Dodaj do ulubionych

"W pogoni za rozumem"

• ave.duce Cuda, cuda .... 13.10.17, 23:05
      Mleko
      wydojone bez laktozy!
    • trusiaa Mam omamy? 18.10.17, 15:21
      Eksperci z Ministerstwa Środowiska ostrzegają, że „Upadający świerk może zabić człowieka”. Użytkownik Twittera zapytał więc, ile osób zginęło w Puszczy od łamiących się drzew.

Czy to otwarta groźba?
      "Na razie nikt, ale przecież nie będziemy na to czekać z założonymi rękami" odpowiedziała rzeczniczka Lasów Państwowych Anna Malinowska.
    • trusiaa Taka kpina w żywe oczy? 20.10.17, 21:14

Czy co?

Moje pierwsze skojarzenie, nie złośliwe żadne, luźne takie.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRn9IVlAm4zwzsLOsUB66ZJIPJkUvawPiB9ztwq1_Jh9NK_gobt
      • ave.duce Re: Taka kpina w żywe oczy? 20.10.17, 22:19
        Biere na FK ;)
        • ave.duce Re: Taka kpina w żywe oczy? 20.10.17, 22:21
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,164932950,164932950,Niesamowity_pomnik_czlowieka_.html
      • trusiaa Re: Taka kpina w żywe oczy? 20.10.17, 23:08
        https://bi.gazeta.pl/im/21/7f/15/z22542625Q,Wyrozniony-projekt-pomnika-Lecha-Kaczynskiego-auto.jpg

A jeśli zawieje wiatr (historii)?

https://metrouk2.files.wordpress.com/2016/04/mattress.gif
        • alik-w-plomieniach Re: Taka kpina w żywe oczy? 22.01.18, 23:13
          Brzmi jak plan.
        • trusiaa Re: Taka kpina w żywe oczy? 12.02.18, 10:57
          Wszystko już było.

• scoutek Re: Taka kpina w żywe oczy? 12.02.18, 11:00
            Papcio Chmiel tez jest zdziwiony, pomimo, że od lat popiera PiS
            Może się przynajmniej zorientował, że to oszuści i złodzieje
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 25.10.17, 08:47
      Najpierw w katolicyzmie wymyślono pojęcie czyśćca, a wraz z nim odpusty (za Wki: "Odpust może być zupełny, jeśli jest darowaniem całej, przewidzianej przez Boga kary, lub cząstkowy – jeśli jest tej kary zmniejszeniem. Odpust może być udzielony żywym lub zmarłym."). Oto właśnie Kościół rydzykowy, ten z Ojcem Tadeo na witrażu, zyskał moc udzielania odpustów zupełnych. Przywilej ten otrzymał od Penitencjarii Apostolskiej.

Tadeusz siadł w końcu stoła.
      Podparł się w boki jak basza;
      "Hulaj dusza! hulaj!" - woła.
      • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 25.10.17, 22:37
        Cennik "co łaska"?
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 26.10.17, 07:52
          ... nie mniej niż...

To pachnie siarką i reformą Sądownictwa Ostatecznego, bo Biblię już dawno zreformowano, jako i przykazania, za to dopisano wewnętrzny regulamin ku pognębieniu owieczek. W Psalmie 23 "Pan jest moim pasterzem" owieczka oświadcza: Twój kij i Twoja laska są tym, co mnie pociesza.
          Serio?
          • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 26.10.17, 09:10
            TAKIE rzeczy to się pisze tylko po 23.00!
            • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 26.10.17, 12:13
              Fatk.

Się dopytam tylko, jak się ma do tego Jak nie kijem go, to pałą?
              • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 26.10.17, 16:52
                Ma się adekwatnie.
    • trusiaa Łaskawe paniska 02.11.17, 12:43
      Tylko zakuli w kajdanki, tylko cztery godziny przesłuchiwali, a przecież mogli ho ho! Ffszak wiadomo, że 1 zł 14 gr, to znacznie więcej niż cena najtańszego batonika.
    • trusiaa Co za ulga... 04.01.18, 08:33
      Milicjaaaa! Milicjaaaa!
      Najbardziej zasłużeni mogą oczywiście liczyć na pomniki.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Rus_Stamp_PMorozov-1950-40.jpg/220px-Rus_Stamp_PMorozov-1950-40.jpg

Klasyk, Janusz Kuszpit: tylko złodzieje i kombinatorzy moga krytykować takie postawy społeczne.kto ma czyste konto i sumienie ,śpi spokojnie.część ludzi opozycyjnych,jak zwykle,krytykuje (pisownia oryginalna)
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 22.01.18, 08:36
      "Danuta Holecka miała prowadzić "Wiadomości", gdy strasznie rozbolał ją ząb.
      Wyszłam z newsroomu, uklękłam i zaczęłam prosić: Panie Boże, pomóż, bo zwariuję. (...) Niech pan sobie wyobrazi, że po chwili wstałam z kolan, wróciłam do swojego biurka, usiadłam przy komputerze i nagle poczułam, że mogę skoncentrować się na pracy.
      Ponoć ból wrócił tuż po emisji "Wiadomości". Na szczęście Danuta Holecka szybko trafiła do dentysty."

Mogę nie komentować?
      • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 04.10.21, 13:24
        ... i wymodliła. Niebawem ekspertka Holecka poprowadzi program Na zdrowie. Poradnik medyczny TVP3.
    • trusiaa I w sto koni nie dogoni 25.01.18, 14:17
      Umiejętność czytania ze zrozumieniem to towar deficytowy. Większość komentujących zupełnie nie załapała o co chodziło, mimo wyjaśnień redakcji:
      I choć jest to debata fikcyjna, a przytaczane argumenty są absurdalne, stanowią analogię do tych wysuwanych podczas rzeczywistych debat na temat in vitro, tzw. "tabletki po" ElleOne czy aborcji – jest to odpowiedź na kolejną debatę w programie Bogdana Rymanowskiego "Kawa na ławę", gdzie do dyskusji o aborcji nie zaproszono ani jednej ekspertki.

"Erekcja jest darem bożym". Absurdalna debata pokazuje, jak traktuje się kobiety w Polsce
    • trusiaa Sok z Buraka? 31.01.18, 10:58
      "Austriacki sok wyleczył w 42 dni 45 tysięcy chorych"...

I jeszcze to zdjęcie odchudzonego propagatora.
      • ave.duce Re: Sok z Buraka? 01.02.18, 08:11
        Sok z buraka leczy!

https://m.salon24.pl/0cfc0bfb8c00926aeb9c3692a111e142,750,0,0,0.png

... śmiechem ;)
    • trusiaa Goła Popek 01.02.18, 18:48
      Gdy się pojawiasz, na szklanym ekranie
      Emisje zalewa czerwień twych ust
      Jesteś najlepsza zdecydowanie
      I z wszystkich dziewczyn, największy masz biust
      Wciąż po kanałach szukam twego ciała
      Szept twój namiętny w mych uszach brzmi
      Patrzę się w ekran i ciągle mi mało
      Mej cycoliny z kanału TV

Siabada, siabada, ty i ja, mydełko Fa
      Siabada, ty i ja, ty i ja, mmm... mydełko Fa

Piękna dziewczyno z kanału TV
      Przyjeżdżaj do mnie na kilka dni
      Jeśli się zgadzasz na to spotkanie
      Pomachaj ręką mi na ekranie

U Kurskiego wszystkie chwyty dozwolone i pożądane - nie dziwi nic, ale pytanie mię się ciśnie na usta - dlaczemu dana Popek kąpie się w biżuterii i pełnym makijażu? Twarzy nie myje? Włosy polakierowane oszczędza. A co z zębami?

Boję się...
    • trusiaa Przymusu nie było 12.02.18, 11:34
      Oddawali swe ukłony w pokorze - z serca ochotnego.

Nowenna Niepodległości, będzie organizowana co miesiąc, z udziałem policjantów, szefów podlaskich służb mundurowych i mieszkańców Łap. Jednym z organizatorów jest wiceminister spraw wewnętrznych i administracji Jarosław Zieliński.
      ...idą sobie, po wsi idą, jeden z pałą, drugi z dzidą, trzeci z kosą, czwarty boso.
      • ave.duce Re: Przymusu nie było 12.02.18, 14:36
        > policjantów, szefów podlaskich służb mundurowych i mieszkańców Łap.

Ja?! Mam ich wyŁAPać, gdysz albowiem ŁAPa ŁAPę myje?! Sama nie dam rady, buuu...
        • trusiaa Re: Przymusu nie było 12.02.18, 14:43
          Leć przez zboże, na skraju WSI zastaw puŁAPkę (pacz: pułapka na hohonie) i się samo zrobi.
          • ave.duce Re: Przymusu nie było 12.02.18, 15:00
            A hohonie żyją i gorzałkę piją,
            z góry spoglądają,
            pisich w nosie mają.
    • trusiaa Komuś tu się piórko migoce chyba 15.02.18, 08:22
      Gubałówka ma szansę stać się co najmniej drugim Dubajem, bo miejscowym biznesmenom marzą się widokowe wieże, które staną gęsto, bo w końcu czyjaś musi być najwyższa i najmojsza, żeby gór(al)ować nad morzem bud.
      Nikomu do pustego nie przyjdzie, żeby pogonić w diabły całe to towarzystwo i uwolnić Gubałówkę?

Ostatni raz byłam tam kilka lat temu. Przeszłam lasem od strony Butorowego mały kawałeczek i nagle znalazłam w się w piekle - tłum dziki, targowisko pełną gębą, plaścik fantastik, niewesołe miasteczko, ryk z głośników przy każdej budzie, dymy siwe znad gryli, trojki (żeby tylko dwie) gonią się - ludzi na drodze tratując i tylko gór nie widać. Jesu, do Władysławowa mnie miotło? - przeleciało mi przez głowę.

Cóżeście, łobuziny, uczynili z tą krainą? :(
    • trusiaa Lekcja religii 26.02.18, 15:28
      Dzieci dostały rebus do rozwiązania:

https://bi.gazeta.pl/im/52/00/16/z23071314Q,Rebus--.jpg
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 14.03.18, 12:49
      Luuudzie!
      Wolska to szczęśliwy kraj, żadnego analfabety ani głupka żadnego tu nie uświadczysz, sami mądrzy, uświadomieni obatele - nic tylko wyborów paczeć i gołosłować.

Za witkiem.bis cytuję:

• smutas13 Re: "W pogoni za rozumem" 15.03.18, 07:16
        Odpowiadający są tak samo "bystrzy" jak nasze władze na "wysokich szczeblach".

--
      • myq1 Re: "W pogoni za rozumem" 21.01.19, 23:46
        Cudne, cudne, cudne i cudne. Tyle razy to oglądałam i zawsze taka myśl "Po co niektórym szkoła, jak i tak żadnej wiedzy z niej nie wynieśli?"
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 26.04.18, 18:05
      W gazecie.pl wiadomość opatrzona zdjęciem:

https://bi.gazeta.pl/im/9c/3e/16/z23326364IE,Zespol-specjalistow-z-pacjentem--ktoremu-z-sukcese.jpg

i takim podpisem...
      Zespół specjalistów z pacjentem, któremu z sukcesem przeszczepili narządy płciowe (Fot. Materiały prasowe Johns Hophins University)

"Pacjent" na innym ujęciu (z The Irish News).

• ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 27.04.18, 06:41
        Pacjentem był Fantom...as? ;)
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 27.04.18, 07:08
          Fantom as malowany :)

https://media.giphy.com/media/XnY4KnE6np2aA/giphy.gif
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 04.05.18, 14:49
      A chemikalia trafiły też na jaj twarz.

Ranybosskie... jestem kioskiem.
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 28.05.18, 15:57
      Pielęgniarki z Krakowa przekazały Krajowemu Duszpasterstwu Służby Zdrowia relikwie bł. Hanny Chrzanowskiej, które rozpoczną peregrynację po Polsce. -„Hanna Chrzanowska jest dla nas wzorem, jest sumieniem pielęgniarek. W swoich pamiętnikach nas naprowadzała, żebyśmy nie widziały tylko człowieka i ciało, ale też całościowo patrzyły na człowieka.

Jakiego rodzaju są te relikwie? Wbrew napomnieniom wzorowej koleżanki - uszczknęły z niej kawałeczki i chcą je teraz wystawiać na widok publiczny w polskich miastach i wsiach?

Na zakończenie Mszy św. został wypowiedziany Akt Zawierzenia Polskiej Służby Zdrowia Matce Bożej.

Oboże.
      • scoutek Re: "W pogoni za rozumem" 28.05.18, 16:06
        Nie chce mi się tego szukać teraz ale na tt krąży fotka zrobiona w jakiejś szkole, w sali gimnastycznej, gdzie uczniowie po kolei całują relikwie czyjeś. Dyskusja dotyczy lizania owych, następuje sprostowanie że są tylko całowane.
        Co to ma, q*, za znaczenie, he?
        A poza tym jeśli już to chyba nie w szkole?
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 28.05.18, 19:38
          Skąd pomysł, aby wiarę praktykować i manifestować obcałowując np. relikwiarze i rzeźby, a dłonie moczyć w kropielnicach? Przykazania boskie chyba dość jasno stawiają sprawę.

Obecnie relikwie można podzielić na kilka grup. Do pierwszej należy ciało świętego: części jego układu kostnego, paznokcie czy też włosy. Drugą grupę relikwii stanowią rzeczy mające bezpośredni kontakt ze świętym – jego szaty, modlitewnik, różaniec i inne przedmioty codziennego użytku. Trzecia zaś grupa to rzeczy, które miały styczność z relikwią sklasyfikowaną w grupie pierwszej. Może to być na przykład płótno, którym otarto część ciała zmarłego.

Jaka śliczna herezja :)
        • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 06.06.18, 09:39
          Mutcie się do Kostki świętego Stanisława Kostki.

Peregrynuje ona po szkołach, zamknięta w specyalnym regale:

https://www.sanktuarium-przasnysz.pl/wp-content/uploads/2018/04/Stanis%C5%82aw.jpg

Św. Stanisław Kostka w grudniu 1565 roku ciężko zachorował. Miał wówczas wizję, w której św. Barbara z dwoma aniołami przyniosła mu Komunię Świętą. Miał też drugą wizję, w której Matka Boża z Dzieciątkiem Jezus pochyla się nad nim i składa mu w ramiona Dzieciątko. Rano wstał zupełnie zdrowy.
          Pobożny ten młodzianek uciekł z domu (i z kraju), by móc złożyć śluby zakonne. Jednak wkrótce po ceremonii zmarł na malarię, nie doczekawszy osiemnastych urodzin.
          Papież Jan XXIII w 1962 roku potwierdził trwający od 1674 r. patronat świętego nad Polską.
          • magdolot Re: "W pogoni za rozumem" 06.06.18, 13:39
            Czy w czasie uroczystości składania ślubów zakonnych całuje się jakieś relikwie?
            Tak tylko pytam...

I sobie będę okropnie dosłowna, gdysz to prawda ma nas wyzwolić, golusieńka jak raz.

"Pocałowała go, a pocałowawszy natychmiast umarła." - to jest plącząca mnie się po zwojach smakowita linijka z jakowegoś eposu. Mama Tristana chyba zeszła tak, ale mi może dzwonić pode zuym adresem.

Dziecię poczęstowane wizją szkolnych dziatek we strojach galowych stojących w ogonku w sali gimnastycznej by powymieniać płyny ustrojowe na pińcetletnich kostkach św. Kostki... oj, lepiej nie mówić.

Za mną wrednie chodzi:
            - Panie Rumian, czy kiłą można się zarazić za pośrednictwem deski klozetowej?
            - Można, lecz znam przyjemniejsze sposoby.

I pomyśleć, że kiedyś miałam za zue naszemu systemu ośffffiaty, że bidne dziecka godzinami we sali gimnastycznej trzyma torturując je wrednie Mickiewiczem. Biorąc pod uwagę, że dorosły Polak cierpi na wytworzony i utrwalony w ten sposób mickiewiczoffffstręt, a w cięższych przypadkach uogólniony poezjowstręt, gdyż poetyckie strofy przy pomocy Pawłowa ma trwale skojarzone z bólem dupy, przeokropną nudą i byciem cięgiem opierdalanym przez czynniki... owego światłego pomysłu należy czym prędzej pogratulować!

Mam jednak obawy, że ze względów higienicznych wyproszą go sobie rodzice na motywach glątfffy wawelskiej oraz Tutanchamona. Co na to Sanepid?!
            Kostki ze Kostki Patrona malaryczna glątfffa?

Idziemy ssss possstępem w jednym jeszcze aspekcie, drobiażdżku. Otusz niegdyś niektórych wrednie oburzało zlizywanie bitej śmietany ze śfiętego kolana księdza we szkole katolickiej. [Słyszałam na ten temat obrzydłe tłumaczenie, że dzieci owe były z marginesu, więc o co, kurna, chodzi?!] Weszliśmy głębiej w XXI wiek, znacznie głębiej i nasze latorośle dostają do lizania śfięte kosteczki z malario zamiast bitej śmietany, we szkole publicznej. Czekam na tłomaczenia, że jest to spowodowane smutnym faktem, że polskie dzieci tyją najszybciej w EU i coś wreszcie z tym trzeba zrobić!

Jednakowoż nie zazdraszczam rodzicom dziatfy szkolnej owego tkwienia w rozkroku między higieną a herezją nic a nic... Odwaga cywilna drożeje, więc raczej będzie z tego epidemia lewych rodzicielskich zwolnień i szemrania po kątach, niż ciężka afera.

W sumie epidemie to mogą być dwie - jak pójdą za ciosem i kostki ze Najśfiętszej Pielęgniarki poślą po szkołach we ślad za kostkami z Kostki, a za nimi coraz to nowe i nowe relikwie, to wredna fspółczesna młodzież się wreszcie wychowa?
            Bidna ta nasza dziatfffa...
            • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 06.06.18, 14:49
              To się nie mieści w głowie (no chyba, że ktoś ma jak baniak wielki łeb). Kościół sprzeciwia się stanowczo homeopatii, ale akceptuje pocieranie relikwii I i II stopnia kawałkiem materiału w celu uzyskania nieskończonej ilości relikwii stopnia III.

Święci u nas nie próżnują. Ciężko pracują, wstawiając się w różnych sprawach do Chrystusa – podkreśla kapłan.

Siostra - kosteczkowa szafarka i chusteczka antybakteryjna do wycierania szybki...

Idź złoto do złota - parafię św. Stanisława Kostki w Szczecinie nawiedziła relikwia Św, Jana Pawła II (włosy, z głowy?).

• magdolot Re: "W pogoni za rozumem" 06.06.18, 15:35
                Fszcząsnęły mną dwa fragmenty tekstu "Polityki":

"Czasem, kiedy o 21.15, po Apelu Jasnogórskim, siostry zamykają kaplicę, przyjeżdżają egzorcyści z opętanymi. Demon dostaje konwulsji, kiedy zmusza się go do ucałowania relikwii."

Nio, ja się ffffcale nie dziwię, że Szacio się na ten temat zdecydowanie "Błeeee!" wypowiadało.
                Kurczak, wydetektują ffffszystkie szkolne demony! Resocjalizacja za dostanie ataku konwulsji murowana. A może i egzorcyzmy?

"Ekshumacja ks. Jerzego odbyła się 6 kwietnia 2010 r., za zgodą powiatowego inspektora sanitarnego m.st. Warszawy, na kilkanaście dni przed beatyfikacją."
                A Maciora pieprzy o wybuchu...
    • ave.duce "W pogoni za rozumem" 19.06.18, 06:52
      Gazeta.pl - dział ROZRYWKA

Chłopiec pomylił się na mszy, ksiądz nie wytrzymał. Komentarz: ''Porażka!''

Rozrywkowa porażka? Można pęc ze śmiechu, czyli się rozerwać.
    • trusiaa Eeech Muniek, Muniek :( 08.10.18, 09:15
      Muniek Staszczyk pięknie o Bogu i Kościele! Gdzie byliby Polacy gdyby nie Kościół? Może pod rządami Putina...
    • trusiaa Re: "Suski - człowiek renesansu" - by Ave 14.10.18, 07:19
      On jest niesamowity po prostu. O korzyściach płynących z zakupu radomskiego lotniska:
      Z tych analiz, które były robione, wynika, że większość Polaków lata na południe Europy czy też do krajów afrykańskich. Czyli lotnisko położone na południe od Warszawy, jest bardzo dogodne dla przewoźników i dla pasażerów.
      • ave.duce Re: "Suski - człowiek renesansu" - by Ave 14.10.18, 09:14
        A gdyby tak kupić lotnisko w Grecji albo gdzieś w Afryce - byłoby jeszcze bliżej do... Grecji albo Afryki!
      • trusiaa Re: "Suski - człowiek renesansu" - by Ave 08.03.21, 09:28
        Suski wie, czemu doszło do przecieków ws. Obajtka. To może być mafia.

Z komentarzy: To są takie małe szybkie skoki myślowe - w skrócie: "suski"... by Zbigniew Zubowicz.

https://img.joemonster.org/mg/albums/092020/large_thumb_03_szybko_szybko_zanim_zrozumiemy_e_to_bez_sensu.jpg

• ave.duce Re: "Suski - człowiek renesansu" - by Ave 22.03.21, 21:08
          Nie jesteś poprawna politycznie :( Nie wolno naśmiewać się z niepełnosprawnego, no!

Nie słyszałem o wydarzeniach, które byłyby związane z kościołem i zakażeniami.

Panie Mareczkuuu!!! Mam wiadomość: "Milicz. Sanepid szuka wiernych z kościoła w Sułowie. Przyjęli komunię od zakażonych księży".
          Usłyszał?
          • trusiaa Re: "Suski - człowiek renesansu" - by Ave 23.03.21, 15:10
            A jakże!

https://pbs.twimg.com/media/EiL6xdoXYAc4Eel.jpg
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 13.11.18, 14:27
      Nie ma jak pompa,
      marmury, wielki dzwon,
      nie ma jak pompa,
      purpura, góra, tron,
      nie ma jak pompa,
      fanfary, czary nie ma, o nie, nie, nie, nie.

https://www.mazowsze.waw.pl/dokumenty/zalaczniki/1/mini/1-1524_m.jpg

"Chodzi o lot z Pekinu do Warszawy. 11 listopada z powodu awarii samolotu (Boeinga 787 Dreamliner), pasażerowie musieli czekać na wylot 10 godzin.

W pewnym momencie stała się jednak rzecz niebywała, bo pracownik LOT - odpowiedzialny za rozliczenie kosztów naprawy z Boeingiem na pekińskim lotnisku - miał poprosić pasażerów o... zrzutkę gotówki na zapłatę za część potrzebną do naprawy. Jak tłumaczy LOT, konieczna była wymiana jednej z pomp hydraulicznych."

• scoutek Re: "W pogoni za rozumem" 13.11.18, 19:55
        Całe państwo PiS w pigułce
    • ave.duce Kupa śmiechu 26.11.18, 15:26
      gra familijna

cdn.smyk.com/media/catalog/product/cache/1/image/750x750/2091d5c437d0f7138d5a951d6205592d/7/7/770998.jpg
      "Kupa śmiechu" wesoła gra dla dzieci - ekscytująca zabawa pełna emocji!

Zasady gry:

Musisz nacisnąć przepychacz tyle razy, ile wskaże kostka do gry.
      Gdy kupa wyskoczy z toalety, postaraj się złapać ją przed innymi graczami. Jeśli złapiesz ją W POWIETRZU, zdobędziesz dwa żetony!
      Zwycięża gracz, który zdobędzie najwięcej żetonów!
      • myq1 Re: Kupa śmiechu 26.11.18, 16:20
        Gra dla troglodytów.
        • ave.duce Re: Kupa śmiechu 28.11.18, 18:56
          Najwyraźniej troglodyci są wśród mas ;)
    • ave.duce Re: "W pogoni za rozumem" 11.12.18, 19:47
      ...niebo też jest świeckie...

astropolis.pl/uploads/post-23938-0-94071900-1487693585_thumb.jpg
    • ave.duce Jestem ślepa... buuu... 20.01.19, 14:33
      Meghan Markle skopiowała dwie najpopularniejsze kreacje księżnej Diany. Też to widzicie?

bi.im-g.pl/im/f0/40/17/z24381680Q,Ksiezna-Dian-Ksiezna-Meghan.jpg
      www.plotek.pl/plotek/51,154063,24381634.html
      • trusiaa Re: Jestem ślepa... buuu... 21.01.19, 18:31
        Aaaalesz oszywiście. Hik!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRW_vYnj0DsQ567KbCPIKBcWIKFxOPFXzSeXZZMvgZ9B20cVIGM1A

• ave.duce Re: Jestem ślepa... buuu... 21.01.19, 23:01
          Ślepa, nie - oczopląsająco zezowata!
          • trusiaa Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 07:47
            Ja o sobie ffszak - tesz TO ujrzałam. I dostałam dzyza.
            • myq1 Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 13:29
              Było i nima? Wczoraj po 23:00 nie byłam wszak pijana?
              • myq1 Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 13:36
                Czas się zapętlił, wczoraj po 23:00 skomentowałam filmik z 14 03 2018, o homo sapiens. Tak się wątek otworzył, przysięgam, że pod filmikiem wpisywałam!
                • ave.duce Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 14:27
                  Dwie ślepe na FzD?!

myq1 21.01.19, 23:46
                  Cudne, cudne, cudne i cudne. Tyle razy to oglądałam i zawsze taka myśl "Po co niektórym szkoła, jak i tak żadnej wiedzy z niej nie wynieśli?"
              • trusiaa Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 14:55
                myq1 napisała: Było i nima? Wczoraj po 23:00 nie byłam wszak pijana?

Tobie też zniknęło?! Miałam wczoraj to samo. Otwieram rano wątek Ave o abepe i wpisuję się jako druga, wieczorem zaglądam, jestem dwunasta - wszyscy wpisywali się dzień wcześniej.

Mam rzucić kawę, czy jak?
                • myq1 Re: Jestem ślepa... buuu... 22.01.19, 15:43
                  Cuda, panie tego. :)
    • trusiaa Re: "W pogoni za rozumem" 28.01.19, 11:05
      Nienawistna naftalina. Działacze wolscy dali jej natychmiastowy odpór... pokazali z dumą, co trzymają w łazienkach swych. Ja piórkuję.
      Już pomijam, że polska język trudna język, ale przecież tatuś Rydzyk mówił wcześniej coś tam coś tam o perfumerii.

Komentarz za 2 złote:
      Marciniak Brzęczyszczykiewicz: > Mój dziadek swoje zęby wkladał na noc do naftaliny. Może Kopacz za bardzo zbliżyła się do Schetyny i jej zaśmierdziało.

Oni są niesamowici po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka