23.09.15, 11:34
... Film kończy symboliczna scena, w Lesie Katyńskim w 1940 r. spotykają się duchy pomordowanych oficerów Wojska Polskiego oraz prezydenta Lecha Kaczyńskiego i innych ofiar katastrofy smoleńskiej. Na koniec oficerowie salutują prezydentowi, prezydent podaje im rękę ...

Bredzenie reżysera o drugiej kadencji Lecha K. wystarczy za recenzję.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Dzieło 23.09.15, 13:58
      Jeszcze nie widziała a już komentuje. Co to się porobiło.....:)))))
    • trusiaa Re: Dzieło 23.09.15, 14:49
      Duchy pomordowanych oficerów salutują prezydentowi.

Chłopaki płynę z Wami?
      • ewa9717 Re: Dzieuo 23.09.15, 16:38
        pełnom gembom, o rany...
        I mogę się założyć, że szkoły obowiązkowymi seansami zrobią onemu dzieu frekwencję.
        • ave.duce Re: Dzieuo 23.09.15, 18:26
          Edukacja patriotyczna ;)
    • alpepe Re: Dzieło 23.09.15, 17:15
      Nie wiem, czy ja tylko dorosłam i się starzeję i zaczęłam zauważać polską paranoję codzienną, czy to tylko naród polski się w wielkiej części pogrążył w zbiorowej psychozie, halucynacji czy jak to jeszcze nazwać. Ciężko mi podejrzewać reżysera o cynizm, myślę, że on wierzy w to, co wierzy, ale czemu nikt go nie posłał na badania lekarskie?
      • magdolot Re: Dzieło 23.09.15, 17:47
        alpepe napisała:
        > Ciężko mi podejrzewać re
        > żysera o cynizm, myślę, że on wierzy w to, co wierzy, ale czemu nikt go nie pos
        > łał na badania lekarskie?

Ja z coraz większym trudem mogę uwierzyć, że nasi "najwierniejsi smoleńczycy" naprawdę wierzą w to co wierzą [może rośnie mi cynizm?] i utrzymując przy tym, że są właśnie tym zdrowym trzonem narodu. To wygląda na objaw chorobowy raczej. Lecz czytając te brednie zaczynam żywić obawy, że prędzej ja wyląduję na reedukacji niż tamci w psychiatryku. Ale, wiesz, to przechodzi gdy wyjdę na polską ulicę. Mieszkałam w Berlinie, gdy Kaczor opowiadał że Tusk eksterminuje naród i wjeżdżając do Polski wypatrywałam śladów owej eksterminacji i, uważasz, nie było. Przy szosie jeno grzyby. I im bardziej w kraj zaglądałam tym bardziej ich nie było! Jak w "Kubusiu Puchatku" tylko ciut mniej przyjemnie.
    • rozbawiony77 Re: Dzieło 23.09.15, 17:59
      Co to znowu za odgrzewany kotlecik w pendolino?:)))
      Ja dziś zasłyszałem w autobusie prawdziwy ludowy szlagier, poetycko acz wreszcie trafnie nazywające PO:

POlksdojcze

Prawda że nie ma to jak bezlitosna miłość szarych ludzi?:)))))
      • damakier1 Re: Dzieło 23.09.15, 19:54
        rozbawiony77 napisał:

Ja dziś zasłyszałem w autobusie prawdziwy ludowy szlagier, poetycko acz wreszcie trafnie nazywające PO:

POlksdojcze

W rozbawieniu też należy zachować odrobinę przyzwoitości. Proszę, żebyś nie zamieniał FzD w rynsztok.
        • rozbawiony77 Re: Dzieło 24.09.15, 00:03
          Cóż można poradzić na szczere uczucia Ludu?:)))) Musi nie dorósł on ani do Grossa, ani do Merkel, ani nawet do Kopacz i nadal rżnie konwencjonalnie i z serca prawdziwą warszawską szyderą, a na nią cwaniaka nie ma:))))))

"Nie zamieniać FZD w rynsztok"?
          Tutejsze Kali tęsknić za krową?:))))))))
    • scoutek Re: Dzieło 23.09.15, 18:28
      czytałam to już dawno, bo przy zbieraniu kasy cytowali fragmenty scenariusza i tego właśnie scenopisu
      zatkało mnie, zamurowało i w tym amoku tak trwam
      bo nie wiem, czy to ma być kpina, dowcip czy co?
      bo przecież poważny człowiek, świetny reżyser, nie może być aż tak głupi i tak sprzedajny, by taki cynizm stworzyć
      rozumiem artysta, dzieło, wyraz artystyczny - ale w tym jest jeszcze polityka, która wszystko rozwala
      a najpewniej reżyserską przyszłość
      pewnie dlatego świadomy Krauze twierdzi, że to jego ostatni film, że swoje zrobił
      no tak
      chyba, że tak
      • aga-kosa Re: Dzieło 23.09.15, 19:23
        Moje dzieci rzucały w takich sytuacjach hasłem: " biznes jest biznes - wybacz Winnetou"
        i w tym filmie też pewnie o to chodzi. :) aga
    • 99venus Re: Dzieło 23.09.15, 19:41
      kompletna żenada.
      nie da się ukryć-macierewiczowy kościół grupuje wyjatkowych durni.
      • smutas13 Re: Dzieło 23.09.15, 19:55

[i/ kompletna żenada. nie da się ukryć-macierewiczowy kościół grupuje wyjatkowych durni.[/i]

10/10
    • ave.duce Re: Dzieło 24.09.15, 12:42
      Kiedy premiera?
      • scoutek Re: Dzieło 24.09.15, 15:33
        miała być w kwietniu, na piątą rocznicę katastrofy
        ale kasy brakło, a wierni tak strasznie znowu nie sypali z kieszeni, by wystarczyło
        i ciągle mają poślizg
        • ave.duce Re: Dzieło 24.09.15, 15:55
          25 października?
          Ciekawe, kto zostanie dystrybutorem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka