agucha1301 25.01.11, 22:46 powiedzcie czy częste zmieny zachowania,mogą świadczyć o podwójnej osobowości-czy tylko o próbie przerzucenia na drugą osobę swoich smutków i win? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matematys Re: zmienne zachowanie 26.01.11, 12:28 agucha1301 napisała: > powiedzcie czy częste zmieny zachowania,mogą świadczyć o podwójnej osobowości-c > zy tylko o próbie przerzucenia na drugą osobę swoich smutków i win? A tak konkretnie to o co pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
agucha1301 Re: zmienne zachowanie 28.01.11, 21:54 tak konkretnie -chodzi oto-najpierw mąż jest miły wesoły uśmiechnięty i takie tam-do rany przyłóż-a nagle ni z gruchy ni z pietruchy-zaczyna mówić jakieś głópie teksty,które na poczatku wydają się być żartobliwe, poczym gdy ja zaczynam się uśmiechać -nie mowa o śmianiu,bo wtedy jest gożej-on zaczyna mi mówic przykrości i porusza takie tematy,które mnie dręczą,prowokując mnie do kłótni a potem wiadomo do łez, bo tak naprawdę ja powiem słowo a on dwadzieścia i zawsze włada mi w usta coś czego nie powiedziałam-nawet nie pomyślałam o czymś takim. W gruncie rzeczy robi ze mnie wariatkę-a tak naprawdę to z nim już chyba jest coś nie tak. Potem oczywiście przeprasza,ale za jakiś czas jest to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
doctor.no.1 Re: zmienne zachowanie 29.01.11, 22:56 Takie zachownie, jak opisałaś nie jest objawem podwójnej osobowości. To raczej jednolita osobowość przemocowca, ale tak naprawde za mało napisałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
sebalda Re: zmienne zachowanie 29.01.11, 23:39 Przeczytaj sobie o fazach przemocy w rodzinie. Może to jest odpowiedź na Twoje pytanie: www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?t=2410&sid=dccfa3ee7deb80f79b678e3badf1d6fe Odpowiedz Link Zgłoś
matematys Re: zmienne zachowanie 30.01.11, 12:19 To zdecydowanie wygląda na agresję psychiczną. I próbę całkowitego podporządkowania sobie Ciebie. Trzeba się ratować. Szukać pomocy. Nie pozwól się temu za bardzo rozwinąć, bo to jest groźne i może doprowadzić do nieszczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_iwaszkiewicz Re: zmienne zachowanie 03.02.11, 13:21 Opisane zachowania męza to nie jest podwójna osobowość. Jeśli takie zachowania pojawiały się już wcześniej, nawet rzadzej lub z mniejszą intensywnością, to raczej świadczą o jakimś typie osobowosci w którym pojawia sie skłonność do zachowań impulsywnych. Z tego co Pani napisała, takie zachowania pojawiają się nagle i niespodziewanie i nie mają przyczyny w jakimś bodźcu zewnętrznym. Mogą też wynikać, niezależnie od tego co wyżej, od jakiości relacji między Wami. Agnieszka Iwaszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix Re: zmienne zachowanie 01.02.11, 11:34 Podwójna osobowość, a raczej rozszczepienie osobowości zachodzi wtedy, kiedy jedna osoba nic nie wie o drugiej, a obie osobowości żyją w jednym ciele. Na przykład jedna nazywa się Marta a druga Joanna, jedna jest skryta, a druga przebojowa. Radze się podedukować. Zmienne nastroje to zazwyczaj wynik stresu, problemów hormonalnych, depresji albo nerwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix doczytałam... 01.02.11, 11:36 ...co piszesz o mężu. być może lubi się nad Tobą pastwić a być może nie radzi sobie z emocjami. Może być i jedno i drugie. Na forum raczej nikt męża nie zdiagnozuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: zmienne zachowanie 19.02.11, 12:15 to zalezy, pewnie wynikaja ze zmeczenia Odpowiedz Link Zgłoś