Dodaj do ulubionych

euphorbium doustnie

13.09.10, 17:38
Mój czterolatek nie da sobie psiknąć niczym do noska. Uparł się i koniec. Jakieś próby kończą się mocnym płaczem i jeszcze bardziej zapchanym noskiem. Wiem, że istnieje euphorbium w postaci kropelek. Czy dziala podobnie jak ten do nosa? Ile kropli podaje się takiem dziecku?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: euphorbium doustnie 13.09.10, 20:10
      na moją działało rewelacyjnie, widać było po każdym dawkowaniu, jak nagle ma olbrzymi katar, zatoki się czyściły. Ja on ma 4 lata, to 4 krople, dawkowane tak, jak jest napisane na opakowaniu, czyli, im gorzej, tym częściej, ale jednorazowo tylko te 4 krople, nie patrz pod tym względem na ulotkę. W homeopatii jest zasada, ile lat, tyle kropel.
      Jakbyś jeszcze miała pytania, pytaj. U mojej córki widać było postęp od razu.
      • 78kasia78 Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 06:44
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz. Muszę dziś to kupić. Małemu już się nie leje z nosa, ale ma mocno zapchany. Trudno mu wydmuchać. Mam nadzieję, że pomoże.
        • b.bujak Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 09:55
          78kasia78 napisała:

> Małemu już się nie leje z
          > nosa, ale ma mocno zapchany. Trudno mu wydmuchać.

u nas w takim przypadku świetnie sprawdza się sinupret
          • 78kasia78 Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 11:58
            Sinupret stosowałam przy ostatnim katarze. Na pewno rozrzedził wydzielinę, ale Małemu caly czas się lało z nosa przy jego stosowaniu i nic się nie zmniejszal katar więc nie wiem czy nie jest na to uczulony.
            • alpepe Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 13:26
              ale po każdej aplikacji euphorbium młody też będzie miał katar, dzięki temu zatoki się oczyszczają. Na tego typu opuchliznę błon śluzowych nosa to można podać eurespal, ale to nawet nie każdy pediatra będzie chciał ci przepisać, bo to lek antyalergiczny.
              I jeszcze jedno, zatkany nos, kiedy już nic się nie leje, oznacza, że wkrótce dziecko wyzdrowieje :-). Ale z drugiej strony to najgorszy czas.
    • czarna_12 Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 19:35
      moja homeo tak zwana kulka przepisała 6 kropel w 1 dniu co godzine póżniej w miare poprawy mniej 3-4 razy dziennie .Sprawdza sie super, lepszy niz ten w spraju super wszystko sie oczyszcza,daj małemu otrivin i niech sobie sam psiknie to chociaz trochę obkurczy sluzówkę i będzie sie lepiej oddychać chociaz w nocy.
      • mariolaosa5 Re: euphorbium doustnie 14.09.10, 22:22
        co za głupota jak można pisać, że jak jest skąpa wydzielina to znak że się kończy choroba
        Nie słyszałaś o róznych typach nieżytu nosa począwszy od suchego do bardzo obfitego z drażniąc wydzieliną
        U nas swietnie na katar działa 1 łyżeczka kuzu rozpuszczona w szklance wody i pita po troszku dla dorosłych wypita od razu
        domyślam się, że wiele osób nie bedzie wiedziała o jakim kuzu piszę więc podaję link
        www.wegetarianski.pl/podstrona/czytnik.php?dzial=rosliny&artykul=126
        do kupienia w internecie i np na allegro
        pozdrawiam

lb2m.lilypie.com/Hb8np2.png[/img]
        • 78kasia78 Re: euphorbium doustnie 15.09.10, 07:34
          Zaczęłam dawać euphorbium i zobaczymy. Na noc małemu przez sen psikam nasivinem, aby mogl lepiej spać. On sam lubi psikać , ale w powietrze. Do noska nie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka