11.12.13, 08:33
Czy dać szansę człowiekowi który mnie zawiódł,zniszczył to co razem budowaliśmy przez wiele lat,tworzyliśmy rodzinę ale jedna sytuacja przesądziła,straciłam zaufanie wiem że jeśli da się to odbudować będzie naprawdę bardzo trudno,z brakiem zaufania brakiem miłości tylko dla dziecka,czy da się tak stwarzać pozory dla dziecka??On sam zrozumiał swój błąd zrozumiał że wiele stracił,i stara się to odbudować,ale ja nie potrafięmu zaufać.

Jak odzyskac zaufanie u własnego dziecka zniszczone przez nagłe niespodziewane pojawienie się teściów którzy zamącili mojemu dziecku w głowie jakimś badziewnym prezentem,mnie straszyli że mi odbiorą dziecko,po ich wyjezdzie udało mi sie z dzieckiem porozmawiać ono nie chce tego,ono chce miec spokój a nie kłótnie oddać to co dali?obawiam się iz mogłoby ich to jeszcze bardziej zdenerwować to żli ludzie dla których chyba zniszczenie rodziny jest podbudowujące to ludzie którzy zyją na pokaz,i każde niepowodzenie u innych powoduje że czują sie dowartościowani.
Co robić
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Co robić 11.12.13, 09:05
      co robić?
      Przestać bełkotać i opisać sytuację tak, by forumki mogły coś doradzić.
    • igge Re: Co robić 11.12.13, 21:05
      zaufania dziecka nie traci się z takiego dziwnego powodu
      generalnie prezent teściów nie powinien być dużym problemem
      jakieś niedobre wikłanie dziecka w problemy dorosłych tu widać
      • verdana Re: Co robić 11.12.13, 21:30
        Ktoś dał dziecku prezent i zniszczył zaufanie do matki? Co to było - dokumenty świadczące ,że matka popełniła morderstwo?
    • aqua48 Re: Co robić 12.12.13, 12:36
      lilla32 napisała:

>ono chce miec spokój a nie kłótnie

Uspokój się, teściów w odstawkę skoro mącą dziecku w głowie i wprowadzają zamęt swoimi groźbami, o jego zaufanie się nie martw, prezentu nie odsyłaj, odbuduj swoje życie, nie kłóć się, daj sobie czas aby wsłuchać się we własne potrzeby i możliwości (jeśli chodzi o drugą szansę) i dużo rozmawiaj z dzieckiem, bo mądre jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka