no to luu...:) Odpowiedz Link
gat45 Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 18:56 Jset takie wierzenie ludowe, że jak się na biały obrus wyleje czerwone wino, to trzeba plamę posypać solą. Nie działa, mam sprawdzone wielokrotnie, ale jeżeli jest się gościem i takie rozlanie się nam przydarzy, to mamy pocieszającą świadomość, że coś zrobiliśmy ku szkody naprawieniu. Otóż kiedy po raz pierwszy zostałam zaproszona do moich jeszcze-nie-teściów wysypało mi się na biały obrus trochę soli. No i co ? No i w nerwach polałam czerwonym winem :( Odpowiedz Link
dupetek Re: Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 19:07 Nie smuć się, miałaś zdrowy odruch po prostu:) Mam nadzieję, żeTwoich przyszłych stosunków z teściową ten incydent nie obciążył? Odpowiedz Link
inna57 Re: Ten chlust mi przypomina wielką konfuzję 09.04.12, 20:20 Ależ Gat postąpiłaś racjonalnie. Przesąd (całkiem inny) mówi że rozsypana sól zapowiada nieszczęście. Ale jak Ty tą sól luuuu czerwonym winem to nieszczęście było natychmiastowe i po sprawie. Obrus jeśli tylko nie miał 300 lat i nie był haftowany przez prapraprababkę założycielkę rodu to tylko rzecz nabyta. A kto wie jakie inne nieszczęścia ta rozsypana sól mogła przynieść gdyby nie Twój refleks. Odpowiedz Link
almetyna_ilmatar Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 17:26 Też chciałam dorzucić coś stosownego, jakieś szkło, jakąś zawartość, ale nie mam na stanie :( Wobec tego proponuję akcesoria: gadki szmatki i muzyki (po to ucho), sztućce zawsze się przydadzą, a to na dole, to już jak komu trzeba. Odpowiedz Link
dupetek Re: Śmigus dyngus 09.04.12, 18:54 Akcesoria są extra, a zawartością się nie przejmuj, bo my tu wirtualnie się polewamy:) Ps. Widok blokowiska, które widać w prawym górnym rogu powtarza się w Twoich pracach. Czy to widok z pracowni, czy też jakoś specjalnie ulubiony z innych względów? Odpowiedz Link
almetyna_ilmatar Blokowisko 10.04.12, 22:37 Mieszkałam jakieś 15 lat na blokowisku, jedyny ratunek to była Wisła zakolami się snująca i szeroki widok na pola i daleki las. Te cymesy sukcesywnie zasłaniały kolejne szkaradzieństwa, aż został mi centymetr Wisły. Przez te lata często malowałam miasto z dodatkami, które je osładzały. Na szczęście teraz już mam miasto w wydaniu całkiem ok i mogłam przejść do innego jego wizerunku. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Święta, święta.. 10.04.12, 17:10 Tak marudził Dupetek, że nie ma się z kim bawić, a jak nas pełno - to ucik! I widzisz, Dupetku, i gdzie Twój koszyczek? Entliczek-pentliczek czerwony stoliczek. Odpowiedz Link
dupetek Re: Święta, święta.. 10.04.12, 22:14 .. i po świętach! Pracować ktoś musi pani Trusiu, bo z kołaczy nic nie będzie:) Odpowiedz Link