09.09.12, 22:22
Nie jestem pewna gdzie zadac to pytanie, wiec sprobuje tu. Moze ktos mi poradzi co poczac.
Jestem juz pare lat po slubie. W tym roku zostalam zaproszona na slub przyjaciela. Niestety z przyczyn obiektywnych nie bede mogla pojechac. Jest mi przykro, ze mnie tal nie bedzie i jemu pewnie tez, bo zanmy sie od bardzo dawna i jest to naprawde bliski przyjaciel.
Teraz moje pytanie: Jak rozwiazac sprawe prezentu? My dostalismy od nich koperte z suma przekraczajaca cene obiadu weselnego. Oni w zaproszeniu wyraznie zaznaczyli, ze wola pieniadze. I tu mam dylemat, czy jesli nie jedziemy na wesele powinnam dac pieniadze czy nie? Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: wesele 09.09.12, 22:37
      moim zdaniem jesli zglaszacie w terminie ze was nie bedzie, zamiast pieniedzy mozna dac jakis ladny drobiazg na pamiatke i to wszystko.
    • saraanna Re: wesele 09.09.12, 23:10
      Jezeli to jest twoj bliski przyjaciel,to dziwne wydaje mi sie rozpatrywanie kwestii w sensie ,my dostalismy tyle na slub,wiec musimy dac tyle.Jezeli nie mozesz pojechac ,to trudno,wyslij jakas fajna kartke z zyczeniami.W pozniejszym czasie jak sie spotkacie daj jakis fajny prezent-pamiatke,w koncu jest to twoj przyjaciel,wiec bedziesz wiedziala ,jaki prezent bedzie mu sie podobal :)
    • wrzesniowamama07 Re: wesele 10.09.12, 08:23
      Kartka z życzeniami, a w kartce (albo w terminie późniejszym) karta upominkowa do sklepu z przydasiami, typu Duka czy co tam uważasz że się młodym przyda i co jest w ich guście. Kasy nie wypada
      • aqua48 Re: wesele 10.09.12, 10:10
        Absolutnie nie masz OBOWIĄZKU dawać pieniędzy. Jeśli to naprawdę bliski człowiek, to złóż życzenia, a przy najbliższym spotkaniu, podaruj to co CHCESZ i możesz im podarować. Ja bym stawiała na prezent, który będzie świadczył o tym, że myślisz o tym człowieku serdecznie, znasz go dobrze i traktujesz poważnie. Pieniądze w takiej sytuacji byłyby nietaktem.
    • asfo Re: wesele 10.09.12, 18:51
      Musieć nie musisz, ale jak coś dasz, to znajomy się raczej nie obrazi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka