10.08.09, 07:57
Proszę o radę. Czy ja naprawdę jestem przewrażliwiona i przesadzam?
Moja mama wczoraj już trzeci raz bez mojej i męża zgody zamieściła nasze zdjęcia na Naszej Klasie, mimo, że mówiliśmy, że nie chcemy, żeby tak robiła. Napisałam jej, że chcę sama decydować o tym, kto mnie ogląda i że są to nasze ostatnie zdjęcia, jakie ma. Zareagowała jak zwykle. Nerwami i oburzeniem. Nazwała nas śmiesznymi i niewdzięcznymi. Zapytała "a kim wy jesteście, że nie mogę wrzucić waszych zdjęć? czy to uwłacza waszej godności?!".
A mi chodzi jedynie o to, żeby zapytała, a potem uszanowała naszą decyzję, ale ona nas kompletnie lekceważy i nie szanuje naszego zdania. A może to tylko ja to tak odbieram? Nie wiem, co jej odpisać, bo przewiduję, że i tak nie zrozumie, a jedynie się znowu wkurzy i obrazi:(( Co byście zrobiły, napisały?
Obserwuj wątek
    • weronika.3 Re: NK i MAMA 10.08.09, 09:13
      Przestałabym dawać mamie jakiekolwiek zdjęcia. Zabezpieczyłabym wszystko co jest
      w komputerze przed mamą.
      • jaktosik Re: NK i MAMA 10.08.09, 11:12
        Moim zdaniem to bardzo nie w porządku, macie prawo do swojego zdania
        i swojej decyzji, koniec kropka, teraz pytanie czy zalezy Wam na tym
        na tyle, zeby podejmowac walke, bo jak widac, mama nie bardzo
        odpuszcza. Moi znajomi zamiescili zdjecie z urodzin mojego synka, w
        naszym domu. Uwazam, ze to nie w porzadku, powinni zapytac, ale
        zdecydowalam, ze nie bede podejmowala dyskusji na ten temat. Decyzja
        nalezy do Was.
    • bas-122 Re: NK i MAMA 10.08.09, 11:55
      Skoro do mamy nie docierają słowa, pora przejść do czynów. Zróbcie tak, by mama
      nie mogła dysponować Waszymi zdjęciami.
    • prochottka1 Re: NK i MAMA 10.08.09, 11:58
      zglos na nk naduzycie
      napisz ze zdjecia sa umieszczone bez waszej zgody i prosisz o ich
      usuniecie

nie dawac w przyszlosci mamie zdjec
      lub ew. takie ktöre moglaby umiescic.
    • bas-122 Re: NK i MAMA 10.08.09, 12:02
      Nie jesteś przewrażliwiona. Masz prawo mieć własne zdanie i masz prawo decydować
      o własnych zdjęciach. To mama wykazuje brak delikatności i podstawowych zasad
      kultury.
      Zamieściłam w n-k zdjęcie mojej chrześnicy z Jej okresu niemowlęcego. Mimo to,
      że chrześnica ma teraz 9 lat, a na zdjęciu wygląda całkiem inaczej niż obecnie,
      prosiłam Ją o zgodę na zamieszczenie tego zdjęcia. Uważałam, że tak wypada.
    • arieta Re: NK i MAMA 10.08.09, 19:35
      Szlag by mnie trafił w takiej sytuacji, choć rozumiem trochę chęć Twojej mamy "pochwalenia" się wami.
      W każdym razie, ja przekazywałabym mamie jednynie takie zdjęcia, których pojawienie się na naszej-klasie nie przeszkadzałoby mi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka