Dodaj do ulubionych

bóle brzucha

22.04.11, 21:59
Witam!
Moja córeczka ma 2,5 roku i od dłuższego czasu skarży się, że boli ją brzuszek. Początkowo pani doktor uznała że może to być spowodowane pasożytami. Córka dostała leki, ale bóle brzucha nie ustąpiły. raz jest gorzej a raz lepiej. Badanie usg brzucha nic nie wykazało.
Natomiast, czego wcześniej nie zauwarzałam,ma dość suche i lekko zaczerwienione policzki. Raczej nie może to być alergia na mleko, bo córka je tylko płatki na mleku. Nie lubi jogurtów, serków, budyniów, żółtego sera. Więc pomyślałam że to może z powodu braku probiotyków ( bo nie je jagurtów) ale niewiem czy tak może być. Podaję jej natomiast tran norweski i niewiem czy to tak się akurat złożyło ale od tego momętu zaczą ją boleć brzuszek.
Może któraś z Was miał taki problem ze swoim dzieckie i może coś mi podpowiedzieć. Będę wdzieczna. Dziękuję z góry za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • momago Re: bóle brzucha 22.04.11, 23:36
      Jeśli widzisz związek, to po prostu odstaw tran. O tej porze roku spokojnie można zrobić przerwę do października. Wszystko się wyjaśni. Przez kilka dni po odstawieniu podawałabym probiotyk. Nie wiem jakie te bóle u Was są, ale tak na wszelki wypadek zrobiłabym badanie moczu. Sam ból brzucha ciężko skojarzyć z konkretną dolegliwością - zwykle każdej chorobie towarzyszy zespół objawów (ból brzucha plus rumiane policzki mogą być objawem wrażliwości np.na białko krowie - zwłaszcza jeśli mleko jest codziennie, nawet w niewielkich ilościach)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka