Dodaj do ulubionych

Cud-miód nie prezydent, czyli dr D.

• trusiaa AaaAAAaaa! Déjà vu! 16.09.15, 11:27
      https://bi.im-g.pl/im/08/f3/11/z18822664Q,Agata-Duda-i-Andrzej-Duda.jpg

https://img.wiocha.pl/images/8/f/8f1a1d4b9f5e4d353bf902a7ae28213d.jpg
      • inna57 Re: AaaAAAaaa! Déjà vu! 16.09.15, 11:59
        No cóż, wzoruje się na swoim guru więc musi.
        A garniturek ma w kolorku ultramaryna, typowo wioskowy kolor.
      • lasviol Re: AaaAAAaaa! Déjà vu! 05.12.15, 21:17
        O Matko Przejedyna! Ten błękit!!!!
    • ave.duce Dudościema, czyli projekt ustawy o emeryturach 22.09.15, 08:29
      ... Osiągnięcie wieku emerytalnego powoduje presję na wypchnięcie takiej osoby z pracy. To jest powszechne zjawisko ...

Ciemny lud to kupi/ł.
      • ave.duce Duda-cud 22.09.15, 18:56
        obłuda

(za Marinerem4 z FK)
    • ave.duce Dudek - tylko 22.09.15, 22:33
      ... 36% ...
    • ave.duce Stara Pi$owska szkoła im. Kota-męczennika 24.09.15, 13:46
      ... Prezydent prosi, aby jego osoby nie wciągać w kampanię wyborczą ...
      • scoutek Re: Stara Pi$owska szkoła im. Kota-męczennika 24.09.15, 15:32
        przedszkolak
        musi być jak ON chce i tyle!
        dobrze zrobiła Kopacz, że mu ustąpiła
        teraz będzie ważny i nadęty
        • ave.duce Re: Stara Pi$owska szkoła im. Kota-męczennika 24.09.15, 15:57
          Dudusiu mój malutki -
          rośnij duży, okrąglutki.
          Duduś rośnie, że aż strach,
          przebrał miarę no i trrrach!
          • tojajurek To musiało być spotkanie 24.09.15, 20:33
            Pan Prezydęt-ministrant przyjął Panią Ministrę-katechetkę przybyłą ze świętym obrazkiem w rączce.
            Zapewne spotkanie zainaugurowało odśpiewanie pieśni "Wszystkie nasze dzienne sprawy...".
            Niestety na koniec Pan Prezydęt raczył ustami rzecznika wyrazić dystyngowane obrzydzenie.
            Zmartwiłem się niezłomnie.
    • magdolot Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 30.09.15, 12:40
      Wczoraj przypadkiem wpadłam na przemówienie prezydenta Dudy na forum ONZ i zdębiałam. Tekst odpowiedni byłby raczej dla papieża. Konflikt syryjski i wszystkie ichnie konflikty sprowadzone do problemu prześladowania chrześcijan, jedynie i li. Na podstawie owego przemówienia można nabrać pewności, że wszyscy tamtejsi uchodźcy to jeno chrześcijanie i bardzo jest trudno zrozumieć jakiekolwiek obawy przed masą fundamentalistycznych muzułmanów u nas. A skąd niby mieliby się wziąć?!
      To jakiś totalny schiz.
      Świat po szczersku?
      • inna57 Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 30.09.15, 12:56
        Dodatkowo te 90 minut rozmowy z Obamą to też zwykła ściema. Nazwać pogaduchy przy kotlecie prywatną audiencją to trzeba mieć "szczerski" talent do plecenia bzdur.
        Ale azbeściarsko-góralski Greenpoint i Jackowo sikają po nogach ze szczęścia.
    • trusiaa Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 10:19
      "Rodzice Prezydenta"

Jeśli nawet nie będzie pierwszą czytanką, to na pewno znajdzie się na wykazie obowiązkowych lektur szkolnych:

To prawdziwa historia Andrzeja Dudy – człowieka, który kilka miesięcy temu stał się fenomenem polskiej sceny politycznej. Milena Kindziuk w rozmowie z Janiną i Janem Dudami krok po kroku odkrywa przed czytelnikami początki jednej z najbardziej błyskotliwych karier politycznych po 1989 roku.

"Skoro takie było zrządzenie Opatrzności, że nasz syn został wybrany prezydentem, to znaczy, że jako rodzice mamy obowiązek o nim mówić. Podobnie o naszej rodzinie. Po to, by ludzie wiedzieli, skąd wywodzi się Andrzej Duda, jakie wartości są dla niego istotne, jaki system wartości wyznaje. Polacy mają do tego prawo”.
      /fragment/

I obrasski są!
      • scoutek Re: Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 13:25
        widzę, że powoli zmierzamy do beatyfikacji
        pytanie tylko kogo?
        rodziców, syna czy prezesa......
        • gat45 Re: Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 14:50
          Hurtem.
        • magdolot Re: Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 14:59
          Frawdę mufiąc prezydent D nadaje się głównie do beatyfikacji. Niestety na drodze stoją dwa iwenciki co zajmą chwilę czasu jego Wiernym Wyznafcom: trza go narpief umęczyć a potem rozczłonkować. Te cudowne czynności pozostawiam wyznawcom owych, dla mnie chorych, Wartości, których ja nie podzielam.
          • aankaa Re: Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 17:44
            a nie bierzesz pod uwagę innej "śmierci męczeńskiej" ?

wyobraź sobie, że ok. 80% ludności dość licznego kraju Cię (delikatnie mówiąc) nie lubi, nie szanuje, robi sobie z Ciebie jaja i ośmiesza
            czyż nie jest to śmierć za życia ? i to z jakim poświęceniem...
            i jeszcze niewinną rodzinę w to wciąga

szacun ! niewielu ludzi wystawiłoby się na takie pośmiewisko :P
            • magdolot Re: Zapamięta(j)my ten tytuł 28.10.15, 21:03
              Hmmm ...umęczon pod Lemingiem Łąckim? - to nawet dobrze brzmi. - Lemingiem co miał zbyt duże poczucie humoru na niedużego człowieczka i ono potwornie przygniotło go do rozplackania włącznie?

Te dwa scenariusze da się świetnie połączyć:

Mamy szansę umęczyć bidnego prezydenta na coś w rodzaju lady Di [żęderowo!], co także padła ofiarą humoru sytuacyjnego. Nie nadawała się na żonę delfina [jako prezydent na prezydenta] i właśnie za to lud [smoleński] pokochał ją nieprzytomnie [i kochał tym bardziej im bardziej zue lemingi się po kątach nabijały z tej pięknej i czystej miłości] ... i dopiero ta miłość ludu spragnionego jak kania dżdżu relacji z romansu ukochanego Kopciuszka z Dudim Alfa Jedem [sic!]...naprawdę ją zabiła, na ament i fizycznie. Nie sądzę by prezydent z kimkolwiek romansował akurat w tem sensie, ale lecz może to być np. polityczny flirt z Merkel i Putinem, takie menage a trois. No, a jak ta obłąkańcza miłość ludu smoleńskiego przy wtórze śmiechu zuych lemingów już się tragicznie dokona, ludowi smoleńskiemu pozostanie już tylko rozszarpać ukochanego prezydenta [patrz: Pachnidło] i beatyfikacja gotowa.
      • ave.duce I ten wątek Damy na FK - 02.12.15, 08:26
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,159465013,,Wielka_literatura_Tom_1_.html?v=2
        Wydało się: jestem żydokomuną ... indeed ;)
        • ave.duce Niestety, fast food miotła bunny_chow 02.12.15, 17:30
          tnie - nie zawsze to, co powinna.
          Już nie jestem "żydokomuną", buuu... ;)
          • ave.duce Morski potwór 04.12.15, 08:41
            powrócił ;)
    • ave.duce Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 19.11.15, 20:13
      https://bi.gazeta.pl/im/75/50/12/z19204981Q,-a-href--https---www-facebook-com-sharer-sharer-ph.jpg
      • inna57 Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 19.11.15, 20:26
        Nie należy ufać ludziom którzy mają świńskie oczka.
        • 1zorro-bis Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 20.11.15, 07:19
          ja sie pytam - kto tego faceta wybral???!
          A zwiazek Kaczynskiego z duda to jak zwiazek buraka z wiesniakiem....:D
          wyborcza.pl/1,75968,19210265,opamietajcie-sie-we-wlasnym-interesie.html
          • aga-kosa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 20.11.15, 08:39
            Kto wie jak się czuje w tej sytuacji pani Agata.
            Na uroczystościach wygląda jak broszka na kostiumie Beaty S. Błyszczy, ładnie wygląda.... ;) aga
      • magdolot Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 20.11.15, 01:27
        Fidziałem sądaż na TVN: 61% wkurzonych łaską prezydenta, 28% zadowolonych.
        Pod doniesieniem o zatrudnieniu kolejnej kryminalisty w kącelarii premier straSzydło, znalazło się i doniesienie że Trynkiewicz ma zostać Rzecznikiem Praw Dziecka i prośba Masy o ułaskawienie, ponieważ chce walczyć z przestępczością zorganizowaną. Wątpię czy naród kupi nachalne robienie z Komorowskiego złodzieja - tu też już chyba przegięli. A chęć przykrycia ułaskawienia Komorowskim który kradnie meble, to dwa szybkie ciosy w autorytet prezydenta RP. One się skumulują, a fffszystkie rykoszety celują prosto w Dudę. Moim zdaniem przykrywkę wybrali sobie baaardzo źle.
        Miodowy miesiąc Kaczucha z narodem mógł potrwać dłużej.
    • ave.duce Cud-miód nie prezydent, czyli dr Pi$Duda 28.11.15, 09:19
      https://r-scale-c1.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p107/i/35464c848f410e55a13bb9d78e7fddd0/36a8eaec-e3a3-4a29-9002-f76fbad9d6a5.jpg?type=1&srcmode=3&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=307&srch=173&dstw=307&dsth=173&quality=80
      • aga-kosa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr Pi$Duda 02.12.15, 09:00
        Czy to jest rebus? aga
        • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr Pi$Duda 02.12.15, 17:31
          O! Bardzo możliwe, że jest - nie zwróciłam uwagi ;)
    • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 02.12.15, 07:57
      "Magnificencjo, Ojcze Rektorze Założycielu, Magnificencji Ojcze Rektorze, Eminencjo, Najprzewielebniejszy Księże Kardynale, Ekscelencje Księża Biskupi, Czcigodni Kapłani i Osoby Życia Konsekrowanego, Szanowni Wykładowcy, Drodzy Studenci, Panie i Panowie” - list prezydenta Andrzej Dudy do społeczności akademickiej WSKSiM wysłany na VIII Międzynarodowy Kongres Katolicy i sztuka
      • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 03.12.15, 00:01
        Palant.

https://mm.salon24.pl/du/da/duda-kim-ja-jestem-2-578fef2716e,2,0.jpg
    • lasviol Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.12.15, 21:08
      Black label to jednak podła whisky. Single malt (Lagavulin 25, ewentualnie Takisker) to jest to!
      Przykro, ze nasz Prezydent Tysiąclecia raczył się czymś tak plebejskim
    • ave.duce P/rezydent Du...cośtam, cośtam - znowu łże 18.02.16, 13:11
      "pierwsza po 1989 r. ustawa, która realnie pomoże rodzinom w wychowywaniu dzieci."
      • ave.duce Hopaj-siup ciemny ludzie, tym razem - frankowy... 22.02.16, 17:57
        ... Obserwując prace nad prezydencką ustawą i jej dalsze losy można postawić tezę, że dokument ma więcej wspólnego z public relations niż stanowieniem prawa. ...
    • ave.duce "K***a, jaki wstyd" 08.07.16, 20:30
      "Stoi Duda z tym swoim inteligentnym wyrazem twarzy i słucha, jak Obama przypomina mu o znaczeniu Konstytucji 3 maja, o trudnej polskiej historii, o Solidarności i polskiej drodze do wolności, z której nie warto zawracać. I trudno powstrzymać to uczucie: ku..., jaki wstyd" - Sławomir Sierakowski

Rzadko się z nim zgadzam, ale tym razem nie mogę się nie zgodzić.

https://images77.fotosik.pl/736/9edf618980f10d3egen.jpg

https://images77.fotosik.pl/736/ea11b0cfb9a43066gen.jpg
      • ave.duce Uzupełnienie: 08.07.16, 20:36
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,161955447,161955447,K_a_jaki_wstyd.html
    • trusiaa Cud-miód nie prezydent, 11.07.16, 08:54
      a prezes tego nie zauważa?

Kaczyński: Dziękuję autorowi sukcesu szczytu NATO ? Antoniemu Macierewiczowi
      (...)
      Przepraszam, przejęzyczenie. (Szczyt NATO) jest to wielki sukces prezydenta Dudy. Prezydent w tym uczestniczył, był o wszystkim informowany, także jego współpracownicy w tym uczestniczyli, w szczególności Krzysztof Szczerski. Zapomnienie z mojej strony. To też wielki sukces prezydenta Dudy - podkreślał
      • scoutek Re: Cud-miód nie prezydent, 11.07.16, 10:57
        pisałam to już gdzieś, ale nie szkodzi

PAD to niech przemyśli głębiej to co padre nagadał i czyta nie tylko padre z ust
        bo to jak go dzisiaj padre potraktował, pomijając go w podziękowaniach, to:
        a/ albo uważa go za wycieraczkę,
        b/ albo przekaz brzmiał: PAD to nic, że gadałeś z Obamą, niech ci się nie zdaje, że coś znaczysz, masz słuchać MNIE
        c/ jedno i drugie
        • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, 11.07.16, 12:58
          m.natemat.pl/bb0a9615025ab10b3d0ee3a316719a94,640,0,0,0.jpg
    • magdolot Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 02.08.16, 13:20
      Pan prezydent Duda z okazji podpisania przecudnej urody ustawy o TK otrzymał od Magdolota zasłużony tytuł - Prezydent Jednego Polaka. Rekordzista. Tyle.
      • scoutek Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 02.08.16, 14:32
        i rozumiem, że nie należy tego rozumieć, że Magdolot jest tym Jednym Polakiem?
        Żart, wiem o którego Ci chodzi
        to tak jak w komunie: Najważniejsze jest dobro człowieka. Sama tego człowieka widziałam w tv
    • ave.duce Prostactwo narodowe 04.08.16, 19:47
      ... W przypadku prezentów wręczanych w imieniu prezydenta (...) Prezent od prezydenta powinien wręczać reprezentant Kancelarii Prezydenta, wyższy urzędnik kancelaryjny. Prezydent nie jest osobą prywatną ...

ps. jak dobrze, że nie czuję się "narodem".
    • trusiaa Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 08:26
      https://bi.gazeta.pl/im/80/07/14/z21001088Q,Udzial-Prezydenta-RP-we-Mszy-Swietej-z-okazji-Jubi.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/b9/0a/14/z21016505Q,Andrzej-Duda-i-Doda.jpg

• 99venus Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 08:49
        Ja myślę,że akurat jubileusz SE jest godny obecności Maliniaka.Kiedyś by mnie dziwiła obecność na takiej imprezie jego zony ale dzisiaj już nie.Prostactwo parafialne.
      • scoutek Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 10:12
        i tak byłaś grzeczna, ominęłaś fotkę z lekko przysłoniętą pupą Dody i z PAD-a z tortem i okropną miną...
        zlitowałaś się po prostu
        • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 10:36
          To zdjęcie masz na myśli?

Po prostu cudnie, a wydawało się, że gorzej już się nie da.
          • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 11:14
            Duda: Szelest papieru przy porannej kawie to wciąż dla wielu odbiorców przyjemne doznanie, z którym niełatwo się rozstać i którego nie da się zastąpić zimnym dotykiem ekranu smartfona.

Takie doznania? Przy lekturze superaka?

Doda: Jest głową naszego państwa, należy mu się szacunek i kto, jak nie on, miałby dostać pierwszy kawałek.

Ludzie, błagam, niech mnie ktoś obudzi, natychmiast!
            • ave.duce Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 16:49
              SE - lektura dla pierwszego sortu i jego ciemnego ludu ;)
              • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 17:44
                ave.duce napisała: > SE - lektura dla pierwszego sortu i jego ciemnego ludu ;)

Nie byle jaka lektura! Kamerdyner starannie prasuje świeżo dostarczoną prasę, a tymczasem...

Cysorz z łóżka wstaje letko,
                Siada sobie w złoty zycbad,
                Złotą goli się żyletką

I świeżutki, ogolony,
                Rześko czując się i zdrowo
                Wkłada ciepłe kalesony
                I koszulkę flanelową.

A tu przyjemności same
                Oraz niespodzianek wiele:
                Przynoszą mu Super Express,
                W sieci, Fakt i Uważam Rze
                ,

• ave.duce Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 18:48
                  A potem (dzięki SE) cysarzowa się pojawia pod postacią Matki Króla Polski i ..."szalalalala, zabawa trfa".
                  • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 24.11.16, 08:18
                    Przecież to Ogórek Magdalena jak malowana (tylko czemu z zezem rozbieżnym?)
                    • ave.duce Re: Dzisiaj tu, jutro tam 24.11.16, 17:27
                      A może Doda to jest?!
                      • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 25.11.16, 09:09
                        To jest niemożliwością: Doda ubrana?
                        • ave.duce Re: Dzisiaj tu, jutro tam 25.11.16, 10:06
                          Ubrana, nieubrana, ale /z/ Virgin!
          • scoutek Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 11:19
            no, to zdjęcie powinno mieć tytuł: dwie du.y
            • trusiaa Re: Dzisiaj tu, jutro tam 23.11.16, 11:36
              Znalazłam taki: Państwo polskie odzyskuje godność.
    • ave.duce No! 25.11.16, 10:20
      https://img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201611/1479821201_t2v0pj_600.jpg

ThnX to Lumpior, FK
      • scoutek Re: No! 25.11.16, 12:32
        dziś przeczytałam, że Duda ma się tak do prezydenta jak Doda do Marilyn Monroe
    • ave.duce Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. - łączenie 31.01.17, 12:28
      "Natomiast chcę powiedzieć jedno - jako prezydent RP, mając mandat polskiego narodu, chciałbym być kimś, kto łączy, a nie dzieli. Chcę szukać płaszczyzn porozumienia, tego, co wspólne. To ważna rola prezydenta, by podtrzymywać wspólnotę narodową."
      15 maja 2015
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      "Wiem, że wprowadzane przez rząd PiS reformy napotykają na ostry sprzeciw dotychczasowych elit. Ale chcę powiedzieć wyraźnie, nie zatrzymamy się, nie zatrzyma nas żaden jazgot. A jeśli ktoś będzie próbował nas zatrzymać, to liczę na was, zgromadzonych w żagańskim pałacu i wszystkich mieszkańców Polski. Liczę, że gdy będzie potrzeba wyjdziecie na ulicę i wyrazicie swój pogląd. Zbierzecie się i przyjdziecie pokazać wasze poparcie. Zgromadzeni odpowiedzieli mu głośnym: "Przyjedziemy!", a zaraz potem zawołali: ,"Damy radę!"
      30 stycznia 2017
      • 99venus Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. - łączeni 31.01.17, 14:09
        Pan Andrzej był wczoraj w Żaganiu.Moją uwagę zwrócił fakt,że ten rzekomy zwierzchnik sił zbrojnych przebywając wśród swoich żołnierzy był odgrodzony od nich szpalerem żandarmów i ochroniarzy,którzy stali zwróceni twarzami do szeregów wojskowych a placami do p.Andrzeja.
        Na odważnego to mi ten lokajczyk nigdy nie wyglądał ale żeby aż tak się bać??
        Od Antoniego udzielił mu się strach?
      • magdolot Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. - łączeni 01.02.17, 04:04
        Popatrzcie, przegapiłam! Dziś się zastanawiałam kim jest niejaki "Jazgot" o którym się mówi w necie. Aż trafiłam na mema i mi się wyjaśniło, że to nasz pan prezydent oblepiony wytryskiem swego krasomówstwa!

Wyleciało mu wróblem i wołem powraca...
    • trusiaa Naczelny medaloman RP 25.03.17, 13:12
      nie stygnie w odznaczaniu: niedawno pośmiertnie uhonorował Złotym Krzyżem Zasługi katolicką wolontariuszkę Helenę Kmieć - za działalność charytatywną i społeczną, ostatnio zaś, Brązowym Krzyżem Zasługi, odznaczył Dominika Górnego - autora licznych wywiadów i artykułów dot. kultury oraz popularnonaukowych, uznanego poetę młodego pokolenia (autora i wykonawcę "najbardziej kiczowatej piosenki polskiego internetu" pt. Chrzest Polski 966).

O Wojciechu Młynarskim pamiętali inni - w marcu tego roku francuska minister kultury i środków przekazu odznaczyła polskiego artystę Orderem Sztuki i Literatury za wkład i zaangażowanie na rzecz kultury francuskiej...

• trusiaa Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 01.04.17, 14:49
      Jest zadowolony.

No to uff, kamień z serca. Już się martwiłam, że nie będzie, a on jest. Zuch!

A tak mi się przypomniało: Będzie pan zadowolony.(od 02:04)
      • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 01.04.17, 21:38
        "To była dobra rozmowa" jest zarezerwowane przez Becię ;)
        • ave.duce ps. 03.04.17, 23:16
          ... zgodnie z zasadami konstytucyjnymi w okresie pokoju prezydent Rzeczypospolitej wykonuje swoją funkcję zwierzchnika sił zbrojnych za pośrednictwem ministra obrony narodowej. Chciałbym, żeby w tym zakresie Konstytucja RP była w pełni przestrzegana ...

"Inny zakres" mu wisi, hopaj, siup!
          • trusiaa Re: ps. 04.04.17, 08:30
            Doprawdy nie rozumię ironii gryzącej - prawdę powiedział? Tak. Marzy o tym, żeby w tym (jedynie?) zakresie Konstytucja była w pełni przestrzegana.

Co to oznacza dla suchacza? Niezłomny (jak raczył był się tytułować w czasach, gdy małżonka jego pierwszy i ostatni raz głośno się wypowiedziała - panie prezesie, ja się pana nie boję) oficjalnie ogłosił, że Antoniemu to on może skoczyć (szczegóły Pan Majster wyjaśnił kiedyś Jasiowi) i wcale się do tego nie pali, bo zna swoje miejsce w szeregu, a najważniejsze w życiu to robić to co się lubi i znaleźć kogoś kto nam jeszcze za to zapłaci. Co rzekłszy, udał się na narty do zimnych krajów.
            • ave.duce Re: ps. 04.04.17, 18:45
              Pogubiłam się: co tu jest "wężykiem"?
              • trusiaa Re: ps. 04.04.17, 19:23
                Generalskim?

- Przecież...ona... Jaki tartak do cholery?!
                • ave.duce Re: ps. 04.04.17, 22:41
                  Kto wie...

W szczególności, że albowiem "klient w krawacie jest mniej awanturujący się"

https://ocdn.eu/images/zapytaj/YzI7MDMsMCwxMmMsMCwxOzAzLDEyYywwLDAsMQ__/aaac0758e534d4415426ed1b61898bd2.jpg
                  • trusiaa Re: ps. 05.04.17, 10:32
                    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/2c/b3/e2/2cb3e20d86b9d746015cabc186aa1548.jpg

https://grafik.rp.pl/g4a/349072,76162,9.jpg
                    • ave.duce Re: ps. 05.04.17, 12:04
                      Ja tutaj jestem kierownikiem tej szatni! Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi? --------

https://3.bp.blogspot.com/_WHM0dUxh8zs/S-mpISXG7bI/AAAAAAAAPnw/_0GuMfWGHEA/s1600/szatnia_prl_550.jpeg
                      • trusiaa Re: ps. 05.04.17, 13:06
                        https://iqkartka.pl/cards/9161.png
                        • ave.duce Re: ps. 05.04.17, 22:31
                          Dwie kawy i dwie wuzetki ... Kawa i wuzetka są obowiązkowe dla każdego. Bijemy się o "Złotą patelnię".
        • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.04.17, 19:59
          I co się porobiło? PBS zawłaszczyła zadowoleństwo. Co się prezydentowi ostało? :(
          • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.04.17, 22:28
            Za to Becia szaleje: List od Premiera regularnie w Twojej skrzynce

Bądź na bieżąco!

Chiba się zapiszę ;)
            • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 06.04.17, 21:11
              Yhm - zapisz się. I będziesz dostawała reguralnie tekst następujący: Przez osiem ostatnich lat Polki i Polacy byli ignorowani przez rząd Platformy, który nie wsłuchiwał się... (Zamiennie z: Polcy i Polaki).

I jeszcze: 500 plus. To program wprowadzony po to, by Polakom lepiej się żyło, żeby polskie rodziny miały godne życie i po to, by w Polsce rodziło się więcej dzieci.

Chyba, że wyśle Ci odbiornik - broszkę i przez nią będzie Ci całodobowo sączyła nosowo te swoje mantry wprost do uszka.
    • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 08.04.17, 20:19
      Dziś dotarłem do listu Prezydenta Dudy do szefa MON. Licząc się z konsekwencjami publikuję:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p403x403/17760210_827218830767539_2834400744378743203_n.jpg?oh=f84c1e2abbe69dc55faeff798dc28716&oe=59536D62
      by Szymon Majewski
    • trusiaa Charakter pisma prawdę ci powie 09.10.17, 17:58
      Podpis zależy od nastroju?

https://www.andrzej-duda.pl/images/toplogo.png

https://www.grzegorzgawlik.pl/media/k2/items/cache/24d767ce6c156eb07b1fc26c266211f5_S.jpg

https://aferyprawa.eu/content/img/gallery/xpodpis.jpg.pagespeed.ic.6fROItcZZL.jpg

Charakter pisma też zdradza co nieco:

https://pbs.twimg.com/media/C7cr1prXkAAiKu1.jpg
    • trusiaa Że też się nie bał 25.10.17, 15:28
      https://bi.gazeta.pl/im/88/83/15/z22560392Q,Para-Prezydencka-w-Finlandii.jpg
      • ave.duce Re: Że też się nie bał 25.10.17, 22:42
        Wypadł lwu spod ogona?
    • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.12.17, 15:32
      - Odrzućmy wpajany nam od lat fałszywy wstyd dotyczący narodowej tożsamości - powiedział Andrzej Duda. Niech mówi za siebie - tatuś wpędził go w kompleksy?
      • man_sapiens Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.12.17, 20:58
        Ja się wstydzę - że Polacy wybrali takiego prezydenta. Nikt mi tego nie wpajał i to nie jest fałszywy, tylko najszczerszy wstyd.
        • ave.duce Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 05.12.17, 22:09
          Coraz bardziej odrażający załgany typek.
        • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 06.12.17, 09:23
          Wpajania apropos: Manie, czy znasz kogokolwiek, komu rodzice/nauczyciele/znajomi/waadza "wpajali od lat wstyd z bycia Polakiem"?
          Jesteś Polakiem - ale obciach! Wstydziłbyś się, wiesz?

Wyobrażasz to sobie?
    • trusiaa Re: Cud-miód nie prezydent, czyli dr D. 16.02.18, 13:08
      Docenił matki szesnaściorga i trzynaściorga dzieci.

Dziękuję za wielki trud wychowania dzieci w duchu patriotycznym, w duchu służby.
      Yyyy... służby? Byłabym wdzięczna za rozwinięcie myśli.

Dalej było jeszcze weselej. - Dzięki wam istnieje Polska.

Do gratulacji dołączyła się Rafalska (minister):
      - Są różne życiowe zakręty i wy na tych zakrętach zawsze musiałyście stać i nadawać bieg.

Uroczystość wdzięcznie podsumowała Prezes Związku Dużych Rodzin Joanna Krupska: - Jesteśmy gatunkiem ginącym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka