Dodaj do ulubionych

Chce być matką i babcia do kochania

09.03.24, 21:35
Jestem matką jedynaka . Niestety jestem mu niepotrzebna ani też rodzinie która utworzył . Jestem nieszczęśliwa . Kocham moje wnuki ale odwiedzają nas tylko kiedy jest potrzeba się nimi zająć . Bardzo tęsknię za bliskością , chciałabym czuć się potrzebna i kochana ale nie wykorzystywana .
Obserwuj wątek
    • zaspasniegowa Re: Chce być matką i babcia do kochania 10.03.24, 00:38
      Polecam psa lub kota do kochania.
    • szare_kolory Re: Chce być matką i babcia do kochania 11.03.24, 07:50
      brama64 napisała:

> Jestem matką jedynaka . Niestety jestem mu niepotrzebna ani też rodzinie która
      > utworzył .

Tak być powinno. To nowa, młoda rodzina, w której najważniejsze są dzieci i ich rodzice. Dziadkowie są potrzebni, widocznie jednak inaczej pojmujecie bycie potrzebnym. Co Ty rozumiesz przez bycie potrzebną? Co dla Ciebie to znaczy? Co chciałabyś dla nich robić albo co chciałabyś, żeby oni robili, abyś Ty czuła się potrzebna?

> Jestem nieszczęśliwa . Kocham moje wnuki ale odwiedzają nas tylko ki
      > edy jest potrzeba się nimi zająć . Bardzo tęsknię za bliskością , chciałabym cz
      > uć się potrzebna i kochana ale nie wykorzystywana .

To mocny sygnał. Najlepiej powiedzieć wyraźnie czego potrzebujesz i jak się czujesz. Częstotliwość odwiedzin można dostosować, ale znów: najważniejsza jest ta młoda rodzina. I trzeba też własne potrzeby zrewidować. Czujesz to, co czujesz. Nikt nie ma prawa powiedzieć Ci, że te uczucia są nieadekwatne. Ale może warto sprawdzić co dzieje sie w Twoim życiu, czym je wypełniasz i może spróbować sobie znaleźć też inne aktywności. Wnuki też kiedyś wyrosną, przestaną być maluszkami i co wtedy? Kto wtedy wypełni Twoje życie?
    • ixiq111 Re: Chce być matką i babcia do kochania 11.03.24, 10:18
      >> Kocham moje wnuki ale odwiedzają nas tylko kiedy jest potrzeba się nimi zająć

Widzisz wnuki tylko i wyłącznie wtedy, gdy trzeba się nimi zająć?
      Zawsze możesz odmówić, jeżeli czujesz się wykorzystywana.

Jak być chciała, żeby wyglądały Wasze relacje?
      • bominka Re: Chce być matką i babcia do kochania 17.03.24, 05:33
        Odwiedź wnuki, bez okazji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka