Dodaj do ulubionych

Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny"

17.03.17, 12:22
Czyżby miał na myśli D. Andrzeja? Wtedy tytuł nieadekwatny.
I co obywatelki i obywatele na to:

... W małżeństwie mężczyzna pracuje, bo musi, bo on odpowiada za stronę materialną. Natomiast kobieta pracuje dlatego, żeby się lepiej czuć ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21509438,ojciec-andrzeja-dudy-naucza-innych-ojcow.html#Prze
Przypomniało mi się wystąpienie (dawno temu) pajaca Marcinkiewicza nt. małżeństwa, rodziny, etc.
Obserwuj wątek
    • trusiaa Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 13:25
      To widać i słychać i czuć.

Bardzo podoba mi się troska Tatusia o to, by syna wychować na wzór Jezusa - jak św. Józef to zrobił, że wychował człowieka tej klasy.J
      Myślał myślał i wykoncypował, że Jezus był zmuszany do odprawiania pierwszych piątków, a następnie pchnięty na ministranta.

Wstęp do wychowania seksualnego: - Chłopcy lubią się bawić rzeczami twardymi, które trzeba poskładać albo rozebrać, a dziewczynki lubią się bawić rzeczami miękkimi, które trzeba przytulić. I to jest tak oczywista różnica. jest równie przemyślany jak teoria Tatusia Giertychowego nt. smoków.
      Czy profesor sugeruje, że mężczyźni wybierają twarde, dominujące kobiety (patrz: mamusia, co ma wyłączność na bicie Adasia), a one w wicewersji, poszukują zagubionych Misiewiczów?
      • ewa9717 Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 16:33
        A myślałam, ze Trusia żartuje, zajrzałam jednak w głąb linka i jakoś odechciało mi się nawet uśmiechać...
        • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 22:22
          Niestety, żarty się skończyły. A pospolitość skrzeczy.
      • damakier1 Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 27.03.17, 10:59
        dziewczynki lubią się bawić rzeczami miękkimi, które trzeba przytulić.

Cóż za pociecha dla impotentów...
      • erte2 Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 22.02.18, 23:31
        trusiaa napisała:
        Wstęp do wychowania seksualnego: - Chłopcy lubią się bawić rzeczami twardymi

To akurat prawda, ale podobno grzech:-))).
    • 99venus Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 16:37
      No to przynajmiej wiemy z czego to wszystko dudowe się wzięło.
      • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 22:23
        Z kuchennych eksperymentów z budyniem ;)
      • yoma Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 18.03.17, 18:07
        No to dawno mówiłam. Rodzice zrobili mu krzywdę, a sam dupa, że nic z tym nie zrobił.
    • scoutek Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 17:18
      teoria teorią a Dudowy tatuś pokazał naocznie jak wychować faceta bez charakteru i kręgosłupa
      nie wiem czy to nadmiar religii czy jak
      brak słów
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 21:40
        scoutek napisała:
        teoria teorią a Dudowy tatuś pokazał naocznie jak wychować faceta bez charakter
        u i kręgosłupa
        nie wiem czy to nadmiar religii czy jak
        brak słów
        --
        bardzo przygnębia świadomość, że taki "model" wychowywania stosuje większa cz. polskich rodziców :-(
        I takie są skutki , scoutku.

• ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 22:27
          Większość? Nie będę polemizowała ;)

Ale model istnieje (wersję wcześniejszą, lepszą - sprzed +/- 10 lat gdzieś wcięło)

https://www.joemonster.org/i/l/duszeniekaczuszek.jpg
    • behemot17-13 Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 17.03.17, 22:54
      Kształtowanie mężczyzny uzupełnił anegdotą - Kiedyś bardzo ważna osoba - biskup opowiedział mi, jak siostrzeniec troszkę chory był i grymasił, kaprysił i dokuczał wszystkim, więc on go tak - pach - w rękę uderzył. A ten mówi: tylko mama może bić Adasia. Dziecko czuje kto za nie odpowiada i ten ktoś ma dużo większe uprawnienia również ze stosowania sankcji. Jeżeli chcemy utrzymać autorytet, dziecko musi czuć, kto za niego odpowiada.

I cały wywód poszedł ...

... tylko mama może bić Adasia.
      • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 18.03.17, 08:05
        Bije - to znaczy, że kocha. Z każdym zaaplikowanym razem autorytet wzrasta ;)
    • ploniekocica Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 18.03.17, 15:07
      Sorki wielkie, ale mnie się kojarzy. (Z dupą a jakże)

Jak się chłopcy bawią twardymi, a dziewczynki mientkimi to jest dżęder oraz ruja i poróbstwo.
      Po bożemu i terlikowskiemu to jest dokładnie odwrotnie.
    • jola.iza1 Re: Tatuś Dudy - przemoc psychiczna w rodzinie 18.03.17, 22:15
      czy wręcz molestowanie ? Andrzejek, wypisz wymaluj ofiara
      • ave.duce Re: Tatuś Dudy - przemoc psychiczna w rodzinie 19.03.17, 16:11
        To kolejna (po Kaczyńskich) pokręcona bogoojczyźniana rodzinka.
    • trusiaa Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 27.03.17, 08:41
      Państwo Dudowie to ludzie bogobojni, a [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21550970,codzienne-roraty-i-droga-krzyzowa-w-mieszkaniu-newsweek-o.html#Czolka3Img]liberalne media robią z nich talibów.[/url]

Droga krzyżowa w każdym katolickim domu to przecież oczywista oczywistość.
      • ave.duce Nie chcę nic mówić, ale... 27.03.17, 13:51
        ... te codzienne roraty ...
        dają do myślenia. Czyżby "nasza" dawno niewidziana Dziewica Konsystorska miała (nie)przyjemność s/po/tykania się nie tylko z Ojcem Tadeuszem, ale i z D. Andżejem?
      • trusiaa Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 27.03.17, 17:37
        Zanim doszliśmy do pacierza, zaczynaliśmy ze sobą swobodnie rozmawiać, klęcząc lub siedząc na podłodze. Każde z naszej piątki opowiadało, jak spędziło dzień, co ważnego się wydarzyło w przedszkolu, szkole, pracy. I tak niepostrzeżenie upływała cała godzina. Dopiero potem zaczynaliśmy się już naprawdę modlić.

Klęcząc? Godzinę? To już nie jest śmieszne.

• scoutek Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 27.03.17, 17:46
          nie wyobrażam sobie swobodnej rozmowy na klęczkach
          kogoś tu kompletnie popierd....
          • trusiaa Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 28.03.17, 08:19
            Siedząc lub klęcząc rozmawiali - jestem dziwnie spokojna, że tatuś siedział, czy mamusia - głowy nie dam, ale dzieci, przy klęczącym tatusiu, nie usiadły na pewno. Drobny horror.
            • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 28.03.17, 08:43
              Czyżby na rozkaz tatusia (pan każe, sługa musi) D. Andżej o konwencji antyprzemocowej: „przede wszystkim nie stosować”?
            • scoutek Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 28.03.17, 09:52
              właśnie przeczytałam gdzieś w sieci zwrot: tresura mocno polana dewocyjnym sosem" i to jest chyba najbardziej trafna ocena systemu wychowania
              przypominają mi się horrory i różnego rodzaju koszmarne filmy o biednych dzieciach w ten sposób tresowanych przez opiekunów (nie zawsze rodziców)
              filmy zazwyczaj kończą się uwolnieniem
              a my mamy efekt końcowy - może nie psychopatę (na szczęście), ale wielkie i puste nic
    • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 01.04.17, 08:09
      Dzięki tatusiowi i jego opowieści o "kształtowaniu" Andżeja - nie dziwi załganie p/rezydenta Dudy, który miał Konstytucję za nic, a teraz nawołuje do jej przestrzegania.
    • trusiaa Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 19.02.18, 11:59
      Janina Duda powiedziała, że odkąd jej syn został prezydentem, modli się codziennie za cały naród.
      W sĘsie - ona, mamusia się modli? Rychło w czas.
      Rajmund Kaczyński też się modlił: "Boże, uchroń Polskę przed moimi synami narwańcami" i co?
    • ave.duce Po kim Duda jr. ma to załganie? Po tatusiu! 20.11.18, 17:56
      ...wydaje mi się, że syn jako ważne zadanie dla siebie, powiedziałbym najważniejsze,
      wziął budowanie wspólnoty, scalanie, pracę na rzecz spójności państwa i to konsekwentnie realizuje...

A mnie się wydaje, że pan tatuś konfabuluje (eufemizm).
      • magdolot Re: Po kim Duda jr. ma to załganie? Po tatusiu! 21.11.18, 03:18
        Jagniescala?! Jagniescala?!
        Fffffffszysko scala jak ta lala. Końsekwentnie.
        Dobra zmiana, rodzina na swoim plus.
        Jeden bank mu się podle wyrywa, we zmowie z brykającym Koniem. Ale to zuy ubecki bank.
      • trusiaa Re: Po kim Duda jr. ma to załganie? Po tatusiu! 21.11.18, 11:40
        Ile latek ma głowa państwa? Mówią, że nawet skończył studia i się ożenił ten zuch. A tatuś nadal na wywiadówki biega, usprawiedliwienia pisze. Ciekawe czy jeszcze synunia dyscyplinuje?

Dziś przychodzi w odwiedziny do rodziców syn (samo)dzielny i niezłomny: buch na klęczki w kącie, i pod surowym okiem Taty Dudy opowiada, jak spędził dzień, co ważnego się wydarzyło w przedszkolu, szkole, wrrróć! w pracy. Potem paciorek z mamunią i tatkiem, na koniec na stół wjeżdża rosół, jak miło.
    • ave.duce Tatuś Dudy - "Dyskusja (...) sztucznie 16.05.19, 11:12
      wywoływana..."

czyli o problemie pedofilii w Kościele...

"Przedstawiciele Episkopatu wypowiedzieli się w filmie i ich stanowisko było bardzo czytelne. Kościół walczy ze zjawiskiem pedofilii wśród księży. Nie jest tajemnicą, że Kościół od zawsze miał wrogów. Teraz też ich ma. Ci wrogowie mają tubę, więc dzisiaj korzystają z niej".
    • ave.duce Pi$rzecznik Praw Dziecka 19.06.19, 10:02
      o klapsie...

Wspomnień czar:

...z estymą wspominam to, że dostałem od ojca w tyłek...

A nie w główkę czasem?
      • trusiaa Re: Pi$rzecznik Praw Dziecka 19.06.19, 11:46
        Och, Pani to jesteś normalnie. Estyma - siostra jego.
        Z siostrą Estymą siadają i wspominają piękne czasy, np. jak tatko w porę zareagował. Tak że przez dobrą chwilę nie mogłem siadać. Brat Mikołajka i Estymy ma za to jedną nóżkę bardziej. Urocza rodzinka.
      • 99venus Re: Pi$rzecznik Praw Dziecka 19.06.19, 13:40
        Teraz wiadomo dlaczego ten troglodyta pisowski został RPD.
    • ave.duce Re: Tatuś Dudy - kształtowania mężczyzny cd. 08.08.20, 08:03
      "Andrzej cały swój czas poświęca na to, żeby Polska była narodem wolnym, odbudowuje wspólnotę"/.../ Na pewno syn nie zawiedzie Polaków i będzie pracował dla Polski przez te 5 lat" - rzekł tatuś.

Pytanko do tatusia: jak się wychowuje takie bezkręgowcowe załgane nic?
      • inna57 Re: Tatuś Dudy - kształtowania mężczyzny cd. 08.08.20, 09:20
        Nahajkom i klenczeniem na grochu. (to po wolsku)
    • ave.duce Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 20.09.21, 15:38
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/la/cd/l5uq/urhjsHaLcO6WpTvmX.jpg
      • inna57 Re: Tatuś Dudy - "Kształtowanie mężczyzny" 20.09.21, 18:43
        To jest największa głupota jaką kiedykolwiek przeczytałam. Królowa nauk jest jedna - MATEMATYKA!!! I o tym powinien pamiętać techniczny profesor z awansu społecznego, którego przodkowie zajmowali się wypasem owiec na halach i garbowaniem baranich skór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka